Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-03-16 Sükösd-Kelebia 5-4

FELNŐTT: Sükösd SC – Kelebia KNSK 5:4 (2:2)

2014. március 16. (Sükösd, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Kelebia KNSK 0:1 (0:0)

 

Vezette: Nasz Róbert (Hulej Álmos, Bónyai Márk)

 

Kelebia az első két mérkőzését ugyanúgy elvesztette, mint mi. Otthon Bajaszentistvántól kapott ki 2:0-ra, Mélykútról egy ötössel tértek haza úgy, hogy még gólt sem rúgtak. Tizenhat pontjukkal utánunk következtek a tabellán, a 14. helyen, így a veszélyeztetett zónából menekülni szeretne mindkét csapat.

Az utóbbi három találkozónkon nagyon szoros eredmény született, Kelebián kétszer 1:1, Sükösdön 1:0. A heves indulatoktól sem mentes összecsapásokon a küzdelem dominált, erre lehetett számítani most is.

A házunk táján nem volt rózsás a helyzet, mégis azt az üzenetet kaptam, hogy ma győzünk. Rendben van – gondoltam -, már éppen itt az ideje, de az összeállítást látva némi bizonytalanság vett rajtam erőt. Koszorús eltiltása, Csordás, Szöllősi sérülése miatt hiányzott, Matity és Kárpáti ugyanazért még mindig a kispadon, a kapuban pedig Büte, aki talán öt éve húzta magára utoljára a kapus mezt. A közelmúlt védelméből (Molnár, Koszorús, Krix és Csordás), tehát a teljes alakzat hiányzott. A levegőben lógott az a régi szólás, hogy „a baj harmadikig meg nem áll”.

Ennek ellenére a megcsappant nézőközönségnek 10 perc alatt kisebb csodában volt része. A 3. percben Bohnert elkaszálták a 16-oson belül, így Nasz játékvezető határozottan mutatott a 11-es pontra, Rozsi pedig pontosan hajtotta végre az ítéletet (1:0). Jobb kezdést ennél kívánni sem lehet!

A középkezdés után jóformán időnk sem volt ízlelgetni a gyorsan szerzett előnyt, mert két húzás után Fodor a jobb oldalon ott hagyott mindenkit, már a 16-oson belül járt, Büte rossz ütemben lépett ki, így a csatár megcélozta az üresen hagyott kaput. A félmagas labdát Szabó Dávid a gólvonalról vágta ki. Nagy mentés volt!

Ezt megúsztuk és támadásban maradtunk. Rozsi gyorsított fel a bal oldalon, különösebben nem támadták, így 28-30 méterről lövésre szánta el magát, amit a kapus zavarában Tamás elé ütött, ő pedig három méterről bepasszolt (2:0). Na végre – gondoltuk, hogy ezzel a gyorsan megszerzett előnnyel már lehet futballozni.

Molnár edző pedig kemény szavakkal korholta övéit, aminek rövidesen meglett az eredménye. A 16. percben Geletta szabálytalanul tudta csak beérni Horváthot. A 25 méteres szabadrúgást egyik védőnknek sem sikerült eltalálni, a sűrűben Andróczki Attila még beleért és 2:1.

Két perc múlva Schultz szabálytalankodott a másik oldalon, az előzőhöz hasonló szögből és távolságra a kapunktól. A beívelt szabadrúgásra Büte tétován indult, az eseményhez nem volt köze – legfeljebb annyiban, hogy Andróczki Attila ismét büntethetett (2:2).

Elolvadt a villámrajt előny és magabiztosság, kezdődött minden előröl, a vendégek magukhoz tértek, gyorsan és jól kombináltak. Geletta most röviden adott hátra Halásznak, Ronyecz már-már gólhelyzetbe került, végül, ha nehezen is, de a védőpáros tisztázni tudott. Ronyecz feltűnt a másik oldalon is, ott Rozsi buktatta, az ívelt szabadrúgásra Büte ezúttal is rosszul emelkedett, csak Fodoron múlott, hogy az ötösről fölé tudott emelni.

Lassan kihevertük az átmeneti rosszullétet, a középpálya folyamatosan kereste Pestit, de igazi helyzetbe nem tudott kerülni, csak a szögletekig jutottunk el. Kovács Robi hármat is ismételhetett egymás után, a második átsuhant a teljes védelmen és érintés nélkül csattant a hosszú oldali kapufán.

A 37. percben Szabó Dávid szöglettel felérő bedobása után Rozsi kapáslövését ismét szöglet követte, amelyből tűz alá vettük a kaput: Bohner, Pesti és Tamás lövése akadt el, végül Nemes fejezte be, magasan fölé lőtt.

Ürmös és Gémes kontrájára Büte most határozottan és jó ütemben reagált. A félidőig nem jutottak dűlőre a felek.

A második játékrészt (most már Matittyal), úgy kezdtük, mint az elsőt: egy perccel tovább kellett várni a gólra, ami díjazható támadás végén bejött. Tamás labdát szerzett a félvonalon és Pestihez továbbított, s az „örökifjú” középcsatár kivételes mozdulattal hagyta ott védőjét – szó szerint – az oldalvonalon, szabad volt az út, s mértani pontosságú beadását Bohner védhetetlenül vágta a jobb sarokba (3:2).

A következőre sem kellett sokat várni: az 54. percben Rozsi szögletzászló melletti szabadrúgását Pesti kapásból továbbította a rövid sarokba (4:2).

A jó percek pedig folytatódtak. Az 55. percben Matity ívelésébe Fullajtár belelépett, s a labda saját védői felé tartott, Bohner felismerte a lehetőséget, rácsapott, mellel maga elé tette és nagyszerűen emelte át a kifutó kapuson (5:2)!

Bohner - Nemes kombináció után Pesti a felső kapufát találta telibe, majd Schultz - Kárpáti, Tamás - Gruber csere következett, vártuk az „örömfoci” folytatását, ám Kelebia ebben nem volt partner.

A 74. percben Ürmös szögletéből Fullajtár 5:3-ra alakította az eredményt, s ezzel a vendégek másodszor is átlépték a lélektani küszöböt, újra erőre kaptak, a Szabó Dávid - Hornyák cserével megnőtt a kockázata – akár az egyenlítésnek is.

Egyelőre Simola lesgóljáig jutottak. Nálunk a Kárpáti - Bohner akciót Gruber nem tudta befejezni, Nemes nagy labdával szolgálta ki Pestit, aki most hosszan tolta meg a labdát, s a 6:3 így elmaradt, helyette a 89. percben az üresen maradt Simola lőtt nagy gólt (5:4).

A hosszabbításban „remegett a léc”, de megvan az első tavaszi győzelem! Végre gólképes lett a csatársorunk, de védelmünk alig maradt el mögötte.

 

Ifjúsági csapatunk erősen tartalékosan (5 fő hiányzott sérülés, betegség, távollét miatt) végig tisztességesen küzdött, most a 79. percig bírták és 1:0-ra kikaptak az előkelő 3. helyen álló Kelebiától.

 

Nasz Róbert játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2014. március 18.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/18/759766.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/18/786004.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/18.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/18.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer