Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-04-06 Sükösd-Jánoshalma 2-2

FELNŐTT: Sükösd SC – Jánoshalmi FC 2:2 (1:1)

2014. április 6. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Jánoshalmi FC 4:2 (2:1)

 

Vezette: Allaga Iván (Ottenthál István, Kovács István)

 

Ősszel Jánoshalmán olyan hírek jártak, hogy bajnokságot akarnak nyerni. Ehhez képest a 8. helyen fordultak, a tavaszt viszont imponálóan kezdték. A nyitányon Hajósnak ötöt rúgtak, Katymárt 8:1-re, Vaskútot 14:0-ra lelépték. A negyedik fordulóban Nemesnádudvar állította meg őket, a múlt vasárnap Bajaszentistvánon nehezen, de 2:1-re nyertek – úgy, hogy két erősségüket, Gieszingert és Horváthot kiállították. Öt mérkőzésen 30 gólt lőttek és négyet kaptak, 34 pontjukkal az ötödikek, mi 22-vel a tizedikek.

A helyezésbéli különbség és a játékos szemle bizakodásra nem adott okot. Koszorús és Tamás császártöltési piros lapjai (ezzel még egálba voltunk), Rozsi, Schultz, Geletta, Gruber sérülés, Nemes külföldi munkája miatt hiányzott. A „lábadozók” közül Csordás már kezdett, Szöllősi a kispadon várta esetleges bevetését. Szerencsére itthon volt a két örökös kisegítő, Papp és Angeli. Mindezek alapján azt lehetett latolgatni, hogy múlt vasárnap óta ki gyengült jobban.

Az első 15 percben vendégeink jelét sem adták a gyengélkedésnek. Bátran kezdeményeztek, Nagy Kristóf fejese a léc fölött suhant el, mi pedig keresgettük a labdát. A 10. percben jutottunk először lövéshez, Bohner 22-ről emelt fölé. Kiss Tamás, Jeszenszky és Enesei lövését hárította Szabados.

A pontos, „jól felépített” támadásokra alig tudtunk válaszolni. Csordás ívelése került Pesti elé, de az éber Maráczi időben felszedte előle a labdát. A 19. percben meglódult a teljes középpálya, a sükösdi gát nem működött, Jeszenszky két csellel túljutott Szabón és Kovácson, majd tíz méterről bevette Szabados kapuját (0:1).

Még ebben a percben alkalmunk nyílt az egyenlítésre: Kovács Robi szabadrúgását Halász a felső kapufára fejelte. A fordulásnál Papp Kovácsot találta telibe, a lepattanó labdát Nagy Torma küldte kapura, Szabados pedig szépen védett.

Folyamatosan erősödött a jánoshalmi nyomás, egyre több volt a szabálytalanság. Kovács Robi először Sántával, majd Jeszenszkyvel csapott össze, Csordás Nagy Tormát tette oldalvonalon túlra.

Harminc perc játék után annyi bizonyossá vált, ahhoz nagy fordulat kell, hogy ezen a meccsen akár csak pontot is szerezzünk, elsősorban erőtlen támadó játékunk miatt. A harmadik passz már nem ment. A 33. percben csak Sántán múlott, hogy nem növelték előnyüket: öt méterről a jobb kapufa mellé gurított.

A következő tíz percben már-már átjutottunk a félvonalon, Kovács Robi (végig igyekezett), Pesti és Kárpáti játéka feljavult, Matity is többet vállalt. A 36. percben Pestit Csernók döntötte le. Kovács remek szabadrúgása éppen befért volna a bal felsőbe, de Maráczi pazar mozdulattal kitornázta.

Kiegyenlítettebb lett a játék, a kérdés részünkről az volt, hogy ki fog itt gólt rúgni. Szabó Dávid megkísérelte, de a kaputól 20 méterre elütötték. Csordás nem tudott élni a kiváló lehetőséggel, lövése a bal felső saroknál zúgott el. Matity kétszer is jó helyzetbe hozta Bohnert, de Lódri és Nagy Kristóf nem kegyelmezett. A szabadrúgásokból most sem jutottunk egyről a kettőre.

Az említett váratlan fordulatnak eddig nyoma sem volt, a 45. percben mégis megérkezett: Kiss Tamás a 16-oson belül hátulról felrúgta a labdát fedező Feketét, Allaga játékvezető pedig befújta a 11-est, amit Kárpáti védhetetlenül lőtt a bal sarokba (1:1). Kiss pedig második sárgáját követően elhagyni kényszerült a pályát.

Az már legenda, hogy az emberelőny nekünk hátrány. Így kíváncsian vártuk, hogy most gólra tudjuk-e váltani. Volt még rá egy teljes félidő, amelyet Fekete helyett Szöllősi folytatott. Csordás feljebb lépett a középpályára, Halász lett a balhátvéd. A támadó kedv szembetűnően megélénkült.

Szöllősi első megmozdulását lövéssel fejezte be, de nem volt benne kellőerő. A Matity - Halász akció végén Kárpáti gólhelyzetben hibázott. Az 53. percben már nem tévedett, Pesti beadását Bohner olyan szerencsésen törte el, hogy a labda Kacsa elé perdült, a befejezés már nem okozott gondot (2:1).

Tartott a letámadás, Szöllősi nagy lövését valódi kapusbravúrral tolta a léc mellé Maráczi. A 60. percben Csordást Angeli váltotta, s a középpályán felgyorsultak az események. Percenként Pestit próbálta megjátszani, a vonalban történő indításai egyelőre elakadtak. Ha Kárpátit választotta, nagyobb volt a lendület és az esély.

Kacsa többször is beverekedte magát a 16-osra, rendre szabálytalanul tudták csak szerelni. Jeszenszkyvel kisebb bemutatót tartottak, címe az volt, hogy „ki tudja tovább bolondítani a másikat”. Most éppen Kacsa nyert, jó helyen, 18 méterre a kaputól. Halász félmagas szabadrúgása elakadt a sorfalon.

A vendégek érezték, hogy a további gólokat csak a játék lassításával, tördelésével kerülhetik el. Ezért átálltak a rövid passzos adogatásra, de várták a kellő pillanatot, amikor robbantani tudnak. Nagy Torma már csak Szabadossal állt szemben, most Miki mutatta meg, képes a bravúrra. Kovács Robi kemény ütközései nem maradtak nyom nélkül, a 73. percben le kellett cserélni, Büte jött be helyette.

Folyt a lázas gólszerzési bódulat, Bohnert Török gázolta el, 18 méterre a kaputól. A szabadrúgás megint nagy lehetőséget kínált, de Kárpáti a bal kapufa mellé emelte. Matity eresztett meg 20 méterről gólt érdemlő lövést, Maráczi ezúttal is bizonyította képességeit.

A 79. percben Büte végleg eldönthette volna a három pont sorsát: a lövés pillanatában megcsúszott, a kapus lábbal mentett. A 80. percben Angeli gólpassza is segíthetett volna, de Kárpáti most rosszul célzott, közben Halászt Hornyák váltotta. Jeszenszky egyéni játék után kétszer is lőhetett, de Szabadost nem tudta meglepni (ekkor még nem).

A mindenáron való újabb gólszerzés kötötte le a csapat figyelmét, amiért a 87. percben nagy árat fizettünk: Jeszenszky ismét meglépett a baloldalon, Szabó Dávid nem fogta szorosan és 10 méterről kiegyenlített (2:2). Papp a másik oldalon Hornyáknak segített, nem tudott visszaérni.

Három mérkőzés utolsó 10 percében cseréltünk a védelemben, mindháromban ezután kaptunk gólt (Kelebián a 89. percben, Császártöltésen a 92. percben és most 87. percben). Ezen érdemes lenne elgondolkodni!

 

Ifjúsági csapatunk 4:2-re nyert a tavalyi bajnok, most 4. helyezett ellen, ami nem várt, reményt keltő eredmény. A góllövők: Berger Dénes (2), Kernya Kristóf, Töttös Dániel.

 

Allaga Iván játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Nem része a tudósításnak, de kötelezőnek tartom szólni arról a nemes gesztusról, amit a sükösdi játékosok tettek: a jánoshalmi ifi csapat kapitánya súlyos beteg, gyógyításához pénzt adtak össze és jutatták el egy borítékban a címzetthez. Gratulálok a kezdeményezőnek (ifi csapatunk edzőjének, Vörös Dávidnak) és gyógyulást kívánunk a jánoshalmi ifi csapat kapitányának!

 

Sükösd, 2014. április 8.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/21/759793.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/21/786032.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/21.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/21.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer