Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-03-10 Jánoshalma-Sükösd 0-1

FELNŐTT: Jánoshalmi FC - Sükösd SC 0:1 (0:0)

2013. március 10. (Jánoshalma, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Jánoshalmi FC - Sükösd SC 1:1 (0:0)

 

Vezette: Szűcs Gábor (Tamás Roland, Romsics Péter István)

 

Az elmúlt heti 4:0-s vereség súlyos terhével lépett pályára Jánoshalmán a csapat. Mindjárt megjegyzem, hogy az edzőpályára, mert a főpálya mély talaja felázott, s a játékra alkalmatlan volt, de az is lehet, hogy csak kímélni akarták.

A kérdés az volt, hogy talpra áll-e a megtépázott gárda, vagy újabb pofon következik, hiszen a jánoshalmiaknak is égetően szüksége volt a három pontra ahhoz, hogy a 13. helyről valamivel biztonságosabb zónába kapaszkodjanak. Kilátásainkat rontotta, hogy Szabados megbetegedett, helyére a 45. évét taposó Nagy Endre került. Csordás és Bohner a Fradi meccset választotta!

A kapust illetően feleslegesnek bizonyult az aggodalom, mert Endre kifogástalanul helyt állt, végig hiba nélkül védett. Ami pedig a játékot illeti, megegyezett a pálya minőségével. Az egyenetlen, rossz talajon jó játék nem is alakulhatott ki, de ez csak részben menti a szereplőket. Az első tíz percben Szabó, Jeszenszky és Kiss Benedek tesztelte kapusunkat, de nagyobb gondot nem okoztak.

Lassan mi is kezdtünk ébredezni, Kárpáti nagyszerű lövéssel mutatkozott be. Éles szögből, 28 méterről találta telibe a felső kapufát. Pesti jobboldali beadásáról maradt le Kelle. Kárpáti újra töltött és 25 méterről vette célba a kaput. Erős, jól eltalált lövését üggyel-bajjal kotorta ki a jobb felső sarokból Maráczi. A 16. percben Pesti már a 16-osnál járt, szinte a vonalon buktatták. A jó lehetőséget Koszorús kissé elkapkodta, gyenge lövését a kapus könnyen fogta.

A támadással fent maradtunk a félpályán, két gyors átadás után Kiss Benedek már gólhelyzetben volt, egészen közelről fejelt a kapu mellé. Enyhe fölényben futballoztunk, de különösebb veszélyt nem okoztunk. Kárpáti labdáját Pesti emelte kapura, de Maráczi még beleért. Matity jó indítását Kovács Robi tette Halász elé, de a befejezés nem ment.

A félidő utolsó negyedében inkább a hazaiak próbálkoztak, de a befejezéssel ők is hadilábon álltak. Sokat volt a levegőben a labda. Ha földön volt, három egymást követő passzt ritkán lehetett látni. A 32. percben Kiss elütötte Szabót, Szem 20 m-es szabadrúgását Matity kifejelte. Kárpáti Lukácsot kaszálta el, Szem újabb 20 m-res szabadrúgását Nagy Endre biztosan öklözte a mezőnybe. Az öklözéssel egyébként gyakran élt, a támadók nem szívesen találkoztak vele. A 42. percben tette őt igazán próbára Szabó: gólba tartó erős, lapos lövésére le tudott érni, s a jobb alsóból kotorta ki a labdát.

A félidőig nem tudtak dűlőre jutni a felek, általános volt a vélemény, hogy aki egy gólt talál, az nyer!

Hazai támadással indult a második játékrész. Kiss buktatta Szemet (egy sárgája már volt), de megúszta. A 25 m-res szabadrúgást Nagy most is öklözte. Gyors támadással válaszoltunk: Matity hozta gólhelyzetbe Tamást, sajnos nem volt elég gyors, a lehetőség elúszott. Az 52. percben viszont egy hibátlan támadást sikerült végig vinni: Matity - Halász adogatás után Kárpáti harmadik távoli lövése alig kerülte el a jobb felső sarkot. Bámulatos, hogy ez a pehelysúlyú fiatalember milyen lövő erővel bír!

A 60. percben jött az első csere, Kelle helyett Schultz, a 66. percben a második, Halász helyett Szöllősi, velük valamelyest gyorsabb lett a játékunk.

Kovács Robi hozott össze két jó helyzetet. Először Pestihez továbbított, aki jó ütemű átadással megtalálta Tamást, a befejezés most sem sikerült. Másodszor maga indult jó cselekkel, s csak szabálytalanul tudták megállítani. A 20 m-res szabadrúgást Matity a sorfalba lőtte. Hazai kontrával folytatódott: Jeszenszky lépett meg, átadását Lukács vészesen közelről fölé tudta lőni.

Kárpáti válaszolt: két védőn túljutott, a 16-oson lerántották. Matity emelését a kapus kiütötte. Kacsa elszántságára jellemző, hogy még ebben a percben önfeláldozó becsúszással mentett az ötösünkön a gólhelyzetben lévő Jeszenszky elől.

A 75. percben jött Tamás helyett Angeli, s mindjárt jó labdát küldött Szöllősinek, aki lefutotta a védőket, s gólpasszal kínálta meg Pestit. Laci nyolc méterről fölé lőtt.

A 85. percben Angeli nagy jelenete következett, amit pontosan leírni nem tudok, ezt csak látni lehetett. Annyi biztos, hogy védőjével a nyakán, az ötösön háttal állt a kapunak, s a labdát olyan briliáns mozdulattal tette Pesti elé, amilyet nagyon ritkán, a nagyoktól lehet látni. Pesti éppen ott volt, ahol kellett, s két méterről megszerezte a vezetést (0:1)!

A befejezés előtt két perccel Kovács Robi szöglete után Pesti duplázhatott volna, de az ötösön hibázott. Maradt az egy gólos győzelem – gyógyír a múlt heti sebeinkre. Egy „Angelivel” jobbak voltunk Jánoshalmánál!

 

Ifjúsági csapatunk 1:1-es döntetlent ért el a listavezető otthonában. A gólt Geletta Gergő szerezte.

 

Szűcs Gábor játékvezető jól vezette a mérkőzést, osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2013. március 13.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/16/696591.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/16/699317.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/16.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/16.html

 

 

Hozzászólások

Igaz, hogy az ifi edző cserbenhagyta a csapatát ? Amikor a csapata a sükösdi ifi bajnoki mérkőzést játszott, ő Pestre ment "Fradi meccsre" ? Milyen edző az ilyen?
Meddig lesz még a sükösdi ifi edzője ?

A hír igaz , hogy Pesten voltam, viszont nem hagytam cserben a csapatomat, mert maximálisan felkészítettem a mérkőzésre őket(lásd 1-1, ősszel8-1 oda), és egy remek edzőt bíztam meg a személyem pótlásával(aki maximálisan helyt állt , és szeretném még egyszer megköszönni a segítséget). Egyébként már akkor be volt az utam fizetve amikor még nem voltam felkérve a edzőnek, de elhiheted hogy nem szívesen hagytam ott a csapatom és nem is fogom többet (ez egy kivételes alkalom volt). Hozzátenném azt is ha valaki nyaralni megy vagy totál másnaposan ül egy kispadon(vagy nem bír felkelni, edző vagy játékos) és nincs ott lélekben csak testben az nem cserbenhagyás. Vállalom a következményeket, és addig is Hajrá Sükösd és CÉL A DOBOGÓ!!! Üdvözlettel: Vörös Dávid (azért szeretném megkérdezni ha neked ez ennyire fáj akkor miért nem személyesen keresel meg, Kedves Permalink??? )

Kedves Ifi Edző!

A kérdés nem kettőnk belügye, hiszen a Sükösd Sc egy nagyobb "közösség", melybe a "szurkolók" is beletartoznak ! Ezért tettem fel a kérdést nyilvánosan, mert sok szurkoló is fel van háborodva. Mit várjunk ezek után a játékosoktól, ha az edző (példakép) ezt meg merte csinálni ? Természetesen a "játékosok" és a "sport vezetők" véleményére is kíváncsi vagyok !

Tisztelettel: Szurkoló

Kedves Permalink!

Először is örömmel látom (gondolom Andrásbával együtt), hogy a honlap működése elérte a célját, és hogy hozzászólások is érkeznek a különböző cikkekhez.

A reakciójával kapcsolatban: egyfelől joga van kinyilvánítani a felháborodását, és abban igaza van, hogy a csapat a közösség része, és a csapat körüli események mindenkire tartoznak, főleg a szurkolókra. Ezért próbálunk mind a faluújságban, mind itt a honlapon beszámolni a fontosabb eseményekről.

A Dávid esetére rátérve: természetesen a vezetők tudták, hogy ilyen jellegű elfoglaltsága lesz ezen a hétvégén. Rá volt bízva, hogy Pestre megy vagy Jánoshalmára jön, senki nem állította válaszút elé. Döntött ahogy döntött, ezért Ő vállalja a felelősséget. Természetesen ha úgy látjuk a vezetőségben, hogy ez negatív hatással lesz az ifi csapat teljesítményére, vagy a csapaton belüli hangulatra, morálra,  akkor ezt megbeszéljük, és meghozzuk az általunk megfelelőnek vélt döntést. A szurkolóknak joguk van véleményt formálni, legyen ez pozitív vagy negatív, építő vagy romboló jellegű (nem az Önére értettem), de a döntést minden esetben a vezetőségnek kell meghozni, hiszen mi vállaljuk a felelősséget az egyesület működéséért is. A következő vezetőségi értekezleten nyilván téma lesz az eset, de addig közös álláspontról nem tudok nyilatkozni.

Addig is arra kérek minden szurkolót és szimpatizánst, hogy hagyják nyugalomban készülni a srácokat, hogy ne ilyen jellegű dolgokkal keljen foglalkozniuk, hadd koncentrálhassanak a játékra. Ez az eredményes szereplés egyik legfontosabb feltétele.

 

                                                                        Üdvözlettel:
                                                                                                       Halász István
                                                                                                         Sükösd Sc.
                                                                                                           Elnök

Köszönöm az Elnök Úr és az Ifi Edző válaszát is, így a részleteket megismerve számomra már nem olyan súllyú az ügy, hogy további következményei legyenek. Főleg az után, hogy az Ifi Edző írásában megígérte: "Többet ilyen nem lesz (ez egy kivételes alkalom volt)!"
Így már mi "szurkolók" is tisztán látunk.

További jó munkát kívánok, sükösdi csapatoknak pedig sok győzelmet!

Szurkoló

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer