Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-09-07 Bácsborsód-Sükösd 0-2

FELNŐTT: Bácsborsód SK – Sükösd SC 0:2 (0:2)

2013. szeptember 7. (Bácsborsód, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Bácsborsód SK – Sükösd SC 1:3 (0:0)

 

Vezette: Suba Zoltán (Czeller Tamás, Kolozsvári Norbert)

 

Az utolsó pillanatig kétséges volt, hogy a szombati mérkőzésre sikerül-e 11 játékost pályára küldeni. Hiányzott Krix, Halász, Rozsi, Pesti, Bohner, Kiss Ervin, Büte és Szabó Dávid. A csapatot elkísérő kitartó szurkolók a lehető legrosszabb változatot latolgatták, amikor az összeállításról értesültek.

Nagy választék nem volt, jöttek a kényszer megoldások. Így fordulhatott elő, hogy Tamás lett a balhátvéd (szerintem még életében nem játszott ezen a poszton), Hornyáknak pedig megadatott, hogy kezdő lett a felnőtt csapatban. A kispadon Nagy Endre és Varga Martin árválkodott. Hasonló eset talán öt éve fordult elő Katymáron, és győztünk.

Egyetlen optimista lélek merte kimondani, hogy semmi baj emberek, megtévesztjük az ellenfelet és nyerünk! Kínjában juthatott eddig, komolyan nem gondolhatta, már csak azért sem, mert a legjobb összeállításban 2008. szeptember 21-én nyertünk utoljára Bácsborsódon.

Ellenfelünk jól kezdte az idényt, Vaskúton 0:1-ről 3:1-re fordított. A folytatás már gyengén sikeredett, Nemesnádudvaron 2:0-ra, Bajaszentistvánon 4:1-re kaptak ki. Valós igény volt részükről a három pont megszerzése, ahhoz, hogy feljebb lépjenek a 13. helyről. Mi ebben a helyzetben a döntetlent már az öltözőben aláírtuk volna. Jó, hogy nem tettük!

Ezek a szombat délutáni mérkőzések valahogy nehezen indulnak, kevés a néző, hiányzik az a hangulat, ami az izgalmas, jó játékot segíti. Mindenki arra számított, hogy Bácsborsód mindjárt az elején nekünk ront, kihasználja az erősen tartalékos helyzetünket, de ez valamiért elmaradt. Ugyanúgy kényelmesen járatta a labdát, mint mi, de negyed óra alatt kiderült, hogy ezt mi csináljuk jobban.

Azzal, hogy Koszorús egy sorral előrébb lépett, a középpályánk védekezésben és támadásban is erősebb lett. Tamás pedig időnként elfelejtette, hogy balhátvéd, rendre a félvonalon túl közlekedett.

Schultz már a 3. percben jó helyzetbe került, lövése gyenge volt. Melcher gyorsított fel először, Molnár már nem merte bántani, szerencsénkre hosszút szöktetett és Szabados elcsípte a labdát. Matity dolgozott ki helyzetet magának és távolról fölé lőtt. A 10. percben már komolyabb volt a helyzet: Koszorús átadását Schultz jó lövéssel fejezte be, ám Herke védeni tudott. Meglepő az volt, hogy Bácsborsód átadja a térfelét, mi pedig éltünk a lehetőséggel.

Matityot hagyták szabadon mozogni, kedvére futballozott, a legtöbbször Kárpátit kereste, őt pedig szabályosan alig tudták szerelni. Szöllősi és Schultz gyors volt, gyakran és jól változtatták helyüket. Fölényünket jelezte, hogy 15 perc alatt négy szögletet rúghatott Kovács Robi. A negyedik már gólt ért! Matityot szabadon hagyták, s úgy fejelt a hosszú sarokba, ahogyan azt oktató filmen tanítják (0:1).

A gól után rájöttünk, hogy jobbak vagyunk és el is hittük, bátran támadtunk, Koszorús, Schultz és Matity lövését védte Herke. A 21. percben végleg tudatosult, hogy itt még bármi is lehet, miután Szöllősi átkígyózott három védőn és biztosan lőtt a jobb sarokba (0:2).

A hazaiak idegesség jelét ezután sem mutatták, kímélő tempóban hagytak játszani bennünket. A 25. percben Kovács Robi szöglete megint pontosan érkezett Matity fejére, de Hornyák – nagy igyekezetében – megelőzte és fölé fejelte. A 32. percben Matity pontos indításából Kacsa négyszer forgatta meg hátvédjét (már felért egy becsületsértéssel), aki végül megunta és a levegőbe repítette. A szabadrúgást 22 méterről, középről Schultz a sorfalba vágta. Szöllősi került az ötösön ismét gólhelyzetbe, de gyanús körülmények között elsodorták.

Szabadost eddig nem tették próbára, így a 36. percben maga okozta a legnagyobb veszélyt: Györe hosszút szöktetett, s Miki olyat talált a labdába rúgni, hogy a felsőléc fölött hagyta el a pályát. Egy perc múlva Cifra telibe találta a kapu jobb felső csücskét.

Szünet következett és a megnyugtató vezetés birtokában még jól kezdtük a második félidőt. Szöllősi faképnél hagyta a védőket, Matity érkezett, s csak Herke bravúrja mentette meg őket a harmadik góltól. Előnyünket Kárpáti visszagurításából könnyen növelhette volna Tamás is, de az ötösön hibázott.

A 60. percben jártunk, amikor Cifra több sikeres csel után már a kapunk torkában volt, s tetszése szerint választhatott helyet a labdának, mégis átpasszolta Merklernek, s a társnak két méterről sikerült a kapufára gyötörni. Ez már nem rajtunk múlott!

Bácsborsód rájött, hogy vészesen fogy az idő, s a javát már elpazarolták, ezért rendezték soraikat. Szabadi lövéséhez már Szabados nagy bravúrja kellett. Az ellentámadásból Szöllősi otthagyott mindenkit a baloldalon, Schultz egyedül várta átadását, ő mégis Tamást választotta, aki a jó befejezéssel adós maradt. Kárpáti kétszer is eljutott az ötösig, nem passzolt, mindkétszer hibázott.

Az utolsó 10 percben a hazaiak igyekeztek. Cifra 20 méteres lövését védte Szabados, Merkler gólpasszával pedig nem tudott élni. Két támadásra még nekünk is futotta maradék erőnkből. Schultz - Szöllősi akció lesen érte Kárpátit, aki a végén úgy elfáradt, hogy Matity kiváló átadásával a 11-es ponton nem boldogult.

Maradt tehát a 0:2 és megszereztük őszi első győzelmünket, s a baljós előzmények ellenére amit lehetett, kihoztunk ebből a meccsből, de nem kizárt, hogy valamivel többet!

 

Ifjúsági csapatunk 3:1-re győzött. Góllövők: Balázs István, Nagy Dávid és Hamza Krisztián.

 

Suba Zoltán játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2013. szeptember 10.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/4/718514.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/4/739550.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/4.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/4.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer