Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-09-01 Kelebia-Sükösd 1-1

FELNŐTT: Kelebia KNSK - Sükösd SC 1:1 (1:1)

2013. szeptember 1. (Kelebia, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Kelebia KNSK - Sükösd SC 1:2 (1:1)

 

Vezette: Id. Péter-Szabó Ottó (Mester Sándor, Piszmán Erik)

 

Az első két forduló alapján nehéz lett volna tippelni a várható eredményre. Kelebia magabiztos bajaszentistváni 4:1-es győzelme után a múlt vasárnap egy hatost kapott otthonában Mélykúttól. Mi Nemesnádudvaron értékes pontot szereztünk és Bajaszentistvánon az utolsó pillanatban kikaptunk. A biztos az volt, hogy a hazaiak feledtetni akarják a nagyarányú vereséget, de nekünk is volt javítani valónk.

Ellenfelünkkel – mióta visszakerült a megye II-be, kétszer találkoztunk, nagyon szoros eredményekkel. A múlt év szeptemberében Tamás góljával 1:1, ez év májusában Sükösdön Matity 87. percbeli remek találatával 1:0.

Esélyeink mérlegelésénél minimális előnynek látszott, hogy kapusukat Mélykút ellen kiállították. E hiedelmünk gyorsan eloszlott, mert az ifiből felhozott Fülöp végig jól védett. Kelebián (most tekintsünk el a 0:6-os kivételes esettől) az számíthat jó eredményre, aki legalább egy megfelelő gyorsaságú védőt tud állítani Miklós-Balog mellé. Nem sok akad belőlük.

A széleken nagyon veszélyesek, így Molnár és Krix nem volt irigylésre méltó helyzetben, húzós feladat várt rájuk. Némi meglepetést okozott, hogy Halász került a középhátvéd posztra, s játékával kellemes meglepetést okozott, higgadtan, okosan futballozott, de a szerencsével sem állt hadilábon.

Kelebia kezdett nagyobb fordulatszámon, a 13. percig öt szögletük jelezte, hogy minél előbb dűlőre akarják vinni a dolgot. Mi nem kapkodtunk, a cél az volt, hogy a földön és minél tovább nálunk maradjon a labda. Az elképzelés jó volt, de a végrehajtás sok kívánnivalót hagyott maga után. Lövésekkel elsősorban Miklós-Balog, Simola és Fodor próbálkozott, különösebb veszély nélkül.

Rozsi, Kovács Robi és Matity labdái is széleken érkeztek, de a védők mögé először a 16. percben Schultz révén tudtunk kerülni. Éles lövésszerű beadása közel járt a jobb felső sarokhoz. Ez volt az első komoly támadásunk, egyben a számunkra már megnyugtatóbb elkövetkező 20 perc nyitánya is.

Alábbhagyott a hazai lendület, átmenetileg levegőhöz jutottunk, de Miklós-Balogtól egy percre sem lehettünk nyugodtak. A 22. percben Molnár ennek ellenére előre merészkedett, labdája jól érkezett Rozsi elé, akinek átadása is ígéretesnek látszott, de Matity lövése már mellé ment. Rozsi találta 20 méterről telibe Szöllősit, a kipattanó labda jó lövő helyzetben találta Kovács Robit, de a célzással baj volt.

A Kárpáti - Szöllősi akciót Rozsi nagy lövése zárta, ez viszont Szilvásiban akadt el. Matity két jó kísérlete következett: az első még fölé ment, de a második igencsak próbára tette a fiatal hálóőrt, a bal kapufa mellől – újheggyel tolta ki.

A 25. percben Matity jó labdájával Schultz húzott kapura, éles szögből lőtt, Szöllősi és Tamás hiába várta gólpasszát. A következő lehetőséget már jól oldotta meg: védőjét lerázta, szépen tette a labdát Matity elé, jó volt a lövés is, de egy védőben elakadt.

Nagyjából itt csenget le az a 20 perc, ami a 90-ből a miénk volt. Enyhe fölényünket Miklós-Balog bal felső sarokba tartó lövése törte meg, amelyet Szabados bravúrosan védett. A csatár egy perc nyugalmat nem hagyott, nagy sebességgel, tetszése szerint érkezett a 16-osunkra. Először Molnár és Schultz közösen blokkolta, majd Krix hiúsította meg elképzelését.

A 33. percben Halász először lépett előre, de Tartott mezénél fogva lerántotta. A szabadrúgást a sértett 25 méterről magasan fölé lőtte. A jó lehetőség után változott a kép, még jobb következett: Krix észrevette, hogy szabad az út előtte, s pillanatok alatt túl volt a felezővonalon, 25 méteres remek indítását Szöllősi a 16-oson lekezelte, s biztosan lőtt a jobb sarokba (0:1).

A gól után riadót fújt a hazai edző, s nehéz percek következtek, de védelmünk jól zárt, egy lesgólig jutottak. A folyamatos hazai támadások mellett a 41. percben mégis mi kerülhettünk volna közelebb egy esetleges győzelemhez. Schultz maga mögött hagyta a védőket, jól passzolt Szöllősihez, aki tökéletes gólhelyzetet teremtett Tamásnak, aki 10 méterről a kapusba lőtt.

A félidőt Kárpáti nagy szólója zárhatta volna: a fejébe vette, hogy a szögletzászlótól az alapvonalon a kapuba viszi a labdát. Három védő önbizalmát alaposa megingatta, de a kapufa tövénél térdelő kapuson már nem jutott túl.

Azért írom, hogy zárhatta volna, mert a játékvezető már a szájába vette a sípot, amikor elképesztő potyagóllal egyenlített Andróczki (1:1). Leírásától eltekintenék, mert ilyen a kapussors! A legnagyobbaktól is láttam már ilyet.

A második félidő első percében Miki fényesen bizonyított: Simola 10 méterről, védő nélkül, tisztán célozta meg a bal sarkot, s a gólba tartó, erős lövést bravúrosan hárította. Várható volt, hogy a továbbiakban is lesz dolga bőven, mert Kelebia támadásban lényegesen jobb volt nálunk. Ezt egyre könnyebben tehették, mert középpályánk lelassult, egyre több volt a labdavesztés, és nagyon hiányoztak a rövid, energikus sprintek.

Ebből egyenesen következik, hogy támadóink alig jutottak használható labdához, s ha mégis, azt ők rontották el. A kérdés az maradt, meddig bírja védelmünk, ki állítja meg Miklós-Balogot. Feljegyzéseim szerint a második félidőben 11 párharcot vívott Molnárral, s azok olyan 50-50%-os eredménnyel zárultak. A meg nem nyert 50%-ból nagyon sok kellemetlenségünk adódott, kidolgozott gólhelyzetünk nem volt.

Az utolsó 10 percben nagyüzemi védekezésre rendezkedtünk be, nem tudtunk kijönni Kelebia szorításából. A 88. percben Miklós-Balog még azt is megnézhette, hová lövi győztes góljukat, de 10 centit tévedett, ugyanúgy, mint Simits, aki két méterről nem talált kaput. S még nem volt vége: a 90. percben Gémes bal felső sarokba tartó lövését klasszikus kapus mozdulattal védte Szabados.

Így maradt az 1:1, ami számunkra a látottak alapján megfelel. Tulajdonképpen ezért jöttünk.

 

Ifjúsági csapatunk megszerezte első győzelmét, 2:1-re nyert. A gólokat Balázs István és Szász Endre rúgta.

 

Id. Péter-Szabó Ottó játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2013. szeptember 3.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/3/718506.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/3/739542.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/3.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/3.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer