Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-11-24 Bajaszentistván-Sükösd 3-3

FELNŐTT: Bajaszentistván SK – Sükösd SC 3:3 (2:0)

2012. november 24. (Bajaszentistván, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Bajaszentistván SK – Sükösd SC 5:0 (4:0)

 

Vezette: Suba Zoltán (Kolozsvári Norbert, Gönczi János)

 

Az őszi szezon utolsó mérkőzését a szokásos évi sportbál miatt szombaton játszottuk. A rendkívül szoros középmezőnyben Bajaszentistván a múlt heti miskei győzelmével váratlanul megugrott, s ezzel a várható végső sorrend számukra kedvezően átrendeződött. Huszonhárom pontjukkal az ötödikek, mi a huszonegy pontunkkal a 10. helyet foglaltuk el a mérkőzés előtt.

Az első negyedóra a szokásos bemutatkozással telt el. Mindkét csapat lendületes támadásokkal indított, a hazaiak valamivel veszélyesebbek, mi a 16-osnál tanácstalanok voltunk.

Edzői alapvetés, hogy Székelyre vigyázni kell, a legkisebb védői hibát is kihasználja. A mérkőzés nagy részében Kovács Norbi követte, többnyire sikerrel. Nem kisebb feladat Kecskeméti, Csobolya és Gergity semlegesítése sem, amit „Schultz - Geletta” szűrő és a „Krix - Csordás” páros a 14. percig megoldott.

A Nemes, Gruber, Tamás akciók befejezésében nem volt kellő átütő erő. A 14. percben Csobolya Kecskemétit, ő Gerityet hozta gólhelyzetbe, lövése nem volt rossz, de a jobb kapufa még segített. A következő - jobboldali - támadást már nem úsztuk meg. Boros beadásszerű lövésébe Szabados olyan rosszul nyúlt bele, hogy a felső kapufáról lepattanó labda túljutott a gólvonalon és (1:0).

A szerencsétlen gól nem okozott nagyobb törést játékunkban. Nemes gyorsított fel, Tamásnak továbbított, beadását Schultz kapásból lőtte fölé. Megvolt a lendület, Kárpáti szorgalmasan összegyűjtötte a labdákat a középpályán, cselei rendre bejöttek, lábról-lábra járt a labda. Kovács Robi beadását üggyel-bajjal tudta menteni Kristolovics.

A 25. percben a remélt egyenlítés helyett – sikerült újból rontani a helyzetünkön. Krix szabálytalanul állította meg Fabókot, 22 m-re a kapunktól. Székely megnézte a jobb felső sarkot, helyezett, de nem túl erős lövését Szabados látványos mozdulattal a jobb felső sarokba segítette (2: 0).

Meggyőződésem, hogy az előző hibáját szerette volna mutatósan javítani. Nálunk szokatlan módon még ez sem ültette le a csapatot. Folytatódott az elszánt, de egyelőre eredménytelen küzdelem. Tamást kétszer buktatták, szinte ugyanazon a helyen. Csordás erős, de lapos szabadrúgásai mindkétszer elakadtak a tömörülő védőkben.

A 34. percben Gelettát választották el szabálytalanul a labdától, most Kovács Robi célozta meg 30 m-ről a rövid sarkot, de a védők most is a helyükön voltak, ugyanúgy, mint a gyors Gruber - Nemes akciónál. Az első félidő Kovács Robi nagy szólójával (négy emberen túljutott, de nem tudta eldönteni, hogy lőjön vagy passzoljon) és Krix Székely előli magabiztos szerelésével ért véget.

A második félidő első percében jött a harmadik csapás: egy ártalmatlan beívelésre Szabados „Jóóó!” kiáltással emelkedett, s a már megszerzett labdát Székely elé ejtette, akinek nem okozott gondot az üres kapuba továbbítani az ötösről (3:0). Egyébként Krix a kiáltásra húzta le a fejét, simán el tudta volna fejelni.

A kegyetlen forgatókönyvben az volt a nagy kérdés: hogyan tovább? A csapat reagálása így utólag is meglepő: még nagyobb elszántsággal folytatta a játékot!

Az 50. percben Kovács Robit rúgták fel 28 m-re a kaputól. Gruber ívelt labdája tökéletes helyzetben találta Gelettát, aki öt méterről lőtt fölé. Két perc múlva Nemes Grubert hozta ziccer helyzetbe, a lövés jó volt, de Molnár bravúrral védte. A következő Gruber alakítás végén Tamásnak nyílt esélye a gólszerzésre, de 10 méterről nem sikerült a kaput eltalálni.

Nemes átadását Gruber tűzte kapura, a labda egy védőről szögletre pattant. Schultz szögletét Csordás magasan kiemelkedve – tökéletes bólintással – a gólvonalra fejelte, ahonnan egy védőnek még sikerült kivágni. A szerencse is elpártolt tőlünk, de nem sokáig: Gruber cselsorozata végén Nemes lövése már gólt ért (3:1)!

A 70. percben két csere következett, amelyből az egyik legalábbis rendhagyó: az edző lehozta Szabadost és bejött Nagy Endre, aki 2008. szeptember 28-án állt utoljára bajnoki mérkőzésen a kapuban. A másik cserét Geletta helyén Bohner jelentette, aki jelentősen hozzájárult az eredmény további alakulásához. A 71. percben tisztára játszotta magát a 16-oson, gólpasszát Schultz meglepő higgadtsággal helyezte a kapu bal sarkába (3:2)!

A hazaiak magabiztossága végleg elszállt és nagyon ritkán látható negyedóra következett. Mindkét gárda mozgósította utolsó erőtartalékait, mi csak a támadásokra, Bajaszentistván az eredmény tartására összpontosított.

A 76. percben a lelkét is kifutó Nemest Koprivanacz váltotta. A 78.percben Gruber beadása még a felső kapufán landolt, de a harcot nem adta fel. A 82. percben fejébe vette, hogy eljut a kapuig, de megállították – igaz, szabálytalanság árán. A tipikus „taktikai fault” után Csordás jött át a jobb oldalra a pontrúgáshoz, ami 28 m-ről a léc alá tartott, de a védők sűrűjében a kapus ki tudta ütni, röviden, úgy, hogy Koprivanacz bele tudott még fejelni. Ekkor egy védőről pattant a levegőbe a labda. Kovács Robi emelkedett helyből a legmagasabbra, s fejéről már a hálóban volt a harmadik (3:3)!

Hihetetlen, de innen már a győzelemért játszottunk, amitől nem voltunk messze. Tamás lábában volt a negyedik: hat méterről leadott lövését a kapus szögletre ütötte.

0:3-ról felállni nem mindennapi teljesítmény! Csak gratulálni lehet ahhoz a lelki és fizikai erőhöz, amit a csapat felmutatott és 22 pontjával a 9. helyen várja a tavaszi folytatást, mindössze két ponttal elmaradva az ötödik Bajaszentistvántól. Hogy a csapat teljesítményét helyén tudjuk értékelni, felsorolom a sérültek listáját: Pesti László, Molnár Zsolt, Koszorús Péter, Matity Donát, Halász István, Büte Attila, Zsikó Viktor, Fekete Csaba, Takács Zoltán, Czár Attila, Szöllősi Róbert.

 

Ifjúsági csapatunk szenvedett és 5:0-ra kikapott. Helyzete több, mint aggasztó!

 

Suba Zoltán játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2012. november 27.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/15/629041.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/15/650025.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/15.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/15.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer