Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-05-12 Sükösd-Bácsbokod 1-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Bácsbokod SK 1:0 (1:0)

2013. május 12. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Bácsbokod SK 1:0 (1:0)

 

Vezette: Hagymási Attila (Tóth István, Romsics Péter István)

 

Bácsbokodnak ősszel egyetlen pontot sikerült szereznie, az utolsó helyen végzett. Tavasszal a régi-új edzővel, Barákovics Istvánnal és a magával hozott öt-hat játékossal a bent maradást tűzte ki célul a vezetőség. A rajt utáni eredményeikből sokáig úgy látszott, hogy az elérhető.

Öt mérkőzésüket megnyerték, három pontot szereztek a rivális Vaskút ellen és döntetlent értek el Hajóson. Szoros eredménnyel kaptak ki Dusnok, Mélykút és Miske ellen. Elmozdultak az utolsó helyről, de csak átmenetileg.

A kiesés elkerüléséhez égető szükségük volt a sükösdi három pontra, s abban biztos lehetett mindenki, hogy ezért mindent meg is tesznek. Az esélyük erre megvolt, mert erősen tartalékos csapattal tudtunk kiállni. Mellettünk az szólt, hogy az utóbbi 11 találkozónkon egyszer sem tudtak nyerni ellenünk és mi mégis csak ötödikek vagyunk a tabellán.

Ennek ellenére Rigó már az első percben gólhelyzetbe került, amit nagy igyekezetében elkapkodott. A mérkőzés során ezt többször is megismételte, amit köszönettel nyugtáztunk. Bosnyák passzával a második percben is jó lehetőséget kapott, de Matityot már nem tudta becsapni.

Részünkről Csordás felfutását két formás támadásunk követte, két elrontott befejezéssel. Az elsőből Schultz, a másodikból Bohner szerezhetett volna előnyt. De nem volt jobb Papp és Matity lövése sem. 

Negyed óra mezőnyjátékkal, enyhe sükösdi fölénnyel telt, komolyabb lehetősége egyik félnek sem akadt. A 17. percben sikerült az eddigiektől gyorsabban felzárkózni, s három védő – három támadó állásban Tamást buktatták 17 méterre, szemben a kapuval. Matitynak ez mindenkor jó lehetőség, most Pappal álltak a szabadrúgáshoz, aki váratlan húzással lepte meg a nagy készülődésben elfoglalt védőket. Egy gyors pöccintéssel Kovács elé tette a labdát, még mielőtt a sorfal összeállt volna, Robi pedig védhetetlen gólt lőtt a hosszú sarokba (1:0).

Értékes találat, gondoltuk, jó alap a továbbiakra. Ezzel szemben Csordás cserét kért, percre pontosan úgy, mint szerdán Kelebia ellen, mert sérülésével eddig bírta. Ez érzékeny veszteség volt, mert Krix, Koszorús, Csordás nélküli védelem rossz sejtéseket ébresztett. Szöllősi érkezett, ami azzal járt, hogy Papp lett a balhátvéd, így tovább gyengült az egyébként is krónikus gólhiányban szenvedő támadójátékunk.

Labdakezelési és átadási hibák mellett és ellenére egy tucatszor jártunk az ellenfél 16-osán, de a Bohner - Szöllősi páros esélytelen volt a védőkkel szemben. Más módon, de ugyanilyen bajban volt a befejezésekkel Bácsbokod is. Papp Róbert és Harnóczi két ordító lehetőségét Molnár és Papp Árpi, Ördögét Matity hiúsította meg.

A 36. percben Papp Árpi hibájából Harnóczi behunyt szemmel is gólt rúghatott volna, csak Szabadossal állt szemben, tíz méterről így is sikerült mellé rúgnia. A szívességet a 38. percben mi is viszonoztuk: fél percen belül Tamás, Szöllősi és Bohner kínosan gyatrán lőtt, egészen közelről. A félidőig Kárpáti két cselsorozata hozott némi üdítőt, eredmény nélkül. Vendégeink Ördög közel 40 méteres szabadrúgásával zárták a félidőt. A távoli lövés csöppet sem volt veszélytelen, a felső léc alól tolta ki Szabados.

A második játékrészt Bosnyák szólója és gyenge lövése vezette be. Rigó folytatta első félidőbéli pazarlását: még arra is volt ideje, hogy megnézze hová lőjön, végül a felső régiót választotta. A 66. percig, amíg Matity a pályán volt, megmaradt a két csapat közötti egyensúly. Cseréjét maga kérte, s hiánya perceken belül jelentkezett, Bácsbokod erősíteni tudott és egyre veszélyesebb lett, erőnk nagyobb részét a védekezésre kellett fordítani.

Mivel elöl nem ment, Tamás és Kovács a második vonalból próbálkozott, ugyancsak eredménytelenül. Molnár unta meg a tehetetlenséget és nagyon jó labdával találta meg Bohnert, ő az ötösön Szöllősihez passzolt, aki valamilyen átok folytán a labdát sem találta el. Hajlok arra, hogy sérülése óta jelentős önbizalomhiánnyal küzd. 

A 60. percben Papp Árpi ívelése a védők mögé és a már lendületben lévő Kovács Robi elé került – olyan szerencsésen, hogy kedvezőbb gólszerzési alkalmat kívánni sem lehet –, Robi a 11-esről mégis a kapust találta el. Ez volt az utolsó valódi lehetőségünk, számtalan nehezen összehozott és kihasználatlan maradt, kisebb mellett. Maradt a védekezés! Harnóczi, Vida és Csányi folyamatosan Rigót kereste, akinek nem ment a játék, amit lehetet elrontott.

A befejezésig minden percet számolni kellett, komoly erőfeszítések árán, de sikerült megőrizni egygólos előnyünket.

 

Ifjúsági csapatunk is 1:0-ra nyert, Szabó Dávid nagyon szép góljával. Az eredmény megtévesztette a Petőfi Népe tudósítóját, mert a felnőtt helyett az ifi összeállítását közölte. De így is jó!

 

Hagymási Attila játékvezetőnek nem volt nehéz dolga, osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2013. május 15.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/25/696670.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/25/699395.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/25.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/25.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer