Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-05-11 Érsekcsanád-Sükösd 1-2

FELNŐTT: Érsekcsanád KSKE - Sükösd SC 1:2 (1:1)

2014. május 11. (Érsekcsanád, 200 néző.)

IFJÚSÁGI: Érsekcsanád KSKE - Sükösd SC 6:1 (2:0)

 

Vezette: Aradi Csaba (Tamás Roland, Tóth István)

 

Déli szomszédjaink ebben a bajnoki évben kiemelkedően jól szerepelnek. A lejátszott 24 fordulóban (egy elmaradt mérkőzésük van Szentistván ellen) ősszel háromszor, tavasszal kétszer kaptak ki. Érsekcsanádról csak Bácsborsód tudott három pontot elvinni a múlt év novemberében, tavasszal eddig senki

Ennek ismeretében kellett készülni örök riválisunkkal szemben, nyakunkon az őszi sükösdi 3:0-ás győzelmük terhével. Az elmúlt heti Mélykút elleni jó játék ugyan bizakodásra adhatott okot, de a döntetlen már sikernek számított volna.

Kuriózumnak számított, hogy ugyanabban az összeállításban léptünk pályára, mint a múlt vasárnap, s a sípszó után a legkevésbé sem tiszteltük ellenfelünk negyedik helyezését. Kellő mértéktartással is helyt álló, hogy ott folytattuk, ahol Mélykút ellen abbahagytuk. Már az első öt percben tűz alávettük az érsekcsanádi kaput, Bohner és Kárpáti lőtt fölé, Pesti nem véletlenül esett el, de Aradi továbbot intett.

Ismert, hogy Érsekcsanád három-négy gyors és gólerős játékosával bárkit meg tud lepni, erre tett kísérletet most is Szabó Patrik, Schultz Máté és Schultz Ákos. Sorban Bohner, Kovács Norbert és Matity állta útjukat. Támadásra támadással válaszoltunk. Büte beadását Kárpáti az ötösről fejelte fölé, Matity labdájával Büte jól indult, Béda vele szemben ugyanígy jól jött ki és felszedte előle a labdát.

Érsekcsanád azonnal visszatámadott, Kotróczó farkasszemet nézett Naggyal, de Endre rutinja aranyat ért és bravúrosan mentett. Élvezetes, jó játékkal felváltva kerültek veszélybe a kapuk. Nemes, Bohner és Kárpáti diktálta az iramot, külön-külön is veszélyesek voltak, de legtöbbször Pestit próbálták helyzetbe hozni a leshatáron.

A 18. percben ez bejött, de Laci éles szögből leadott nagy erejű lövésére Béda jól helyezkedett és szöglet következett, amiben még mindig benne volt a gól, de a kipattanót Kárpáti belsővel fölé tekerte. A kirúgás után a baloldalon próbáltak rést keresni az egyébként végig jól teljesítő védőfalunkon, Schultz Ákos beadására tisztán érkezett Bohos és Szabó, Kacsa jó ütemű fejese segített.

Feltétlen említést érdemel a középpálya fegyelmezett munka megosztása. Koszorús rutinja és fejjátéka elsősorban a védekezést segítette, Matity (sérülten vállalta a játékot) ha kellett, keményen ütközött és váratlan megoldásaival sok meglepetést okozott. Nemes és Kárpáti a támadásokat segítette, de ha a helyzet megkívánta, nagyon sok futással visszajártak védekezni is. Büte labdaszerzésben volt harcos, de a befejezésekkel is próbálkozott: Koszorús 30 méteres ívelését fejelte a jobb kapufa mellé.

Huszonnégy percig nem hozott eredményt az „oda-vissza” járat, amit Kotróczó baloldali beadása oldott fel, amibe Tamás még beleért, Szabó Patrik visszagurításából pedig Vidákovics védhetetlenül nagy gólt lőtt (1:0).

A hazai vezetés egy pillanatra sem törte meg a mieinket, újult erővel folytattuk támadásainkat. Schultz Máté egy percen belül buktatta Matityot és Bohnert, amelyek egyenként is sárgát értek, de a játékvezetőnél a kettő együtt sem.

Elszánt támadásaink négy perc múlva beértek: Halász közel 40 méteres átívelésére Pesti emelkedett legmagasabbra és a védők gyűrűjéből remek gólt fejelt, a hosszú felsőbe (1:1)!

Ezzel nem számoltak a hazaiak és jó tíz percre nem tudták mihez kezdjenek, a zavar jelei jelentkeztek. Jobban visszahúzódtak, így a két középpályán folyt a barátságosnak eddig sem mondható harc.

Schultz Ákos Bütét ütötte el, ez már sárgát ért, de megállás nélkül hajtott tovább, a 38. percben gólhelyzetet dolgozott ki Bohosnak, aki egy látványos lufttal oszlatta el félelmeinket. Taba beleszállt Bütébe, a szabadrúgást mégis a hazaiak végezhették el, ami 22 méterről ment fölé.

A félidőt egy Matity – Pesti - Nemes akció zárta, további gól nélkül, amire a szünet után még egy percet sem kellett várni. Pesti hagyta ott Molnárt a baloldalon, beadásából Bohner és Kárpáti mattolta a hazai védelmet, Nemes pedig éles szögből megszerezte a vezetést (1:2)! Ekkor még senki nem gondolta, hogy ez lesz a végeredmény is.

Pesti a másik oldalon is tovább rontotta a védők önbizalmát: gólpasszát Büte három méterről puskázta el. A hazaiakat a második gól megviselte, eddig rövid passzos, gyors játékuk egyre inkább töredezett, szaporodtak az átadási hibák és nőtt az idegesség, ami nekünk kedvezett.

A mérkőzés „lázmérője” kúszott fölfelé. Bajnok – alighogy bejött csereként – elgázolta Bohnert, közel a 16-oshoz. Halász szabadrúgása levágódott a sorfalról. Ellenfelünk megtorpanására jellemző, hogy gólunk után 13 perccel tudott Bohos először kapura lőni.

Taba ismét elkaszálta Bütét az oldalvonalon, Koszorús szabadrúgását Matity fejelte fölé. Halász viszonozta Taba előző megmozdulását, ő Szabó Patrikot gázolta el. A szabadrúgásból Szabó Patrik könnyen egyenlíthetett volna, most ő segített ki bennünket egy lufttal.

A 60. percben Schultz Martin jött be Matity helyett, Donát megtette a magáét, jelentős szerepe volt az eredmény eddigi alakulásában. Schultz Martin Nemes labdájával indult kapura, Taba nagyon keményen állította meg.

A 65. percben újabb cserével Büte helyén Papp folytatta, azonnal munkához is látott, Vidákovics elől mentett. Koszorús kisebb birkózójelenettel vitte földre Kotróczót. Az idő múlásával csak erősödött az „érzelmi hullámvasút”. Bajnok kíméletlenül bánt el Kárpátival, az ellentámadás végén Nemes forró helyzetben tisztázott Szabó Patrik elől, Koszorús Schultz Mátét tette az oldalvonalon túlra.

A 70. percben Geletta váltotta a végig megbízhatóan játszó Kovács Norbit. Szabó Patrik nagy szólóját maga rontotta el, a 11-esről lőtt fölé, ugyanezt megismételte Tóth is.

Eljött az utolsó negyedóra és Érsekcsanád mindent egy lapra tett fel: teljes csapatával támadott, ami kiváló lehetőséget kínált a sükösdi kontrákra. Schultz Martin már a 77. percben eldönthette volna a mérkőzés sorsát: 25 méteres előnnyel bármilyen megoldás jobb lett volna, mint amit választott, 18 méterről fölé emelt.

Az utolsó tíz perc már igazi rangadói hangulatot hozott. A Pesti - Angeli csere a csapat megnyugtatását szolgálta (volna), de a feszült „randevún” ez már lehetetlen volt. Kritikus perceket vészeltünk át, nagyvonalú pazarlással: Schultz Martin kihagyta második „kihagyhatatlan” helyzetét is, a felezővonalról indult, ellenfele csak a kapus volt, de azt sikerült eltalálnia. A 87. percben ezt a hibát elkövette Kárpáti is, Tamás gólpasszát vágta kapu fölé.

Feszült hangulatban, számunkra mámoros örömmel ért véget a találkozó. Emelt fővel indulhattunk haza a nagy értékű „skalppal”. Bizonyítást nyert, hogy a sükösdi futballnak is vannak ünnepei, vasárnap az volt!

 

Ifjúsági csapatunk 6:1-es vereséget szenvedett az első helyezettől. Hitehagyottan játszottak, még azt sem nyújtották, amire képesek. A gólt Balázs István szerezte.

 

Aradi Csaba játékvezetőnek nem ez volt a legjobb napja, osztályzata: 5 pont.

 

Sükösd, 2014. május 13.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/26/759828.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/26/786067.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/26.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/26.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer