Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-05-05 Mélykút-Sükösd 3-3

FELNŐTT: Mélykút SE- Sükösd SC 3:3 (2:0)

2013. május 5. (Mélykút, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Mélykút SE- Sükösd SC 1:6 (1:5)

 

Vezette: Géró István (Farkas Attila, Morvai Lajos)

 

A tabella ötödik helyezettjeként látogattunk Mélykútra, ők pillanatnyilag a tizedikek. Az állás az elmaradt mérkőzések miatt csalóka, nekünk egy, Mélykútnak három elmaradt találkozója van még hátra

A sükösdi csapat két megnyert találkozó után mértéktartó bizakodással lépett pályára. Változás annyi volt, hogy Csordás egy lépcsővel előrébb, Kárpáti pedig a középpálya jobb oldalán kezdett. Hiányzott Krix, így Molnár vállalta a jobbhátvéd posztot.

A hazai kezdeményezésre meg volt a válasz. Kovács Robi - Kárpáti passzok után Matity már a 6. percben telibe találta a kapufát, amit enyhe figyelmeztetésnek könyveltek el a hazaiak. Átmenetileg visszahúzódtak, átengedték a félpályát, amivel el is altattak bennünket. Velez és Pilcsuk okosan kivárt és felváltva kereste az oldalvonal mellett felfutó Snyeholát, később a nagyon gyors Bognárt. Ahányszor meglódultak, annyiszor szólt a vészcsengő hátsó alakzatainkban.

A feladat nem lehetett más, mint időben közbelépni, s a kapunktól minél távolabb megállítani a támadásokat, ami sok szabálytalansággal járt. Snyehola és Velez pontrúgásai viszont életveszélyesek voltak, a szöglettől egyenesen irtózni kellett. Koszorús és Matity tudvalevőleg jól fejel, a légi fölény mégis Mélykúté volt. Egy „jó fej”, Krixé hiányzott. Gyetvai kétszer is nagyon közel állt a gólszerzéshez, de Szabadoson egyelőre még nem tudott kifogni.

Nálunk Bohner két próbálkozása és Kovács Robi elakadt szabadrúgása volt említésre méltó. A többszöri megingás ellenére 28 percig tartottuk magunkat, amikor Doszpodot szerelte Koszorús. Snyehola 26 méteres szabadrúgását Szabados a már múlt héten is látott mozdulattal (két lábbal előre) védte – úgy, hogy Doszpodnak csak bele kellett tenni a fejét (1:0).

Vezetésük birtokában továbbra is taktikus kivárásra játszottak: hagyták a sükösdi adogatásokat, amelyekbe legalább egy hiba mindig becsúszott, s a labdaszerzés után két-három húzással már a kapunk előterében voltak, időt nem hagyva a visszazárásra. Veleznek a középpálya dirigálása mellett jutott ereje a befejezésekre is, Szabados két jó lövését még védte.

A 39. percben Snyehola ismét megcsillantotta bámulatos rúgótechnikáját: 40 méterről pontosan a balkapufa csücskét találta el, a labda onnan Szabados hátára, majd az alapvonalon túlra került. Így szöglet következett, amelyet Horváth Ádám fejjel tovább csúsztatott Pilcsuknak, ő pedig a jobb sarokba fejelte a labdát (2:0).

A félidőig Bohnernek egy ígéretes cselsorozatát hiúsították meg a 16-oson.

Fordulás után Bohner - Rozsi csere következett, két percen belül Szabados tette próbára idegeinket. Először Koszorús hazaadásával gyűlt meg a baja (bal lábbal kellett volna eltalálni a labdát), majd Pilcsukkal való találkozása volt nagyon kínos, amelyet végül a középpályás rontott el.

Rákapcsolt a hazai gárda, a kétgólos előnyt még nem találta megnyugtatónak. Most a szélvészgyors Bognár jeleskedett, újra és újra elhúzott a jobboldalon, vele csak Kárpáti tudott lépést tartani, de ő sem mindig. Három szögletet harcolt ki egymás után, nehezen bújtunk ki a nyomás alól, akkor is vesztünkre.

Mi is eljutottunk egy sarokrúgásig, eredménye nem volt, viszont fennragadtunk, köztük Koszorús is. A hosszan előreívelt labdára rácsapott Bognár, s a megcsúszó Molnár mellett továbbított Bényihez, aki könnyű gólt szerzett (3:0).

Snyehola még ezzel sem érte be, két perc alatt kétszer került gólhelyzetbe, az egyiket Szabados, másikat a kapufa hárította.

A 60. percben Molnár lecserélte magát, helyére Papp jött, a 69. percben Kovácsot Halász követte. Eldőltnek látta mindenki a mérkőzést, amikor elkezdtünk futballozni. Rozsi nagyon jól eltalált távoli lövését a léc alól kaparta ki Bencsik, majd Schultz 16 méteres szabadrúgását tenyerelte a jobb kapufa mellé. Csordás iramodott meg, 30 méteres keresztlabdája a védők lába között suhant el.

A 76. percig úgy nézett ki, hogy ha 0:3-al kihúzzuk, bejött a papírforma, és hazamegyünk, bár a harmadik után a mellettem ülő szurkoló arra bíztatott, hogy nyugodtan írjam be a következő hármat is. Nem nagy meggyőződéssel válaszoltam, hogy nem lesz több !

A csapat a következő szűk negyedórában engem igazolt. Olyan parádés végjátékba kezdett, ami nagyon ritkán jön elő. Matitynak mindig jól ment a játék Mélykút ellen, s ezt folytatta most is. Tamás jobbról érkező labdáját bal külsővel úgy vágta a léc alá, hogy azzal nem volt mit kezdeni (3:1).

Rendben van, gondolták a hazaiak, majd rúgunk egyet-kettőt, ez nem gond. Veleznek gyors egymásután kétszer is megadatott a lehetőség, de két fejese fölé ment. A 80. és 82. percben Papp tette próbára a 17 éves tehetséges fiatalembert, Bencsiket. Az első 25 méteres nagy erejű lövését a kapufára tolta, a következő gólnak látszót a léc alól tornázta ki.

A 87. percben Matity jobboldali ívelésénél a kapus és a védők egymásra vártak, így Halász a kapufa mellett egy méterről szerezhetett igen értékes gólt (3:2).

A pánik minden jele érezhető volt a hazaiakon, nem is alaptalanul. Egy perc múlva Csordás 30 méteres átívelését a szétzilált védők mellett Schultz a hosszú sarokba fejelte (3:3).

Ilyen nincs! Reagáltak a játékosok és a nézők. A 90. percben végleg elszakadt a cérna és Bényit kiállították. Még öt perc kellett volna és nyerünk!

 

Ifjúsági csapatunk 5:1-es félidő után 6:1-re győzött. Góllövők: Rácz Gergő (3), Varga Márk (1), Varga Martin (1) és egy öngól, amihez Boros kiváló szabadrúgása is kellett.

 

Géró István játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2013. május 7.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/24/696658.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/24/699384.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/24.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/24.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer