Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-03-24 Dusnok-Sükösd 1-0

FELNŐTT: Dusnok KSE - Sükösd SC 1:0 (1:0)

2013. március 24. (Dusnok, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Dusnok KSE - Sükösd SC 1:0 (0:0)

 

Vezette: Béleczki László (Fődi Flórián, id. Kriván Péter)

 

Ezúttal nem volt kegyes hozzánk az időjárás, a hőmérő 0 C° fokot mutatott, amikor pályára léptek a csapatok. Részünkről kötelező volt az óvatosság, mert az ellenfelünk évek óta előkelő helyet foglal el a tabellán, most a második, de versenyben van Miskével az első helyért. Ebben a bajnoki szezonban otthonában csak Nemesnádudvartól kapott ki.

Eddigi találkozóinkon is megfigyelhető volt, hogy kezdés után még otthon sem rontanak rá ellenfelükre, okosan kivárnak. Ha viszont meglódulnak, nehéz megállítani őket. Az első tíz percet – úgy tűnt – átengedték nekünk, éltünk is a lehetőséggel. A labda inkább az ő térfelükön volt, de komolyabb veszélyt nem tudtunk okozni.

A Bolvári testvérek és Bárdos alkotta – csöppet sem veszélytelen - trió ugyan el-el látogatott hozzánk, de még a veszélyes zóna előtt meg tudtuk állítani őket. Húsz percnyi, kiegyenlített mezőnyjáték után a hazaiak valamivel magasabb fordulatszámra kapcsoltak. Bárdos elől Kiss, Kovács Robi és Halász mentett. Kristály beívelését húzta le Szabados. Az átmeneti szorításból sikerült kilépni, Matity gyorsított fel, de 30 méterre a kaputól buktatták. Szabadrúgása jóval a kapu fölé ment.

Az első valódi meleg helyzetet Bárdos és Jagicza József teremtette a kapunk előtt, de Jagicza nem tudott élni a lehetőséggel. 32 percet kellett várnunk az első gólt ígérő akciónkra. Matity kiváló átadásával Szöllősi akár a kapuig mehetett volna, ám Simonits az utolsó pillanatban beérte.

A félidő utolsó tíz percében már felbillent – az eddig nagyjából meglévő – egyensúly, Dusnok javára. Nehéz percek következtek, először Kiss, utána Krix szerelte gólhelyzetben Bolvári Zoltánt. Bolvári Dávid is célba vette kapunkat, lövését Szabados kiöklözte.

Kornóczi - Jagicza József akciója következett, amit megkönnyebbülésünkre még elrontottak. A következőt már nem! Halász baloldalon követte Bolvári Dávidot, de nem avatkozott közbe (ha valamikor, most hasznos lett volna egy fault). Csordást éppen a partvonalon kívül ápolták, ezért Krix kilépett keresztezni, s a mögötte érkező beadást Bárdos biztosan értékesítette (1:0). Két percet kellett volna még a félidőig kihúzni!

A második félidő gyors hazai támadással indult. Kristály Dániel két egymás utáni, nagyon jól eltalált lövését védte remekül Szabados. Válaszul Kovács Robi egy íveléssel, Csordás 35 m-res lövéssel jelentkezett. Az 52. percben szabadrúgáshoz jutottunk a dusnoki térfélen. Matity röviden elpasszolta a labdát, amelyre Bolvári Zoltán rácsapott, s maga mögött hagyta a teljes védelmünket, de - tőle szokatlan módon – kapu fölé emelt.

Fellélegezhettünk, s úgy tűnt van még erő a csapatban legalább az egyenlítésre. Az akarással nem volt baj, de a befejezéseknél végig hiányzott az átütőerő. Szöllősi sikeres cselek után közeledett a 16-oshoz, simán felrúgták. Csordás szabadrúgása messze fölé ment, ugyanúgy Halász 20 m-res lövése is. A 64. percben Tamást Pesti váltotta, rá külön figyeltek. A 66. percben Csordás 30 méteres, kifogástalan átadása szinte gólhelyzetben érte Szöllősit, a 11-es ponton. Most a labda átvétele okozott gondot.

A támadások erőltetésével feljebb tolódott a védekezésünk, lanyhult a figyelem, az összpontosítás, erősödött a kontrák veszélye. A 70. percben Bárdos a felezővonalról indult, Kiss nem tudott lépést tartani vele, egyedül állt Szabadossal szemben, 10 m-ről mégis fölé emelt.

A 72. percben kettős csere következett: Kiss helyén Geletta, Kovács Robi helyén Bohner folytatta, s mindjárt labdát is szerzett és Pestihez továbbított, aki lefordult őrzőjéről, s a tőle jobb pozícióban lévő Kárpátit hozta helyzetbe, amivel Kacsa nem tudott élni. Szöglet következett, amely után Halászról már a kapuba tartott a labda, de Bakula a kapufa tövénél még el tudta csípni.

A befejező 10 percben nyíltabb lett a játék, felváltva kerültek veszélybe a kapuk, amelyek közül kettőt érdemes kiemelni.

Az első Bárdos 20 m-res szabadrúgása, amely alig ment fölé. A másik Pesti kilépése és gólhelyzete: már a 16-oson belül járt, s a lövés pillanatában Bakula elütötte. Fölöttébb gyanús, hogy a kapus nem ért a labdához.

A végig kapkodó és következetlen játékvezető 11-es helyett kirúgást ítélt, így maradt az 1: 0. Ezzel együtt szégyenkezésre nincs ok, a csapat tisztességgel küzdött és helyt állt. Dusnok ennyivel jobb volt!

 

Ifjúsági csapatunk - hasonlóan a felnőttekhez – 1:0-s vereséget szenvedett.

 

Béleczki László játékvezető osztályzata: 5 pont.

 

Sükösd, 2013. március 27.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/18/696614.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/18/699340.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/18.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/18.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer