Jelenlegi hely

Így láttam én... 2013-09-22 Jánoshalma-Sükösd 3-0

FELNŐTT: Jánoshalmi FC – Sükösd SC 3:0 (2:0)

2013. szeptember 22. (Jánoshalma, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Jánoshalmi FC – Sükösd SC 6:1 (4:0)

 

Vezette: Baráth László (Borbényi Miklós, Patyi Zoltán)

 

Az elmúlt bajnoki évben Jánoshalma igencsak bukdácsolt, a 14. helyen végzett. Ifjúsági csapatuk viszont 13 pont előnnyel bajnokságot nyert. Az új szezont Hajóson kezdték, 3:1-es vereséggel. Katymárt már simán verték 4:1-re, Vaskúton rúgtak egy nyolcast és szoros meccsen nyertek 2:1-re Nemesnádudvar ellen, majd Bajaszentistvánon zajos mérkőzésen 1:1-re végeztek. Tíz pontjukkal a harmadik helyen fogadtak bennünket. Mi ennek felével érkeztünk, a tizenegyedik helyen. A találkozó esélyesei ők voltak, részünkről az volt a kérdés, hogy tudunk helytállni.

Még az ifi mérkőzés alatt egy bennfentes informátorom arról tájékoztatott, hogy új szelek fújnak a jánoshalmi futballban, új vezetéssel, új szponzorokkal és edzővel, jelentős erősítéssel. Kitűzött céljuk, hogy bajnokságot nyerjenek és elfoglalják a múltjukhoz méltó helyet a megyei I. osztályban.

A találkozót úgy is indították. Schultz elpasszolt egy labdát a félpályán, s Horváth egy pillanat alatt gólhelyzetbe került. Húszról keményen megcélozta a jobb sarkot, Szabados lábbal mentett, majd szöglet következett, amelyből Kiss az előzőnél is nagyobb helyzetbe került, ami annyira meglepte, hogy két méterről nem találta el a kaput, s még három perc sem telt el, FORTUNA velünk volt!

A hazai rohamok megállás nélkül érkeztek, Horváth, Gieszinger és Kisa nagyon rákapcsolt, lélegzetvételnyi időt sem adott védőinknek. Halász, Matity és Kárpáti folyamatosan visszajárt segíteni, figyelmüket és energiájukat elsősorban a védekezés kötötte le.

A támadásokban Kovács Robi cselei nem jöttek be, indításai és Schultz próbálkozásai rendre elakadtak, képtelenek voltunk egy tisztességes támadást összehozni. Nem így ellenfelünk!

A 21. percben Kovács Robi kivárt és labdát veszített a pálya harmadán Gieszinger rácsapott, Kisának már csak azon kellett gondolkodni, hová helyezi a labdát. Közeli nagy lövését Szabados kiütötte, de a veszély nem múlt el. Molnár önfeláldozóan mentett, kétséges volt, hogy egyáltalán talpra tud-e állni, mégis folytatta.

A feltolt jánoshalmi védelemből mindig akadt egy szabad ember, aki segítette az egyébként sem tétlenkedő támadó sort. A szabadon hagyott jelentős területeken Tamás és Szöllősi nem tudott átjutni, kettőjük halovány kísérleteit a védők különösebb gond nélkül hárították. Csordás, Matity és Molnár labdái, ha el is jutottak hozzájuk, Schultz és Kárpáti nem ért fel, a végjátékban nem segített.

24 percig kellett várni az első támadásunkra, amelyet Csordás íveléséből Matity jó lövéssel fejezett be. Maráczi nehezen, de védeni tudta. Az ellentámadásból viszont jött a válasz: Nagy - Horváth összjáték után Enesei Márton nagy előnnyel húzott kapura, de Szabados bátor kivetődéssel leszedte a lábáról a labdát.

A 29. percben Csordás 35 méteres szabadrúgását mi már gólnak láttuk, a látszat azonban csalt, mert Maráczi a bal felsőből még ki tudta ütni. Az üdítő pillanatot azonban nem követte semmi.

Nagy hozzáértést nem igényelt annak megállapítása, hogy ez a játék kevés lesz, csak idő kérdése, mikor szerzi meg a hazai csapat a vezetést. Sokat nem kellett rá várni: Horváth átívelésére hárman ugrottak fel, az erős napsütésben senki sem látta a labdát, azt is mondhatnám, hogy Kisa fejére esett, s onnan hulló falevél módjára a bal sarokban kötött ki (1:0).

Ha eddig volt bajunk Kisával és Gieszingerrel, a félidőig csak fokozódott. Az utóbbi egy teljesen kijátszott labdát tett Nagy elé, amit kifejezetten nehéz volt mellé lőni. Még levegőt sem vettünk, amikor Gieszingert csak szabálytalanul tudta megállítani Kovács Róbert. A szabadrúgást a sértett 20 méterről félmagasan küldte a bal sarokba (2:0). Az erősnek nem mondható lövés védhetőnek látszott, vagy a sorfal hibázott, vagy Miki kínálta fel nagyvonalúan a helyezkedésével a kapu kétharmadát.

A keserű pirula után, a 44. percben Tamásnak javítási esélye volt: csak a kapussal állt szemben, aki rutinosan kivárt és nyert. A sípszó után a hazai közönség – a nyilvánvaló fölény ellenére – úgy ítélte meg, hogy a 2:0 nem biztos, hogy elég.

Valamit megérezhettek, mert a második félidőt úgy kezdtük, ahogy a hazaiak az elsőt – annyi változással, hogy Kovács Robi helyett Bohner folytatta. Csordás előtt már a 46. percben nagy lehetőség kínálkozott: Halász baloldali szabadrúgásába beleért valaki, s váratlanul elé pördült a labda, s bevetődve két méterről a kapufa mellé fejelte. Három perc után 30 méteres szabadrúgása a jobb felső sarok fölött húzott el, majd Halász szabadrúgása akadt el a védőkben.

További cserék következtek: Schultz helyett Papp, Halász helyett Angeli lépett pályára, velük megújult a játékunk. A hazaiak egyszerűen nem értették mi történik körülöttük, mert az első félidőbéli magabiztos játékuk fellazult, s beálltak védekezni.

Ha valaki a 70. percben jön ki a pályára, a látottakból arra következtethetett, hogy a pirosak vezetnek 2:0-ra. A lényegesen jobb játékunk és erőfeszítésünk ellenére azzal találtuk szemben magunkat, hogy nincs befejező csatárunk.

A 75. percben Papp húzott kapura, Enesei az utolsó pillanatban beérte és felrúgta. A szabadrúgás 25-ről, jó helyről járt, Csordás lövését most is fogta Maráczi. A hazaiak a második félidőben kétszer jutottak el a kapunkig, harmadszor a 78. percben: Enesei visszagurított labdájára Kisa érkezett és védhetetlenül kilőtte a hosszú sarkot (3:0).

A mérkőzés ezzel eldőlt, de nem adtuk fel. Először Matity emelt mellé gólhelyzetben, majd Kárpáti nagyszerű kapáslövését öklözte a kapus, megint ő nyert, mi pedig vesztettünk – úgy, hogy Jánoshalma kétségtelenül jobb volt, de nem ennyivel.

 

Ifjúsági csapatunk súlyos, 6:1-es vereséget szenvedett. Gólunkat Balázs István szerezte.

 

Baráth László játékvezető kifogástalanul vezette a mérkőzést, osztályzata: 10 pont.

 

Sükösd, 2013. szeptember 24.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/6/718529.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/6/739565.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/6.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/6.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer