Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-04-14 Sükösd-Felsőszentiván 1-3

FELNŐTT: Sükösd SC - Felsőszentiván SK 1:3 (1:2)

2013. április 14. (Sükösd, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Felsőszentiván SK 1:3 (0:1)

 

Vezette: Stefánovits Gábor István (Nasz Róbert, Bánóczky Csaba)

 

Sajnálom, de az első igazi tavaszi vasárnapon látottakról semmi jóval nem szolgálhatok. Úgy látszik, egyszer minden sorozat megszakad – legyen az jó, vagy rossz. Most éppen egy hat éve tartó kiváló mérleget sikerült elrontani. Nincs még egy csapat, aki 11 találkozón egyetlen győzelmet nem tudott felmutatni ellenünk. Hét győzelem, négy döntetlen volt a találkozóig a mérlegünk, ami kellő ajánlólevélnek tűnt a sorozat folytatásához.

Az első negyedórában még kis jóindulattal partnerek voltunk, de a jó szeműek már érzékelték, hogy itt még baj is lehet. Ellenfelünk a legcsekélyebb jelét sem mutatta megilletődöttségének. Répási, Köblös és Mihalics idejekorán jelezte, hogy a hatéves átok megtöréséért jöttek.

Csordásnak az első két percben kétszer Köblös, egyszer Schnobl Krisztián elől kellett mentenie – az utolsónál egy sárgalap árán. A 18. percben mégis váratlan fordulat következett: Halász hosszú indításával Geletta Gábor lefutotta védőjét, élesen belőtt labdájára Horvát későn és rosszul reagált, s a kapufa mellett a hálóba segítette a labdát (1:0).

A vezető gól után sem az történt, amit vártunk, szinte megzavart bennünket az előny. Vendégeink pedig lényegesen nagyobb sebességgel közlekedtek. Rezsneki pillanatok alatt a kapunk előtt termett, Matity - aki kényszermegoldásból a védelem tengelyébe (Krix nem tudott hazajönni, Koszorús pedig sérüléssel ült a kispadon) - szinte a gólvonalról mentette lövését.

Észrevehetően erősödött a felsőszentiváni nyomás, Mészáros beadását Hódos kecsegtető helyzetben fölé lőtte. Mindössze négy percig örülhettünk a megszerzett vezetésnek, s jött az egyenlítés. Kiss Ervin csak szabálytalanul tudta megállítani Rezsnekit, 30 méterre a kapunktól. Köblös állt a labda mögé, s erősnek nem mondható szabadrúgása a jobb sarokba kötött ki (1:1). Miki ezt elnézte.

Vártuk a fordulatot, de a csapatmunka nem működött. Körülményes támadási kezdeményeinket könnyen lekapcsolták, erősen dadogott a labda a középpályán is. Pestit talán kétszer sikerült megjátszani, amelyből egy lesgólig jutott el. Tamás és Kárpáti sem jelentett veszélyt.

Jól érezték magukat viszont a vendégek: a 37. percben Szabados kirúgását Kárpáti lekezelte és visszapasszolta kapusunknak (hogy miért, az rejtély), s ha Mikinek lábbal kell mezőnybe juttatni (úgy értem nem kézből) a labdát, mindig elfog egy jeges rémület, így most is. Az eltört labdát Hódos szerezte meg, Csordás még közbelépett, de a labda a kezét érte. A villámgyorsan elvégzett szabadrúgásnak mi csak szemlélői, Mihalics viszont tevékeny befejezője volt, közelről megszerezte a vezetést (1:2). A sípszóig tartott a tompa kábulat.

A második félidőt Pesti helyett Szöllősi kezdte. A nívó és ritmus tekintetében tovább romlottunk. Sokat mondó, hogy öt lejátszott mérkőzésen öt gólt szereztünk, ebből négyet védő. A bajt tetézte, hogy Matity a 48. percben megsérült és elhagyta a pályát, helyét Koszorús foglalta el. A bántóan gyenge játék ellenére még mindig hittünk abban, hogy legalább a végére magára talál a gárda, s a Bohner - Rozsi csere után a döntetlen jó lesz.

Fájdalom, Hódos ezt a 61. percben szerzett góljával álmunkat szerte foszlatta - előtte Szöllősi vétett amatőr hibát: tiszta helyzetben labdát vesztett a középpályán (1:3).

A befejezésig védekezésünk bizonytalan, támadásaink ötlettelenek és átütő erő nélküliek voltak. Felsőszentiván jobb játékával rászolgált a három pontra, mi pedig morfondírozhatunk azon, hogy eshet vissza formájában egy hét alatt egy csapat. Bízni azért lehet valamiben: vereség-győzelem, vereség-győzelem, vereség követte egymást az öt mérkőzésen, és most Érsekcsanádra megyünk…

 

Ifjúsági csapatunk 0:1-es félidő után 3:1-es vereséget szenvedett. A gólt Kovács Norbert szerezte.

 

Stefánovits Gábor István játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2013. április 17.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/21/696631.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/21/699357.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/21.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/21.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer