Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-03-23 Sükösd-Bácsborsód 0-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Bácsborsód SK 0:0 (0:0)

2014. március 23. (Sükösd, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Bácsborsód SK 9:1 (5:1?)

 

Vezette: Id. Péter-Szabó Ottó (Id. Kriván Péter, Juhász Andor)

 

A két csapat őszi záró és a mérkőzés előtti pozíciója megegyezett. Bácsborsód stabilan őrzi őszi negyedik helyét, mi ugyanúgy tizenkettedikek vagyunk, mint ősszel. Ha a szokásos mérleget nézzük, az utóbbi tizenegy találkozóból hatot megnyertünk, egy végződött döntetlennel, négy pedig vereséggel. 2012 augusztusában nyertek utoljára ellenünk, a papírforma most mellettük szólt, ha csak fel nem idézzük az őszi bácsborsódi meccset, ahol erősen tartalékos felállásban simán nyertünk 2:0-ra.

Rövid szemle után kiderült, hogy Szabados visszavette helyét a kapuban, Csordás már az ifjúsági mérkőzés alatt hosszan melegített, Matity a kezdőben, Szabó Dávid és Kárpáti a kispadon. Találgatásra pedig Kovács Robi balhátvéd posztja adott okot.

Az első negyedórában kialakult játék szinte végig jellemző volt. Mi kezdeményeztünk bátrabban, a vendégek gondosan zárt védekezésből kontrára játszottak. Többet birtokoltuk a labdát, az ellenfél térfelén folyt a játék, Matity és Nemes kísérleteit viszonylag könnyen hárították.

Györe és Merkler tesztelte Geletta gyorsaságát, Kovács Robi segített a másik oldalról. Cifra, Garisa és Szemlics egymást követő lövéseit blokkolta védelmünk.

Nemes cselsorozata végén 18-ról lőtt a jobb kapufa mellé. A 16. percben a Pesti – Tamás - Bohner támadás már jobbnak látszott, lesen akadt el, de egyre ígéretesebbek következtek. A Schultz - Tamás adogatás végén Bohner alig maradt le a befejezésről. Az első igazi gólhelyzetünket Pesti indította, jól játszotta meg Rozsit, akinek gólpasszát Schultz nem tudta átvenni. A válasz Cifra kemény szabadrúgása volt, a léc fölé.

A 23. perctől támadásaink felgyorsultak, Bácsborsód a védekezésre koncentrált, sikerrel, de ebben hibáikkal a támadóink is segítették, a következő esetben még a játékvezető is. Szöglet után Pestit a legfinomabb megközelítésben is földre vitték a büntető területen belül. A szakma szabályai szerint nem érhette volna szemrehányás Péter-Szabót, ha befújja a 11-est, de nem tette.

Gyorsan változott a kép, Kovács Előd húzott kapura a szabad folyosón, Nemes nagy sprinttel beérte, így a veszély elmúlt. Koszorús is előre merészkedett, 20 méteres lövését biztosan fogta Herke. Schultz szerzett labdát a félvonalon, nagy lendülettel érkezett a 16-osra, ott Tamást választotta, annak lövése elakadt a védőkben.

A félidőig az események az eddigiekhez hasonlóan ismétlődtek, ugyanabból a kottából: Bohner, Nemes, Pesti és Tamás jutott el a kapuig, a befejezés nem ment. A 38. percben álltunk legközelebb a gólszerzéshez: először Nemes lábáról szedte le a labdát a kapus, majd Schultz szögletét kapta az ötösön a védő nélkül maradt Rozsi. Kapásból kilyukaszthatta volna a hálót, de az átvétellel késlekedett és Varga közbe tudott szúrni. Az újabb szöglet jó lehetőséget kínált Nemesnek, de kissé elhamarkodva fölé durrantott. Tamás ballábas lövése zárta a félidőt - erőtlen volt, és mint eddig is, Herke zsákmánya lett.

A második játékrészt Schultz helyett Kárpáti folytatta, s a pályára lépése első percében gólhelyzetben hibázott, az ötösön a kínálkozó lövés helyett átemeléssel próbálkozott.

Az ellentámadás végén Koszorús buktatta Garisát, Györe 35 méteres szabadrúgása fenyegetően közel volt a felső léchez. Ugyanez történt a másik oldalon is, itt Bohnert állították meg szabálytalanul és Kovács Robi jól helyezett lövését tolta léc fölé Herke.

Rozsi pimasz átívelését Faragó mentette szögletre Matity elől (két méterre a jobb kapufától). A szöglet után kipattanó labdára Nemes érkezett, lövése ezúttal is fölé ment. Az 53. percben Tamás - Nemes akció végén Bohner hibázott.

Kirúgás után Szabadi kígyózott át a pálya kétharmadán, már csak Koszorússal állt szemben, s az ő nyugalma és rutinja segített. A következő tíz perc a vendégeké volt: Szemlics kétszer került helyzetbe, először Koszorús, majd Geletta állította meg. Merkler ijesztett ránk, Kovács Robi csak szabálytalanul tudta szerelni. Györe 20 méteres szabadrúgását biztosan fogta Szabados, ugyanígy helyén volt Merkler lövésénél is.

A mérkőzés kialakult ritmusa szerint megint mi jöttünk: Nemes beadása az ötösön megtalálta Tamás fejét, azt hittük, hogy ez már kihagyhatatlan, de tévedtünk!

A Matity - Csordás csere után Rozsi Pesti lábára varázsolta a labdát, rosszul vette át (ritka jelenség), s a ziccer ezúttal is oda lett. Bohner végig nagyon fürge volt és beverekedte magát a 11-es pontig, s a lövés pillanatában elesett.

Kovács Róbert - Szabó Dávid csere után mindkét fél részéről folytatódott a „zaklatott türelemjáték”, egyre veszélyesebbnek tűnt a 0:0-ás állás, nyilvánvalóvá vált, hogy aki először betalál, az nyer.

A 85. percben ez nekünk sikerült. Szabó nagy bedobását Kárpáti küldte tovább az ötösre, Herke most először bizonytalanul lépett ki és ütötte a labdát Nemes elé, aki ennyi kísérlet után végre a hálóba talált. Az öröm hiábavaló volt, a játékvezető szabadrúgást ítélt a kapus támadásáért, ami szóba sem jöhetett, mert az öklözés után ő zuhant rá Bohnerre!

A még hátralévő rövid időben egy lapra tett fel mindent mindkét csapat. Csordás csak szabálytalanság árán tudta szerelni Cifrát és Szabadit. Rozsi kínált újabb lehetőséget Kárpátinak, de Kacsa gyengélkedett, s Varga szögletre mentett. Rozsi szögletét kifejelték a védők, Nemes pedig igazítás nélkül, egyből fölé lőtte, ami egyben az utolsó puskaporunk ellövését is jelentette.

A mérkőzés egészét tekintve a csapat jól játszott, ha el tudunk tekinteni az újra fellépő góliszonytól. A négy hazai mérkőzés minimálisra csökkentett hat pontjából négy sikeredett, ami a felkapaszkodáshoz bizony kevés! Lehet, hogy a „hazai pálya hátránya” sújt bennünket?

 

Ifjúsági csapatunk jó és most mát eredményes játékkal, nyert 9:1-re, megszerezte első tavaszi győzelmét. A góllövők: Balázs István (2), Rácz Gergő (2), Geletta Gergő(1), Töttös Dániel (1), Töttös Bálint (1), Tölgyesi László (1), Szász Endre (1).

Geletta Gergő sajnos egy összecsapásnál térdszalag szakadást szenvedett.

 

Id. Péter-Szabó Ottó játékvezető osztályzata: 5 pont.

 

Sükösd, 2014. március 25.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/19/759772.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/19/786011.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/19.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/19.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer