Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-06-01 Sükösd-Katymár 5-0

FELNŐTT: Sükösd SC - Katymár SE 5:0 (3:0)

2014. június 1. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Katymár SE 5:2 (2:1)

 

Vezette: Nasz Róbert (Pataki Győző, Hágen András)

 

Katymáron az ősszel 6:3-ra kikaptunk, egy kínosan gyenge mérkőzésen. Rajtuk kívül hat gólt senkitől nem kaptunk, volt tehát törleszteni valónk. Ezen túlmenően egy győzelemmel két helyet léptünk a tabellán, s ha az utolsó fordulóban nyerni tudunk Vaskúton, a nyolcadik hely megőrizhető, ami tíz döntetlen után már elfogadható eredménynek számít. Az elmúlt heti győztes csapatból Halász és Nemes hiányzott, felépült viszont Koszorús.

Az ifjúsági mérkőzést kellemes napsütésben nézhettük, még így indult a felnőtt is, de negyed óra után erős, viharos szél kíséretében szakadni kezdett az eső és végig kitartott. Arról tudok beszámolni, amit a szél tépte esernyőm alól, az eső függönyön át látni lehetett, de amit láttunk, a mostoha körülmények ellenére nem volt rossz, pedig a játékot alapvetően befolyásolta a síkos talaj.

Különösen nehéz ilyenkor a szabálytalanságok megítélése, ezt már az első tíz percben látni lehetett, hogy lesz belőle bőven.

Wittner már az első percben próbára tette Hornyák és Geletta alkalmazkodási képességét, mindketten szabálytalanul tudták csak megállítani. Hornyák románca volt veszélyesebb, mert a 16-os sarkáról járt a szabadrúgás, amit „kicsibe” akartak megoldani, de elkapkodták és Koszorús közbe tudott lépni.

A kezdeti próbálkozásokból az látszott, hogy mindkét csapat támadó szellemben akar eredményt elérni, szoros emberfogásról, kiszámított stabil védekezésről nem nagyon lehetett beszélni. Az elképzelt megoldásokba rendre hiba csúszott (szó szerint), biztosra az volt vehető, hogy az nyer, aki erővel bírja tovább.

Az első negyedórában az igyekezet ellenére komolyabb helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. Schultz próbálkozott először lövéssel, Pesti követte volna, de Orosz Roland egy percen belül mindkettőjüket legyűrte. A szabadrúgás után Büte fejese kerülte el a kaput.

A közel kiegyenlített játékból a 20. perc hozott számunkra váratlan és szerencsés fordulatot: Bohner cselezte előre magát, jó ütemű passzát Pesti keményen lőtte középre, s a menteni igyekvő Rácz lábáról a labda a jobbra mozduló kapus mellett a bal sarokban kötött ki. Öngól, de 1:0!

A következő percekben Nagy okozott kellemetlen pillanatokat. Végül Koszorús szerzett labdát és negyven méteres előre ívelése átszállt Rasztik és Rácz feje fölött, Pesti erre számított, elhúzott mellettük és az első pattanás után lőtt, Farkas még belekapott, de a labda ismét Laci elé került, s neki onnan már nem okozott gondot a befejezés (2:0).

A két gólos előnyünk nem törte meg Katymárt, Nagy Zorán hátára vette a pályát, megállás nélkül szervezte a támadásokat, de a befejezésig nem jutottak, mert még a támadó harmadban sikerült megállítani őket, vagy maguk rontották el.

A 28. percben Tamás meghúzódott és cserét kért, Angeli váltotta. A felállás pedig annyiban változott, hogy Koszorús Tamás posztján, Angeli pedig Koszorús helyén folytatta. Egyre több volt a szabálytalanság: Rácz először Pestit, majd Bohnert gázolta el. Hornyák ugyanígy Wittnert, Kárpáti Gált. A 37. percben Pesti is megsérült, őt Papp követte.

A félidőig három-három alkalommal kerültek veszélybe a kapuk. Kárpáti kígyózott át a védőkön és a kilépő kapust találta telibe, Matity húsz méteres lövését Farkas kiütötte, de Schultz közeli nagy erejű lövésével szemben már tehetetlen volt (3:0).

A másik oldalon Nagy negyven méteres szabadrúgása – a távolság ellenére – egy csöppet sem volt veszélytelen. Gál teljesen tisztára játszotta magát és gólhelyzetben elcsúszott. Nagy már túljutott a védőinken, Szabados kifutással tisztázott előle. A félidőt így megnyugtató előnnyel zártuk, s egyöntetű volt a vélemény, hogy ez a meccs már meg van, de Katymár még mindig nem adta fel.

A második játékrészt huszáros rohamokkal kezdték. Hornyák egy sárgalap árán tudta csak megállítani Wittnert, Koszorús az ötösön meredek csellel akarta „elküldeni” Nagy Zoránt, aki leolvasta a szándékot, megszerezte a labdát és rejtély, hogy az ötösről hogy tudta mellé rúgni.

Ezzel még nem volt vége: Kalló beadásából Wittner megcélozta a bal felső sarkot, Szabados odaért és a léc fölé nyomta, majd Gál nagyon veszélyes löketét mentette lábbal szögletre. Újra Wittner szólója következett, otthagyta Hornyákot, a visszaérkező Angeli segített, majd Jurinák lábáról szedte le a labdát nagy nyugalommal. Szabadost Nagy foglalkoztatta, más megoldás most nem volt, mint lábbal menteni.

Az itt felsoroltak bőven elegendőek lehettek volna a kiegyenlítésre, de az első kontrából mégis mi növelhettük volna előnyünket: Matity - Kárpáti akció végén Bohner csak a kapussal állt szemben, lövés helyett az elegánsabb „alárúgást” választotta, ami most nem jött be. Kár volt érte – már csak azért is, mert sérülés miatt Bütét is le kellett cserélni, helyére Fekete jött be.

A 70. percben a helyzet tovább romlott, mert a három sérülés után Matity kiállítása következett, miután Orosz Andrással ütközött (ilyenből volt már száz), megkapta második sárgáját, majd a pirosat.

A hátralevő húsz perc így nagyon nehéznek ígérkezett, de a csapat egyben maradt és nagy akarással folytatta az egyre hevesebb küzdelmet. Az erő a másik oldalon fogyatkozott, Bohner, Kárpáti és Schultz pedig megújult, ezt a talajt nekik találták ki.

Két kontrával végleg eloszlatták a kételyeket. Az elsőnél Bohner hagyta maga mögött a teljes védelmet, de lövését Farkas a lendülettel érkező Fekete elé ütötte, majd utána vetődött. Az ütközésből kipattanó labdát Kárpáti az üres kapuba helyezte (4:0).

A kapus megsérült és le kellett cserélni. A játékvezető nem látott szabálytalanságot. A második kontrát Papp indította, Kárpáti a három védő között hibátlanul tette Fekete elé és Csaba meglőtte élete első bajnoki gólját a felnőttek között (5:0).

Katymárnak a válaszra sem ideje, sem ereje nem maradt. Mi pedig ötödször is nyertünk!

 

Ifjúsági csapatunk 5:2-re nyert. Góllövők: Töttös Dániel (2), Rácz Gergő, Balázs István, Boros André.

 

Nasz Róbert játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2014. június 3.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/29/759852.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/29/786091.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/29.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/29.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer