Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-03-30 Császártöltés-Sükösd 3-3

FELNŐTT: Császártöltés EFSK - Sükösd SC 3:3 (2:2)

2014. március 30. (Császártöltés, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Császártöltés EFSK - Sükösd SC 0:2 (0:2)

 

Vezette: Kőrösi János (Vörös Levente, Marton Renáta)

 

Császártöltés mérlege tiszteletre méltó, öt ponttal vezeti a tabellát a 42 pontos Dusnok előtt. Ellenfeleinek nagyobb része a tisztes helytállás reményében utazik hozzájuk. A 2013/2014-es bajnoki évben Érsekcsanád az egyetlen, aki pontot tudott elhozni tőlük. Mi 2008 májusában nyertünk utoljára náluk, a sükösdi 2010-es tavaszi és őszi egyaránt 2:0-ás győzelmünket négy vereség követte, ami nagyjából be is határolta, mire számíthatunk. Egyetlen nagyon vékony kapaszkodónak az látszott, hogy a múlt héten négyet kaptak Bajaszentistvánon, igaz, hogy hatot rúgtak.

Császártöltés már a középkezdésből a kapunk előtt termett. Follárdt került jó helyzetbe, Koszorús jó ütemű becsúszása segített. Heibl ismételt, Geletta igyekezett a nyomába, s az első komolyabb sprintje után, a 4. percben el kellett hagynia a pályát, kiújult a sérülése, amellyel hetek óta bajlódik. Felállásunk így korán módosult, Szabó Dávid került a helyére

A csere után vezettük első támadásunkat, s a jó cselekkel közeledő Bohnert a kaputól 20 méterre felrúgták. Rozsi életerős szabadrúgása a sorfal fölött védhetetlenül vágódott Szabadi hálójába (0:1). A gól időben jött, a kérdés az volt, hogy mit tudunk kezdeni vele.

Töprengésre sok idő nem maradt, mert egy perc múlva kiegyenlítettek. Egy, a hossztengelyben előre ívelt labdára Szabados bizonytalanul lépett ki és Follárdt megelőzte (1:1), már az ötödik percben

A 9-10. percben Szabó Dávid, majd Rozsi íveléseivel Pesti húzott kapura, Gojtán és Jánosi a 16-oson szerelni tudta. A védekezésben és támadásban egyaránt jeleskedő Kárpáti átjutott két védőn, gólpassznak is felfogható beadását Tamás három méterről lekéste.

A felállt császártöltési védelem kiváló lehetőséget nyújtott a gyors kontrákra, amivel éltünk is, a baj az volt, hogy legtöbbször a levegőből érkezett a labda Pestihez, vagy Bohnerhez, így a védők nagyobb eséllyel tudtak közbeavatkozni. Pestinek harmadszor is alkalom kínálkozott a befejezésre, most Nádasi futotta be.

Az első negyedórai játékunk érezhetően meglepte a hazaiakat, egyelőre az ellenszert keresgették, a 17. percben ebben segítségükre voltunk.

Kovács Robi felmerészkedett egy támadással, átadását a középvonalon elcsípte Kiss, Györgye beadására Szabados ritmushibával érkezett, Follárdt elől Koszorús az alapvonalon túlra mentett. A szöglet a hosszúsarokra érkezett, Szabados a fejelővel együtt ugrott fel az ötösön, a labda a tarkójára, onnan Follárdt elé került, aki belsővel a léc alá helyezte. A kétségbeesetten menteni akaró Koszorús a gólba tartó labdát kézzel kiütötte. Piros lap és 11-es! Vita nem volt, középhátvédünk a 18. percben befejezte, helyére Tamás jött vissza, Kiss pedig élesen a léc tövéhez lőtte a büntetőt (2:1).

Tízen maradni a megye legnagyobb méretű pályáján nem leányálom, felrémlett egy méretes zakó lehetősége is. Egyik, játékosunkat elkísérő „ifjú hölgy” teljes komolysággal kérdezte, hogy nem lehetne most abbahagyni? Lélekben csatlakoztam a felvetéshez, mert láttam riadalmat az arcokon, de vele együtt valami makacs elszántságot is, s az utóbbi kerekedett felül.

A 27. percben Szabó Dávid 40 méteres partdobása (még nem ismerik) ezúttal is átszállt a védők feje fölött és Schultz került gólhelyzetbe. Befejezni nem tudta, mert a 16-oson belül elütötték. Ez is 11-es, amit Rozsi kíméletlenül bevarrt (2:2).

Félidőig folytatódott a nem mindennapi küzdelem, szívósan védekeztünk, de maradt erő a támadásokra is, még nem dőlt el semmi. A sípszó előtt Schultzot kellett lecserélni, mert a 11-es előtti összecsapásnál ő is megsérült (harmadik, aki kivált a kezdő csapatból).

A második félidő, így már Gruberrel indult, s egy lehetetlennek látszó helyzetben mindjárt labdát is szerzett Vinkótól, amit meg is tartott, amíg a másik oldalon Kárpáti fel nem ért. Beadását Kacsa három védő között átvette és a jobb kapufa mellé lőtte. Nagyobb összpontosítással akár a vezetést is megszerezhettük volna.

Az 50. percben Pesti helyett Halász érkezett, nem is hiába: az 58. percben a jobb oldalon Matitytól kapott egy 35 méteres átívelést - kiváló helyzetfelismerés volt, mert Halász védő nélkül indulhatott kapura, s öt-hat méterről megcélozta a rövid sarkot. Szabadi csak kiütni tudta, azt is röviden, így Halász újra birtokba vehette a labdát, egy ütemet kivárt, ezzel „elszállt” a két menteni akaró védő, s biztosan helyezhetett az ellenkező sarokba (2:3)!

Ezt már végképp nem értették a hazaiak, számunkra pedig további munícióval szolgált a vezetés, ezzel együtt nagyon nehéz 35 perc várt még ránk.

Támadásba lendült a teljes hazai gárda, mi pedig álltuk a sarat, minden lehetséges eszközzel óvtuk előnyünket. Ebben benne volt Szabados két-három jeles bravúrja, az idősebbek rutinja és rafinériája (Tamás és Szabó Dávid sárgája), de legalább ennyivel az ifjak lendülete és elszántsága is. Működött a munkamegosztás.

Császártöltés mindent elkövetett, hogy bevegye a kapunkat, mi pedig számoltuk a perceket. Hallatlan izgalmak közepette lejárt a 90 perc, a játékvezető 3 perc hosszabbítást mutatott fel. Elment a 91. is, a 92. percben egy jobb oldali támadást Heibl közelről sikerrel fejezett be (3:3). Tamás a partjelzőnél lest reklamált – egy újabb sárgáért – ami így számára is pirossá vált.

Ez a végjáték fölöttébb fájdalmas, de nem előzmények nélküli. Mérkőzések sorát tudnám idézni, ahol az utolsó percekben vesztettünk el pontot vagy pontokat. Császártöltés a „sírból” hozta vissza egy pontját, mi pedig 55 másodperc híján majdnem szereztünk hármat. A „sajt” már a szánkban volt, de ahogy kiénekelték, az nagyon nehezen emészthető, mégis azt mondom, hogy „SZÉP VOLT FIÚK”!

 

Ifjúsági csapatunk Töttös Dániel és Kovács Norbert góljaival előnyt szerzett az első félidőben, nehezen, de megőrizték, így a végeredmény 2:0 javunkra, s meg van az első tavaszi idegenbeli győzelem.

 

Kőrösi János játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2014. április 1.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/20/759784.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/20/786023.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/20.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/20.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer