Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-04-19 Sükösd-Dusnok 2-3

FELNŐTT: Sükösd SC – Dusnok KSE 2:3 (2:2)

2019. április 19. (Sükösd, 250 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Dusnok KSE 7:1 (3:1)

 

Vezette: Béleczki László (Fődi Flórián, Fülöp József)

 

A tavalyi bajnok Dusnok most második a Császártöltés mögött, az őszi két pontos hátrányuk kilencre nőtt. Öt vereségükből a tavaszra jut három, amelyből kettőt az előzőkét fordulóban szenvedtek el. Nemesnádudvaron 5:2-re, Bajaszentistvántól otthon 3:2-re kaptak ki, feltűnő és ritkán fordult elő, hogy két meccsen nyolc gólt kapjanak. Csak megemlítem, hogy öt vereségükkel tartani tudják a második helyet, mi héttel a tizenkettediket, ez a kilenc döntetlen ára. Most az „x” kívánatos és jó eredménynek számított volna, ősszel is 2:2-t játszottunk Dusnokon.

Ahogy az várható volt, Dusnok lendületes támadásokkal kezdett, Koszorús hat perc alatt háromszor bizonyította, hogy a legnehezebb helyzetekben is képes higgadt megoldásokra. Bárdos, Bolvári Zoltán és Simonits akcióját állította meg, mindháromban benne volt a gól, amit a 7. percben mégis mi értünk el. A kapus, Simonits Tamás és Tóth Dániel „halomra döntötte” Pestit a 16-oson belül, a játékvezető 11-est ítélt, amit Koszorús nagy nyugalommal értékesített (1:0).

Ennek mindössze egy percig örülhettünk. Halászról lefordult Jagicza Tamás Bolvári Zoltánhoz továbbított, aki Kristály Dánielt hozta helyzetbe és máris 1:1.

Nagyon könnyen „eladtuk” a sokat érő előnyünket, de a felgyorsult események ezzel nem értek véget: Kristály „szövegért” közvetett szabadrúgást ítélt Béleczki játékvezető a büntető területen belül, 15 méterre a kaputól, szinte a teljes dusnoki csapat védőfalában Matity megtalálta a rést, mesteri találatával ismét vezettünk (2:1).

Három gól és még csak a 11. percben tartottunk, heves összecsapásokkal, egyre keményebb ütközésekkel, de még a megengedett határokon belül. Ezt a határt nem tudta „belőni” a játékvezető, főszereplését már a 8. percben megkezdte és végig meg is tartotta. Kiosztott 13 sárga lapot, ebből egy-egy pirosra változott.

Dusnok most már az egyenlítésért küzdött, folyamatos, gyors támadásokkal. A széleken lényegesen gyorsabbak voltak, könnyen kerültek védőink mögé. Bolvári Zoltán mellett különösen sok bajt kevert Bárdos Szabó Dávid oldalán, Dávid nehezen boldogult vele, ha követte, az üresen maradt területén azonnal felbukkant Kristály Dániel és Halász kénytelen volt besegíteni, ilyenkor viszont Koszorúsra hárult aránytalanul nagy teher.

A középpályán folyt a harc, a megszerzett labdák nagyobbik részével a vendégek tudtak indulni, a széleken a szűrés feltűnően gyenge volt, támadásainkban nem volt átütő erő. A 23. percben tudta Bohner megjátszani Pestit, a partjelző lest intett. Matity indult meg nagy lendülettel, Báló állta útját, Szabó nagy lövése magasan fölé szállt. A hátvéd még vissza sem ért a helyére, amikor Bárdost gólhelyzetben szerelte Halász. 

Pillanatnyi lélegzetvétel után Bohner labdájával Tamás lépéselőnybe került, beadásába Tóth Dániel bele tudott érni, ami elég volt ahhoz, hogy Pesti ne tudja befejezni. Komoly erőfeszítéseink árán a 37. percig tartani tudtuk előnyünket, amikor Szabados szögletre mentett Bolvári Zoltán elől. A szöglet „tömegjelenetet” hozott az ötösön, s a szabadon hagyott Kristály Dániel a lábak között betalált (2:2).

Az egyenlítő gól után Szabó felrúgta Tóth Dánielt és megkapta első sárgáját, s az előzmények alapján borítékolható volt, hogy ezt a meccset nem fogja végig játszani.

A félidőig két lehetőségünk adódott: Papp cselei bejöttek, Schultzot hozta jó helyzetbe, de Tóth Dániel gyorsabb volt és az ötösön szögletre tudott menteni előle. A szögletből Papp kapásból nagy lövést eresztett meg, amit Tóth László bravúrosan védett.

A második félidő azon a hőfokon folytatódott, ahol az első abbamaradt. Tovább erősödött a versenyfutás a győztes gólért, amely Bolvári Zoltán és Bárdos minden akciójában benne volt, az utóbbit most remekül keresztezte Szabó Dávid. 

Simonits elütötte Matityot, Mihalik Pestit. Halász két szabadrúgása nem ért célba. Pesti végre megszabadult Kristály Jánostól, lövése gyenge volt. Jagicza kínált jó lehetőséget Bárdosnak, ívelése kaput tévesztett.

A másik oldalon Papp hozta helyzetbe Pestit, de a 16-os vonalon elkaszálták. Koszorús szabadrúgása nagy lehetőség volt, de nem talált. 

Az 53. percben Tamás helyett Büte folytatta. Benczét állította meg Halász. Bolvári Zoltán otthagyta Schultzot, Szabó Dávid kényszerhelyzetben „faultot” választotta. Simonits nagy erejű szabadrúgása alig ment fölé, ezt Jagicza akcióból is megismételte. A 68. percben Matity is „besárgult”, a 74. percben Szabó Dávid következett, ami pirossá vált és elhagyni kényszerült a pályát, ami egyben a mérkőzés fordulópontját is jelentette.

A következő Schultz - Angeli csere nem hozott érdemi változást. Emberhátrányban nem tudtuk lezárni a területeket, tartósan a veszélyes zónában folyt a játék, Dusnok csak a megfelelő pillanatra várt, ami a 80. percben be is következett: Bolvári Zoltán az oldalvonal mellett túljutott Koszorúson, beadásából Simonits megszerezte a győztes gólt (2:3). A gólszerző egy perc múlva elütötte Matityot, a második sárgájával ő is a kiállítás sorsára jutott. 

Maradt még szűk tíz percünk az egyenlítésre, amelyben minden maradék erejét latba vetette a csapat, de valódi esély csak egy volt: Matity gólpassza elcsúszott Pesti lába alatt. Kétszer is vezettünk, de a képességbeli különbségek döntöttek!

(A Petőfi Népe fotója a mérkőzés egy pillanatáról, 2014. április 22., 15. oldal.)

 

Ifjúsági csapatunk kárpótolt bennünket, jó játékkal nyert 7:1-re. Góllövők: Rácz Gergő (3, mesterhármas), Töttös Bálint, Balázs István, Töttös Dániel., Berger Dénes.

 

Béleczki játékvezető teljesen belezavarodott saját nagyságába. Osztályzata: 4 pont.

 

Sükösd, 2014. április 22.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/23/759811.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/23/786136.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/23.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/23.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer