Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-09-15 Sükösd-Császártöltés 0-2

FELNŐTT: Sükösd SC – Császártöltés EFSK 0:2 (0:0)

2013. szeptember 15. (Sükösd, 200 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Császártöltés EFSK 1:4 (1:2)

 

Vezette: Allaga Iván (Pataki Győző, Tóth Ferenc)

 

Császártöltés a 2011/2012-es bajnokságot négy döntetlen mellett, vereség nélkül, öt pont előnnyel nyerte meg Dusnok előtt. A megyei I. osztályt nem vállalták, sőt a megyei II-ből is visszaléptek, a hivatalos verzió szerint azért, mert az északi csoportba sorolták be őket (voltak más hírek is). A megyei III. osztály déli csoportjában folytatták, amit megnyertek, így újra találkozhattunk.

Megnéztem a 2012 júniusában szereplő játékosok névsorát, s abból vasárnap mindössze öt névvel találkozhattam. Hozzánk most az ötödik helyen érkeztek, két vereség, egy döntetlen és két győzelem mellett hét pontot szereztek. Ebből csak találgatni lehetet, mit tud a csapat. Mi két ponttal lemaradva a kilencedik helyen fogadtuk őket, ami hazai pályán nem látszott ledolgozhatatlannak.

Az öltöző felújítása miatt az ötödik fordulóban végre itthon játszhatott a csapat, s a közönség egyértelműen hazai győzelmet várt, ami akár jogos elvárás is lehetett volna, ha nem Császártöltésről van szó. Az előző évek mérlege ugyanis erősen javukra billen.

Az összeállításban az volt a meglepő, hogy Rozsi a balhátvéd posztján kapott helyet, s ott is maradt – még akkor is, amikor csere folytán Hornyák került a középpályára. A lelátó egyöntetű véleménye szerint ez luxusnak bizonyult, ugyanúgy, mint Matity korai lecserélése is.

A játékot úgy indítottuk, ahogy kell, ha egy csapat nyerni akar. Támadásaink folyamatosan követték egymást, meggyőző volt az összjáték, tíz perc alatt Bohner, Kovács Robi és Szöllősi jutott lehetőséghez, gyenge befejezésekkel.

Ellenfelünk Bányai révén a 10. percben lépte át először a félvonalat, átadásából Kiss gyengén lőtt. Follárdt megmozdulása már több veszélyt rejtett, Kovács Robi csak szabálytalanul tudta szerelni. A 35 méteres szabadrúgást Szabadi Zoltán magasan kapu fölé küldte. A 14. percben jutott el Farkas a tizenhatosunkig, átadásából Borsos jó lövését Szabados biztosan fogta.

A következő negyedóra egyértelműen a miénk volt, ebben a szakaszban fordíthattuk volna javunkra a találkozót. Rozsi hosszú indításai folyamatosan emberhez érkeztek, de a befejezésekkel, mint már annyiszor most is baj volt.

Halász - Matity adogatás után Bohner 25-ről lőtt fölé. A 21. percben Rozsi – Schultz - Bohner révén hibátlanul végigvitt támadás befejezéseként Kárpáti hét méterről a kapusba lőtt. Matity 28-ról nem sokat tévedett. Rozsi jól ívelt Schultz elé, de Szabadi Zoltán az utolsó pillanatban szögletre tudott menteni. Kovács Robi szögletét a hosszú oldalról Kárpáti kapásból küldte kapura, amit Szabadi Gábor kiütött. Matity 12 méterről újra rátűzte, de lövése elakadt a tömörülő védőkben.

Erősödő fölényünket egy pillanatra Farkas előretörése és Follárdt zúgó kapufája szakított meg, amit dermedt csend követett a pályán és a nézőtéren egyaránt. A 33. percben Kiss okozott kellemetlen pillanatokat Molnárnak, aki nehezen, de meg tudta állítani, igaz, hogy szabálytalanul. Borsos erős, lapos szabadrúgása a kapufa mellett suhant el.

A következő néhány perc nem a miénk volt, inkább Császártöltés kezdeményezett. Matity csak egy sárga lap ellenében tudta feltartani Tamást. Farkas erőszakosan próbált Molnártól labdát szerezni, de a védőnk volt előnyösebb helyzetben és a hazaadást választotta, ami nálunk nem kis kockázattal jár. Szabados megint rémeset rúgott a labdába és a jobb felső sarok felé pörgött, az alapvonalról visszafejelték az ötösre, végül Molnár odaért és sikeresen feloldotta a zűrzavart.

A félidő előtt még mindig akadt két jó lehetőségünk. Először a Szöllősi – Schultz - Kárpáti támadást mentették szögletre, amit Kovács Robi végzett el, belőle Tamás került jó helyzetbe, de lövés helyett egy Pesti-féle 11-es alakítására vállalkozott, amit Allaga nem értékelt. Viszont még ebben a percben jó helyzetbe hozta Szöllősit a 16-son, aki cselezésbe kezdett, amibe belebonyolódott, már rég lőhetett volna, de ettől sokkal jobb megoldás lett volna egy átadás az őrző nélkül maradt Kárpátinak vagy Schultznak.

Végül is jó félidőt láttunk mindkét részről, nekünk valamivel több lehetőségünk akadt, viszont kapufájukkal a vendégek álltak közelebb a vezetéshez, s ennek megfelelő lendülettel indították a második félidőt.

Follárdt fejese már az első percben jelezte, hogy valami más következik. Baranyai lövése sem volt rossz. Kiss – Borsos - Jánosi kétszer is komoly munkát adott Halásznak és Molnárnak. A zavar jelei észlelhetők voltak, leültünk egy kicsit, az első félidőben mutatott játékhoz képest.

A rossz sejtelmek az 55. percben valósággá váltak. Kiss könnyen talált rést a középpályán, de kicsit hosszan tette a labdát Garas elé, Szabados pedig nem tudta eldönteni, hogy kijöjjön, vagy maradjon. Megtorpanását Garas könnyen kihasználta és megszerezte a vezetést (0:1). Egy határozott kifutás bőven elegendő lett volna ennek elkerülésére.

A gól után Matity helyett Papp folytatta, de a játék nem javult, inkább romlott. A vendégek átvették az irányítást, fölényük két ziccert hozott: Baranyait csak szemmel kísértük, 10 méteres lövését Szabados parádésan védte. A Farkas - Molnár párharc Farkas nagy lövésével zárult, ezt Miki lábbal küldte vissza a mezőnybe.

Az 58. percben Szöllősi helyett Hornyák jött, de Rozsi még mindig nem kerülhetett a középpályára. Bohnert Koszorús váltotta, a látvány így sem javult, a csapategység megbomlott. A 80. percig Tamásnak volt egy helyzete, amit ballal a kapusnak ajándékozott. Rozsi szabadrúgása talán kikötött volna a felső sarokban, ha Koszorús nem fejel bele.

Halványodó reményeink a 82. percben végleg kifakultak. Molnár igyekezett kiszorítani Borsost, s a találkozásból mindketten földre zuhantak, Allaga játékvezető pedig a legnagyobb sietséggel a tizenegyes pontra mutatott. Kiss büntetőjénél Szabadosnak esélye sem volt (0:2).

A ráadást Rozsi második sárgája (Follárdtnál törlesztett) és kiállítása jelentette.

Az utolsó perceket felszabadultan játszotta Császártöltés, Szabadi Zoltán nagy erejű távoli lövését öklözte még Szabados, mi pedig csendesen elindultunk hazafelé.

 

Ifjúsági csapatunk nagyon gyenge produkció után 4:1-re kikapott. Gólunkat Geletta Gergő szerezte.

 

Allaga Iván játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2013. szeptember 17.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/5/718521.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/5/739556.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/5.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/5.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer