Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-08-18 Nemesnádudvar-Sükösd 2-2

FELNŐTT: Nemesnádudvar KSE - Sükösd SC 2:2 (1:0)

2013. augusztus 18. (Nemesnádudvar, 300 néző.)

IFJÚSÁGI: Nemesnádudvar KSE - Sükösd SC 2:2 (1:0)

 

Vezette: Nasz Róbert (Tóth Sándor, Tóth Ferenc)

 

Abban egyöntetű volt a vélemény, hogy a 2013/2014-es bajnokság őszi nyitányára kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is. Nemesnádudvar az előző szezont a második helyen zárta, hazai pályán bármelyik csapat ellen esélyes. Az is valószínű, hogy nem felejtették el, hogy tavaly oda-vissza megvertük őket, tehát van törleszteni valójuk.

A mi házunk tájáról jó hírek nem igen érkeztek, a felkészülési eredményekről jobb diszkréten hallgatni. Vérmes reményekre nem adtak okot, pedig örökös szabály, hogy a nyitó mérkőzés eredménye jelentős hatással van a továbbiakra.

Egy gyors számbavétel után kiderült, hogy a játékosállományban változás nem történt, így a tavasszal sikeres garnitúrával vágunk neki az új évadnak, annyi eltéréssel, hogy Csordás derékfájdalmai, Koszorús korábbi sérülése, Szabados kisebb gyengélkedése miatt nem tudott pályára lépni. Viszont hosszú sérülése után felépült és játékra jelentkezett Büte.

A kezdő csapatnál kisebb meglepetést okozott, hogy Pesti és Rozsi a kispadon foglalt helyet, ezt edzési állapotuk szerint maguk kérték, de mint később kiderült, taktikának sem volt rossz. Csordás helyére Szabó Dávid került az ifiből.

Már az első 10 percben nyilvánvalóvá vált, hogy Nemesnádudvar a zárt védekezésre és elsősorban a széleken vezetett gyors támadásokra rendezkedett be, amit Tusori felfutásai segítettek, nem kis gondot okozva Molnárnak, mert gyakran két embere volt. Az elején különösen Melcher villogott, a 9. percben éles lövése már közel járt a bal kapufához. A másik „ász”, Sziegl mélyebbről indult, s ha a középpályán nem sikerült megállítani, gyorsaságban vele senki nem vehette fel a versenyt.

A hazai lendület a 13-14. percben váratlanul megtorpant, ami nagy lehetőséget kínált számunkra. Matity, Kárpáti és Tamás másfél perc alatt három 100%-os helyzetet dolgozott ki és sikerült mindhármat kihagyni. Tamás gólpasszát Szöllősi, Szöllősiét Tamás lőtte az ötösről a kapusba. A harmadikat Kacsa „törte el” három méterről. Ritka lehetőséget pazaroltunk el!

A 16. percben Kárpáti javított: 20 méteres, életerős lövését László a jobb felsőből szedte ki. Most nem a hosszú sarkot választotta, mint tavaly a győztes góljánál.

A kínos percek után Nemesnádudvar rendezte sorait, s a 22. percben Melcher egyedül vihette kapura a labdát, de Endre bemutatta első bravúrját és mentett. Egy perc múlva Molnár már nem tudta beérni Melchert, de Krix remek ütemben érkezett és szerelt.

A 24. percben megadatott a negyedik lehetőségünk: Matity príma indításából Tamás tökéletes gólhelyzetbe hozta Szöllősit, akinek volt ideje igazítani a labdán, de hét méterről ismét a kapust találta el.

A hibáért jött a törvényszerű büntetés: Mezőfi labdájával Sziegl meglépett, átadását Schmidt az ötösről könnyűszerrel gurította a kiszolgáltatott Nagy mellett a kapuba (1:0).

Nemesnádudvar – az előny birtokában – valamelyest visszavett az iramból, átengedte a térfelét, amit nem tudtunk kihasználni. Kapujuktól 25-30 méterre, ha kellett szabálytalanság árán is blokkolták kezdeményezéseinket. Szöllősit, Kárpátit, Molnárt buktatták. Kovács Robi szabadrúgása a sorfalban akadt el, Halász két beívelésével nem tudtunk mit kezdeni.

A félidőt záró tíz perc egyértelmű hazai fölényt hozott, amit nehezen vészeltünk át. Kovács Attila veszélyes beívelése után Molnár mentett, Sziegl kemény lövésébe Krix beleért, Melcherét Endre védte. Másodszor az ötösről lőtt fölé.

A 44. percben azt hiszem, eldőlhetett volna a mérkőzés sorsa, de Nagy Endre megcsinálta a majdnem lehetetlent: gyors jobboldali támadás végén védőink nehezen és röviden szabadítottak fel, Mezőfi jobbról áttette a másik oldalon nagy lendülettel érkező Melcher elé a labdát, aki gyakorlatilag az üres kapura bombázott 6-7 méterről, s Endre bámulatos reflexszel kinyomta. Csodálatos kapus teljesítmény és döntő pillanat volt! Még most is rejtély számomra, hogyan tudott az ellenkező sarokból odaérni?

A második félidő első 10 percében úgy tűnt, hogy Nemesnádudvar a kivárásra játszik és őrzi egy gólos előnyét, úgy, hogy a kontrákról nem mondott le. Schmidt kétszer is veszélyeztetett. Először tíz méterről fölé lőtt, másodszor Krix állította meg. Válaszunk egy Matity - Kárpáti akció volt, sikertelen befejezéssel.

Nálunk kettős csere következett: az 55. percben Tamást Pesti, az 56.-ban Halászt Rozsi váltotta. A cserék jókor és jól jöttek. Rozsi két percen belül gólhelyzetet teremtett Kovácsnak, jól eltalált lövését azonban László lábbal védeni tudta. Az ellentámadás befejezéseként ismét Endre következett: Vinter ötösön belüli erőteljes fejesét a jobb alsó kapufa tövéből szedte ki.

Újabb csereként a 64. percben Schultz helyén Büte folytatta. Az ismételt kapusbravúr után megmaradt a remény és a 64. percben az egyenlítés be is következett. Pesti rést talált a két védő között, s gólpasszát Szöllősi küldte a kapuba (1:1).

Teljesen nyílttá vált a mérkőzés, mindkét csapat egyenlő eséllyel hajtott a győzelemért. Ehhez először Nemesnádudvar állt közelebb. A csereként bejött fiatal Erdélyi beadásszerű lövése a jobb felső sarokban kötött ki (2:1). Megjegyzendő, hogy előtte Melcher kézzel továbbította a labdát.

A gól után Bohner folytatta Kovács Robi helyén a játékot. Sükösd egy pillanatig sem adta fel. A 75. percben Pesti maga mögött hagyta a védőket, már elhúzta a labdát a kapus mellett, a befejezés elmaradt, mert László elütötte. A 11-es elmaradt, pedig az volt!

Kellően fáradt volt már mindkét csapat, de a mieinkben az utolsó 10 percre valamivel több maradt, mégis Tusori lőhette volna a harmadikat, amiben Krix egészen kivételes belépése akadályozta meg. A válasz, mint annyiszor, most is Pestié volt: a 80. percben Rozsi remek átadásából egyenlített (2:2).

Egy-egy Bohner, Büte lövés és Szöllősi fejes után bajban voltunk egy pillanatra. Melcher már túljutott Krixen, de Szabó Dávid önfeláldozó becsúszással még segíteni tudott.

Így maradt a döntetlen, ami Nemesnádudvaron bármelyik csapatnak jó kezdést jelent.

 

Ifjúsági csapatunk egyetlen jól eltalált lövéssel 1:0-ra kikapott és minimum négy ziccert kihagyott.

 

Nasz Róbert játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2013. augusztus 21.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/1/718484.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/1/739520.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/1.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/1.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer