Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-05-01 Sükösd-Bácsborsód 3-1

FELNŐTT: Sükösd SC - Bácsborsód SK 3:1 (1:1)

2013. május 1. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Bácsborsód SK 9:0 (3:0)

 

Vezette: Holczimmer Tamás (Farkas László, Berger Tibor)

 

A március 17-i rossz időjárás miatt elmaradt mérkőzés pótlásaként került megrendezésre a hétközi találkozó. Akkor hó borította a pályát és 5 fokot mutatott a hőmérő, most közel 30-at, üde zöld pázsittal. Bácsborsód az őszi szezont a 7. helyen fejezte be, most a 12. a mérkőzés előtt. A csapat jó képességű játékosokból áll, a helyezésüktől függetlenül bárkire veszélyes, nekünk kimondottan kellemetlen ellenfél, az utóbbi három találkozónkon pontot sem szereztünk ellenük.

A május elsejei vigadalmak elcsábították a nézőket, így szűk „családi körben” vártuk a törlesztést, amely két tökéletesen eltérő félidőt hozott. Az első nem váltott ki majálisi hangulatot. Negyedóra nagyjából azonos erők küzdelmét hozta, főleg a kánikulával.

Annyi azonban kiderült, hogy vendégeink a középpályán lényegesen jobbak – támadásban és védekezésben egyaránt. Az akkor még friss Czifra elsősorban a baloldalukat mozgatta, s nem eredménytelenül. A 17. percben Szalai szokatlan könnyedséggel fordult le Krixről, Kovács Előd pedig elronthatatlan helyzetbe hozta Merklert az ötösön, aki a tökéletesen kijátszott támadást góllal fejezte be (0:1).

Szöllősi labdájával Bohner perceken belül egyenlíthetett volna, de nyolc méterről képtelen volt a kaput eltalálni, majd Csordás kiváló szabadrúgását késte le, két méterről kellett volna beérni. A másik oldalon Kovács Előd és Szabadi folyamatos veszélyt jelentett, de védőinknek rendre sikerült megállítani őket.

Nálunk Csordás lendületes felfutásaiban és lövéseiben lehetett bízni, mivel Bohner és Szöllősi lepattant a szálfa termetű Bognár Pálról (a kettejük testsúlya alig több a középhátvédnél), így a középső harmadban kellett megoldást találni. A 36. percben ez sikerült is: Rozsi két finom csel után Tamáshoz továbbított, aki 17 méterről a jobb sarokba talált (1:1).

A félidőig még két-három helyzetünk adódott, elsősorban Kárpáti kitartó igyekezetének köszönhetően. Az egyiknél Tamást könnyen szerelték, a másiknál Kovács Robi luftot rúgott (jelzőtől eltekintek), a harmadikat Halász emelte magasan fölé.

A második félidőt már halaszthatatlan cserékkel kezdtük: Kovács Robit Matity, Halászt Molnár váltotta fel. A cserék beváltak, megújult a támadási kedv, folyamatosan nyomás alatt tartottuk a bácsborsódi kaput.

Szöllősit közel a 16-oshoz elütötték, nagyon jó helyről járt a szabadrúgás, Rozsi mégis elmérte. Matity a kilépő kapus átemelésével kísérletezett, gólba tartó labdája egy védő fején megpattant, szöglet lett a vége. A 60. percig ellenfelünk mindössze háromszor lépte át a félvonalat, gondot nem okoztak. Mi a végig fáradhatatlan Kárpátinak köszönhetően annál többet. Közel az alapvonalhoz addig bolondította a védőket, míg edzőjével gólt rúgatott (2:1).

A 63. percben Szöllősi növelhette volna góljaink számát, de nem merte megkockáztatni a találkozást Gécivel. Majd Kovács Előd sérelmei miatt reklamált, de stílusát irodalmilag kifogásolhatónak találta a játékvezető és kiállította.

Ezzel jelentősen gyengült Borsód, nálunk pedig az emberelőny kétséges, nehezen tudunk vele élni, most sem volt könnyű, annak ellenére, hogy a labda folyamatosan az ellenfél térfelén volt. Gólhelyzetek sorát dolgoztuk ki és puskáztuk el. Közülük Tamás négyet (Szöllősi, Kárpáti, Bohner, Papp gólpasszait), Bohner minimum kettőt (egyiknél azt hitte, lesen van, csak a kapussal állt szemben), Szöllősi és Rozsi legalább egyet-egyet.

A megoldást a 82. percben Koszorús hozta: Matity buktatásáért megítélt remek találatával. A 22 méteres lövése megkerülte a sorfalat, s végleg tönkretette az eddig dühöngő Géci lelkiállapotát (3:1).

A szorgos munka végül meghozta gyümölcsét! Abban biztos vagyok, hogy Kacsa robotolt legtöbbet a „munka ünnepén”.

 

Ifjúsági csapatunk 9:0-ra győzött. Ebből Schultz Martin ötöt (remélhetőleg marad még a felnőtt mérkőzésekre is), Szabó Dávid, Rácz Gergő és Geletta Gergő egyet-egyet szerzett, s egy öngól volt.

 

Holczimmer Tamás játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2013. május 3.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/17/696600.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/17/699326.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/17.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/17.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer