Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-05-26 Híd SC II.-Sükösd 3-3

FELNŐTT: Híd SC II. - Sükösd SC 3:3 (1:1)

2013. május 26. (Csátalja, 70 néző.)

IFJÚSÁGI: elmaradt.

 

Vezette: Fülöp József (Komáromi Henrietta, Kriván Péter)

 

A Híd SC II. ősszel nyolcadik, mi mögöttük kilencedik helyen végeztünk azonos, 22-22 ponttal. A tavasz nekünk sikerült jobban, mi 20, ők 15 ponttal gyarapodtak. Így a tabellán elfoglalt helyünk is kedvezőbb, a mérkőzés előtt Sükösd az ötödik, a Híd SC a nyolcadik helyen állt. Ettől függetlenül mindkettő csapat esélyes lehet az ötödik hely végleges megszerzésére.

A Híd SC II.-nél sosem lehet biztosra menni, mert teljesítménye attól függ, hogy ki kap játéklehetőséget az első csapatban. Edzőjük szerint most erősen tartalékosan lépnek pályára ellenünk. A választék nálunk sem volt sokkal jobb, hiányzott Krix, Csordás, Schultz, Bohner és Papp.

A mérkőzést 24 órás szakadó eső előzte meg, csak vasárnap délelőtt dőlt el, hogy az eredetileg Nagybaracskára tervezett találkozóra Csátalján kerül sor, ami nem nagy öröm a pálya egyenetlen talaja miatt. A pálya felfestését újra és újra elmosta az eső, 25 perces késéssel ugyan, de mégis sípjába fújt Fülöp játékvezető.

Megint jól kezdtünk: a Tamás - Szöllősi akció végén Rozsi szögletéből Pesti már a 4. percben megszerezte a vezetést (0:1).

A sikeres bemutatkozást egyértelmű sükösdi mezőnyfölény követte. A középpályán Rozsi, Matity és Kovács Robi jól mozgott, folyamatosan támadtunk és rontottuk el a befejezéseket. A hazaiak beálltak védekezni, az első negyedórában legfeljebb az ütköző zónáig jutottak el. Némi veszélyt Dobokai felfutásai és beívelései jelentettek, amelyek kiszámíthatók és könnyen háríthatók voltak. Figyelemelterelésül Várnagy kapufája szolgált.

Rozsi távoli lövésekkel próbálkozott, közülük egy volt igazán veszélyes. Matity közelről Vedelek fejét találta el. Az újabb gól csak váratott magára Pesti, Tamás és Szöllősi lövéseiből hiányzott az átütőerő. A hazaiak ezt látva egyre bátrabban kezdeményeztek, nem is eredménytelenül.

A túlzott magabiztosságért a 38. percben fizettünk, igaz, hogy Szabados segédletével. Kovács Robi szabálytalanul szerelt 32 méterre a kapunktól. Várnagy ívelt szabadrúgására egy tétova mozdulattal reagált, azt is későn, a labda a hálóba hullott (1:1).

A 41. percben Rozsi gondolta meg magát és cselsorozatával a 16-osig jutott, lövése elzúgott a jobb kapufa mellett. Az utolsó öt percben a hazaiak jól érzékelték megtorpanásunkat: Slezák, Király József lövése már arra utalt, hogy van még elképzelésük a továbbiakra. Szerleticset már kifejezetten gólhelyzetben állította meg Koszorús.

Amilyen jól indult az első félidő, olyan lehangolóan a második nyitánya: a tempózavarokkal küzdő Szabados rossz ütemben lépett ki egy könnyen megszerezhető labdáért, s a hibát Cseh László azonnal kihasználta, s máris 2:1 oda.

Hidegzuhany, de már nem az égiek miatt! Az 52. percben Rozsi beadására Székely és Pesti ugrott fel. Laci a labdát szabályosan elfejelte, de az ütközés után a kapust le kellett cserélni. Cserekapusuk nem lévén, a mezőnyből Dobokai húzta fel az egyes mezt. A sajnálatos sérülés kimondatlanul is könnyű fordítást ígért, ami nem jött be, inkább az ellenkezője történt.

A következő negyedórában minden kísérletünk meghiúsult. Még Pesti járt legközelebb az egyenlítéshez, de befejezését a gólvonalról emelték ki. A másik oldalon a lest reklamáló védőink leálltak, Slezák tetemes előnnyel húzhatott kapura, de a magány megviselte és az ötösről rontani tudott.

Az eset után nálunk már jelentkeztek az idegesség jelei, a lendület is fogyni látszott, ezért cserék következtek. Kiss Ervin megsérült, helyére Halász jött, Szöllősit Angeli váltotta, aki az első labdaérintésből gólt szerzett (2:2).

Jó csere! Ilyenkor az esetek többségében rendeződni szoktak a sorok, lecsillapodnak az indulatok, helyre áll a rend, de nálunk nem ez történt. Fokozódott a kapkodás, játékunk egyre inkább szétesett.

Rozsit jórészt a játékvezetővel folytatott vitája kötött le, Tamás folyamatosan „oktatta” a társakat, Kárpáti szokatlanul keveset volt játékban, Molnár fennragadt a támadásoknál, így Rádóczi öt perc alatt két nagy lehetőséghez jutott. Az egyiknél Slezákot játszotta meg, itt Koszorús hallatlan rutinja segített.

A nagy győzni akarásban megszálltuk a 16-ost, mindenki gólt akart rúgni, de a jól tömörülő védelemben minden elakadt. A lázas, ideges kapkodásban egyedül Angeli maradt higgadt és tudta, hogy itt csak az átlövés segíthet és a 89. percben ezt meg is tette: 22 méterről lőtt a léc alá (2:3).

Mindenki fellélegzett, hogy na jó, ha nehezen is, de megvan! Hátra volt viszont még egy perc és három perc hosszabbítás. A középkezdés után a kapunktól 40 méterre Rozsi teljesen feleslegesen buktatta Királyt. Várnagy távoli szabadrúgása ismét kínos helyzetbe hozta Szabadost: a labdát fél kézzel Cseh Richárd elé ütötte, aki egy méterről befejelte (3:3).

Miskén négy percet kellett volna kihúzni a győzelemig, most elég lett volna három perc 25 másodperc is!

 

Fülöp József játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2013. május 29.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/27/696680.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

a mérkőzés elmaradt.

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/27.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer