Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-04-28 Sükösd-Vaskút 1-0

FELNŐTT: Sükösd SC - Vaskút Bácska SE 1:0 (0:0)

2013. április 28. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Vaskút Bácska SE 6:2 (0:1)

 

Vezette: Bárth Gábor (Horváth Zoltán, Berger Tibor)

 

Vaskút ősszel a 14. helyen végzett, 13 pontot szerzett, négy győzelemmel és egy döntetlennel. Győzelmei között szerepel az ellenünk elért 3:2 is. A tavaszt új edzővel, Bognár Zoltánnal kezdték – a nevekből ítélve jelentős erősítéssel, ami ugyan nem látszik az első öt forduló eredményeiből. Négyest kaptak Kelebián, Érsekcsanádon, Mélykúton, Bácsbokodon már csak 0:1, de győzni tudtak Hajóson és meglepő módon az előző héten 2:1-re megverték Miskét. Latolgatni csak azt lehetett, hogy Vaskút erősödött meg hirtelen, vagy Miske felejtett el futballozni. Ezzel együtt ugyanúgy a 14. helyen álltak, mint az ősszel, amikor a játékvezető a sípjába fújt.

Nálunk feltűnt, hogy Matity a középhátvéd és Krix a jobboldali védő. Első támadásunk egy szögletet ért, a válasz egy Szabados - Matity rövidzárlat végén könnyen góllal végződhetett volna, de a szerencse mellénk állt, ugyanúgy a vaskúti kapus mellé is: Kovács Robi szabadrúgása a melléről pörgött a léc fölé. Szöglet után Bohner az ötösön már lövő pozícióban volt, de egy rossz átadással kisegítette a vaskúti védőket.

Egyébként mindkét csapat tette-vette a labdát, különösebb iram nélkül. A 12. percben Csőzik Zsolt gyorsított fel, Fehértől jól kapta vissza a labdát, de lövését Szabados biztosan fogta. Ezt választotta Rozsi is, a 16-osról küldött lövésével nem sokat tévedett. A 21. percig Bognár Zoltán és Haász próbálkozásai voltak eredménytelenek, Krix hatástalanította őket. Haász 40 m-es szabadrúgása viszont alig suhant el a léc felett.

A 28. percben Pestit magára hagyták a jobboldalon húzott a kapu irányába, amikor Haász beérte és lerántotta. Kovács Robi 25 m-es szabadrúgása az oldalhálóban kötött ki.

A vendégek második már jónak látszó helyzetét Krix príma beavatkozása hiúsította meg. Kritikus helyzetben szerelte Döményt, de semmivel sem volt veszélytelenebb Szűcsnek az esetet követő 32 m-es szabadrúgása sem, amit Szabados a léc alól tolt ki. Szöglet következett a rövid sarokra, amit Szabados a támadók gyűrűjében szinte a kapufát érintve fogott meg.

A hullámzó játék következő percei a miénk voltak. Kovács Robi tökéletes helyzetet készített elő, amit Bohner gyatrán mellé lőtt. A 38. percben jobboldali támadás végén Halász jól látta, hogy üres a baloldal, átívelése üresen találta Kovács Robit, akit a lehetőség annyira meglepett, hogy egyszerűen nem találta el a labdát. A 42. percben már javított: Rozsi - Pesti adogatás végén 20 méterről nagy lövést zúdított a léc alá. Détáry nagy bravúrja kellett ahhoz, hogy döntetlennel forduljanak a csapatok.

Vaskút valamivel veszélyesebb volt, elsősorban távoli, de nagyon veszélyes szabadrúgásai révén. Támadásaikat kellő időben sikerült megszűrni. Kárpáti megállás nélkül visszajárt védekezni. Krix kikapcsolta Bognárt, Csordás jól tartotta Petrovicsot vagy Fehért, de volt ereje a támadásokra is.

A térfélcsere kis híján meglepetést hozott: Szűcs átlépett a félpályán, labdáját Haász minden igazítás nélkül – úgy 30 méterről lőtte a jobb sarokra, amivel Szabadost rendesen meglepte, mégis ő nyert, mert a kapusoknál ritkán használt mozdulattal még hárítani tudta.

A 48. percben Pestit (mint rendesen) most is buktatták. Halász beívelését Tamás a kapu fölé fejelte. Gyors Bognár - Fehér akciót terelt Csordás az oldalvonalon túlra. És Csordásé volt az 52. perc első fele is. Felnézett, s 35 méterről olyan tökéletes labdát varázsolt a védők feje fölött a már lendületben lévő Pesti elé, aki háláját győztes góllal fejezte ki (1:0)!

A vendégek heves reklamálásba kezdtek, mert gyanúsnak találták a csatár labdaátvételét. Először az asszisztenst támadták le, majd a tétova játékvezetőt vette körbe a fél vaskúti csapat. Emiatt néhány percig állt a játék, a fiatal bíró nem talált megoldást az „értekezlet” befejezésére.

A vezetés birtokában erősödtek támadásaink, két percen belül duplázhattunk volna. Bohner ajándék átadást kapott Csőzik Istvántól, kivárt, s döntő pillanatban elcsúszott, így labdája nem jutott el az üresen álló Pestihez.

A következő tizenöt percben jöttek a cserék. Tamást Kiss, Rozsit Molnár, Pestit Szöllősi, Halászt Koprivanacz váltotta. Matity elfoglalta igazi helyét a középpályán, Krix pedig a védelem tengelyében.

Szervezettebb és valamivel gyorsabb lett a játék. Ehhez kellett az is, hogy Vaskút kockáztatott, feladta a szoros védekezést, s ezzel nőttek a mi lehetőségeink is. Két-három góllal is elhúzhattunk volna, de támadó játékunk a befejező szakaszban változatlanul gyenge. Bohner és Szöllősi nem tudott élni két tálcán kínált lehetőséggel. Az igazi veszélyt Matity két fejese jelentette. Kovács Robi szögletéből a felső kapufát, szabadrúgását követően pedig a bal kapufát találta el.

Két helyzetet a vendégek is magukénak tudhattak: az elsőnél Csordás várta, hogy Szabados felvegye a labdát, de nem jött, így az alapvonalon túlra rúgta. A szögletre Krix emelkedett a legmagasabbra, fejéről a felső kapufára, onnan pedig a mezőnybe pattant a labda. A másiknál elképesztő hidegvérrel szerelte Haászt.

A záró jelenetet Csőzik István és Kovács Robi távoli, nagy erejű lövései jelentették. Az első tavaszi hazai győzelem három pontja továbbra is biztosítja helyünket a közép mezőnyben.

 

Ifjúsági csapatunk is győztesen hagyta el a pályát, 0:1-es félidő után 6:2-re nyert. Góllövők: Schultz Martin (2), Farkas Péter (1), Varga Márk (1), öngól (2).

 

Bárth Gábor játékvezetőnek ez a léc magas volt! Osztályzata: 5 pont.

 

Sükösd, 2013. május 2.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/23/696654.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/23/699379.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/23.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/23.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer