Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-04-07 Hajós-Sükösd 2-3

FELNŐTT: Hajós FC - Sükösd SC 2:3 (1:1)

2013. április 7. (Hajós, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Hajós FC - Sükösd SC 4:1 (2:1)

 

Vezette: Dr. Barta Gábor (Kávai Kitti, Márkus András)

 

Hajós – a múltjához képest – az utóbbi években bizony gyengélkedik. Ősszel utolsó előttiként végeztek, hét pontot szereztek. Az idei tavasz egy döntetlennel indult Érsekcsanádon, otthon már 2:0-ra vezettek Vaskút ellen, mégis kikaptak 3:2-re, 1:1-es döntetlenig jutottak a másik riválisukkal, Bácsbokoddal is.

A mi mérlegünk tiszteletet parancsoló velük szemben, az utolsó hét találkozónkból hat a miénk volt, így most is esélyesként léphettünk pályára, azzal a kötelező óvatossággal, hogy Hajósnak égetően szüksége van a pontokra ahhoz, hogy kimásszon a veszélyes zónából.

Felállásunk több helyen is változott az előzőhöz képest: Matity és Tamás „besárgult”, elől Szöllősi helyett Bohner kapott lehetőséget. Kimaradt a kezdőből Kiss Ervin, viszont benne volt a sokszoros csere Geletta Gábor.

Hazai támadásokkal indult a meccs. Ruff futott fel, átadásából Gyöngy 16-ról rosszul célzott. Különösen Gazsi volt aktív, két perc alatt kétszer került gólhelyzetbe, de mindkétszer rontott. A jobb oldalon megvoltak a válaszaink is. Először Geletta robogott a vonal mentén, belőtt labdája elakadt a védőkben. Pesti ugyanezt megismételte, de őt földre vitte védője. Kovács Robi szabadrúgása után, nehezen tisztázott az egyébként sebezhető és végig kapkodó hátsó alakzat.

A 11. percben hátul mi sem vártunk jobbat: Reitmann meglepő könnyedséggel fordult le Krixről, labdájával Gazsi először a kapufát találta telibe, de a kipattanónál már nem tévedett (1:0).

A hazai csapatot – amíg erővel bírta – Schindler mozgatta, az első negyedórában nem is rosszul. Valamivel veszélyesebbek voltak – elsősorban Gazsi és Reitmann révén (mindketten játszottak már sükösdi színekben is).

Lassan mi is megtaláltuk az ütemet és a mezőnyben lépést tudtunk tartani velük. Pesti lábáról már gólhelyzetben lopta le a labdát Földi, majd Ruff kaszálta el. Kovács Robi 30 m-res szabadrúgása kerülte el a kaput.

Fokozatosan feljöttünk és átvettük az irányítást, de a végjátékba mindig hiba csúszott. A helyzetet Csordás oldotta meg: a félpályáról felfutott a támadással, mindenki átadást várt tőle, de ő jobb megoldást választott, két jó csel után 25 méterről hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba (1:1).

Az egyenlítés nyugtató pirulája a félidő végéig éreztette jótékony hatását, fölényünk érlelődött. Kovács Robi – Kárpáti - Csordás adogatás befejezéseként Pesti jó lövését védte Sziegl, majd Geletta - Pesti akció végén Schultznak kellett volna az „i”-re feltenni a pontot, de estében lemaradt az újabb gólról. A 40. percben Bohner szolgálta ki Pestit, aki a kapufát találta el, a játékvezető szerint lesről.

A térfélcsere után Halász helyett Angeli érkezett, a játék erősebb hittel folytatódott, s a már korábban érlelődő fölényünk egyre bizonyosabbá vált. Kárpáti 20 méteres kapáslövése még fölé ment, de a 48. percben elérkezett a mérkőzés legszebb pillanata: baloldali szögletünket kifejelték, a felszabadítás lehulló ívben érkezett Csordás elé, aki 28 méterről, kapásból küldte a léc alá a labdát (1:2). Pazar kivitelezés, remek találat!

A gól jó 20 percre megfogta a hazaiakat, de az átmeneti tanácstalanság után sem dőlt el még semmi. A lélektani előnyt nem tudtuk gólokra váltani.

Az 56. percben hosszú távollét és nehezen gyógyuló sérülés után Kovács Robi helyett pályára lépett az NB I-et is megjárt Rozsi József. Le kellett mennie viszont Csordásnak, aki korábbi összefejelés után rosszul érezte magát. Helyére Kiss Ervin került.

A cseréket követő átrendezés némi megingással járt. A Gazsi - Reitmann páros ezt kis híján ki is használta. Reitmann tetszése szerint választhatott, hogy védő nélkül hová fejeli az ötösről a labdát, de ordító helyzetben hibázott. Három perc múlva lábbal ugyanígy cselekedett.

Az egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy az egy gólos előnnyel nem fogunk hazamenni. Hajós az utolsó energiáit is mozgósította az egyenlítésért.

Molnár edző a 72. percben frissített: Schultz helyett Szöllősit küldte a pályára. A tájékozódás ideje alatt egy gyors támadással megleptek bennünket. Krix a büntető területen belül szabálytalanul állította meg Reitmannt. A 11-est a sértet értékesítette (2:2), amivel a befejezést sikerült nagyon izgalmassá tenni.

A 80. percben Rozsi futott be egy elérhetetlennek látszó labdát, éles szögből sikerült megfejelnie, de a kapujából kilépő Sziegl elütötte. Ez is 11-es, amit Koszorús váltott győzelmet jelentő gólra (2:3)! A jó szereplésünk Hajós ellen tehát folytatódott.

 

Az ifjúsági csapatunk találkozója a 70. percben 4:1-es hazai vezetésnél, nagyon szomorú eseménnyel ért véget. A hajósi Farkas Krisztián Kelle rosszütemű (de nem szándékos) belépése után - súlyos lábtörést szenvedett. Minden sükösdi vezető, játékos és néző együttérzésével, mielőbbi, teljes felgyógyulást kívánunk!

 

Dr. Barta Gábor játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2013. április 9.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/20/696624.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/20/699350.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/20.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/20.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer