Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-04-12 Felsőszentiván-Sükösd 2-2

FELNŐTT: Felsőszentiván SK – Sükösd SC 2:2 (2:0)

2014. április 12. (Felsőszentiván, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Felsőszentiván SK – Sükösd SC 2:1 (1:0)

 

Vezette: Pataki Győző (Szabó Gábor, Csovcsics Róbert)

 

Felsőszentiván az utóbbi évek 13 találkozójából mindössze egyet tudott megnyerni ellenünk, 2013 áprilisában Sükösdön, öt végződött döntetlennel, hetet megnyertünk. A mérleggel tehát nincs baj, de az erőviszonyok változását jelzi, hogy tavaly szeptemberben hazai pályán 0:2-ről tudtunk csak egyenlíteni. Ősszel három pont volt közöttünk a különbség a tabellán, most négy, Felsőszentiván javára. Akkor a 11. helyet foglalták el, most a kilencediket, 27 pontjukkal. Mi ősszel csak a 13. helyen szerénykedtünk, ugyanúgy most is, a 23 pontunkkal.

Minden panaszt mellőzve, most csak a tényeket rögzítem: Csordás, Rozsi, Kovács Robi sérült, Gelettának a múltkori négy perc helyett most kilencre tellett, Szöllősi csereként megpróbálta, ő tizennégy perc után bicegett le a pályáról. Gruber sérülten vállalta a kispadot, Koszorús második heti eltiltását töltötte. Játékerőben így tovább gyengültünk.

Megsüvegelendő, hogy a 20-25 fős „szurkolói törzsgárda” ilyen nehéz helyzetben is elkísérte a csapatot, s végig hangosabb volt, mint a hazai közönség.

Ellenfelünk a múlt héten súlyos 6:1-es vereséggel tért haza Bajaszentistvánról. A hazai öltözőből olyan hírek szivárogtak, hogy Pető edző fegyelmezett és ezért kihagyott három-négy játékost. Ebből annyi ellenőrizhető, hogy a bajaszentistváni összeállításból hiányzott Hódos, Kókai, Bedzsula és Bodnár, Hizt pedig kiállították. Azt nem lehetett megjósolni, hogy az edzői szigor segíti, vagy rontja az esélyeinket.

Meg nem ijedtek tőlünk annyi bizonyos. Torma már a második percben szemben állt Szabadossal, de lesen volt. Két perc múlva megismétlődött a jelenet, védőink most is kiléptek, de a játékvezető nem fújt, s miközben Szabados a „menjek vagy maradjak” dilemmával küzdött, Torma megelőzte és könnyű, „ajándék” gólt szerzett (1:0).

Ez úgy érte a csapatot, mint az ökölvívót az első padló fogás: a „gyomros” bennük maradt, a talpra állás nem volt egyszerű, komoly erőfeszítést igényelt. Matity fejese volt az első kísérlet, majd a buktatásáért szabadrúgást Halász a sorfalba lőtte. Szabó Dávid negyven méteres átívelését Schultz a bal kapufánál nem tudta begyötörni.

A 9. percben Geletta jelezte, hogy nem tudja tovább folytatni, Angeli jött helyette a középpályára, Halász húzódott vissza jobb oldali védőnek.

A csere után lassan rendeződni látszott a helyzet, a 17. percben mégis jött az újabb fiaskó. Szabados kirúgása alig jutott túl a 16-os vonalon és hátba találta Tormát, a visszapattanó labdába Papp csak beleérni tudott, így Magyarosi elé került, aki élt az általunk felkínált nagyvonalú lehetőséggel (2:0).

A könnyen szerzett gólok magabiztossá tették a hazaiakat, minden erőnket a védekezésre fordítottuk, támadásra alig futotta, ha mégis, azok komolyabb veszélyt nem okoztak. Schultzot, Pestit kétszer és Kárpátit háromszor tudtuk megjátszani. Egyszer, egyetlen egyszer sikerült Angelinek a kaput eltalálni!

Szerencsénkre ellenfelünk is hadilábon állt a befejezésekkel, ők háromszor találták el a kaput, de abból kettő gól lett.

A második félidőt kettős cserével folytattuk (Schultz - Büte, Tamás - Szöllősi), s ennek köszönhetően megváltozott a játék képe, támadásaink sorra követték egymást. Pestit némi szerencsével tudta szerelni Féth, tíz perc alatt négy szögletet rúghattunk, Szöllősi és Pesti került gólhelyzetbe, az utóbbinál Répási kézzel ért a lövésbe a büntetőterületen belül, Pataki játékvezető e „csekélységre” nem reagált. Már az első félidőben is voltak furcsa ítéletei, amelyekre nehéz lett volna paragrafust találni a szabálykönyvben.

Erőfeszítéseink az 55. percben mégis beértek: Kárpáti átíveléséből Büte a jobb kapufát találta el, s a labda most kivételesen befele pattant (2:1).

Az ellentámadást Torma fejezte be, Szabados lábbal hárított. A szöglet után Halász jól indította Szöllősit, aki átjutott két védőn, beadásából Bohner hatalmas gólt ragasztott a léc alá (2:2)!

Ami nem ment egy félidőn át, most két perc alatt összejött. A gól után Szöllősi húzódása is kiújult, cserét kért, posztját Fekete vette át. Az egyenlítés visszaadta veszni látszó hitét a csapatnak, egyértelművé vált a fölényünk. Már a győzelemért játszottunk, amihez közelebb kerültünk volna, ha a kidolgozott helyzeteinkből legalább egyet gólra tudunk váltani. Erre négy-öt alkalom is kínálkozott.

Angeli irányító szerepe egyre hatékonyabb lett, Felsőszentiván megtorpant, visszahúzódott, így Matity és Kárpáti szabadabban mozoghatott, felváltva foglalkoztatták Pestit és Bohnert. Először Pesti lövését fogta Koletár, majd Bohnert akasztották meg, Matity szabadrúgása ment fölé.

A 70. percben Pesti tisztára játszotta magát, Büte elé tálalt, aki 12 méterről hibázott. Nem volt megállás, Bohner ügyes cselek sorával már a 11-es ponton járt, amikor felrúgták, de a játékvezető továbbot intett. Bütét is leterítette Nemes, Angeli szabadrúgását szögletre mentették, amelyből Bohner a felső kapufát találta telibe. Pesti szólója Kurtyákon akadt el, Angeli jól érzékelte, hogy szabad előtte az út, már az ötöshöz közeledett, lövés helyett Bütéhez passzolt, őt beérték a védők.

Az utolsó lehetőség – egyben „meccslabda” Halászé volt: közeli kapáslövése a hosszúsarok mellett suhant el. Így maradt a döntetlen, ami idegenben jó eredmény, gond csak annyi vele, hogy ez már a kilencedik. Ebben topon vagyunk!

 

Ifjúsági csapatunk nem tudta megismételni az előző héten nyújtott játékát és 2:1-re kikapott. A gólunkat Töttös Dániel szerezte 11-esből.

 

Pataki Győző játékvezető osztályzata: 5 pont.

 

Sükösd, 2015. április 15.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/22/759803.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/22/786041.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/22.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/22.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer