Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-06-07 Vaskút-Sükösd 2-1

FELNŐTT: Vaskút Bácska SE - Sükösd SC 2:1 (0:1)

2014. június 7. (Vaskút, 80 néző.)

IFJÚSÁGI: Vaskút Bácska SE - Sükösd SC 1:1 (1:1)

 

Vezette: Hagymási Attila (Vén Ernő, Lakatos Zoltán)

 

A Sükösdi Napló ez évi 2. számában, a „Sükösdi Futball Története” című írásomból idézek: „Sükösd mindenre képes! Megvertük a bajnokot és ki tudtunk kapni az utolsó helyen, kiesésre álló szomszédainktól. A rejtély máig érvényes és megfejtésre vár.” Az eset még 1975 őszén történt, de még mindig aktuális, más összehasonlításban.

Most a bajnokkal döntetlenig jutottunk és az előttünk végzett hét csapat közül egy sem tudott hat pontot szerezni tőlünk. Vaskútot végigverte az egész mezőny, a szombatig lejátszott 29 találkozóból egyet tudtak megnyerni, egy pont levonás mellett az utolsó helyen fogadtak bennünket, két pontjukkal.

Mi öt nyertes mérkőzés után 40 pontunkkal és az ősszel ellenük elért 8:0-ás győzelmünk emlékével esélyesnek hihettük magunkat. Kételyeim talán csak nekem voltak, s ezt tavasz óta széles körben hangoztattam: Vaskút 2007 őszén egyetlen győzelmét Sükösdön aratta, s ha nem vesszük komolyan, ezt most is megteszi velünk. Aggodalmamat a legtöbben jóindulatú mosollyal nyugtázták.

Már a mérkőzés előtt feltett szándékom volt, hogy bármilyen eredménnyel zárul a találkozó, gratulálni fogok a vaskúti csapatnak, amit ezennel meg is teszek! Az a csapat, amely 28 vereséggel, 30 lőtt és 193 kapott góljával képes volt minden mérkőzésre kiállni, minden elismerést megérdemel, a szövetség helyében én ezt különdíjjal jutalmaznám.

A mérkőzést egyébként nem láttam, (az utóbbi 15 évben ez harmadszor esett meg), így ifjúsági edzőnk, Vörös Dávid feljegyzését tolmácsolom az alábbiakban.

 

„ Az első perctől végig támadtuk a mérkőzést, helyzeteket dolgoztunk ki és két kapufáig jutottunk. A 25. percben megsérült Bari és a helyére beállt Csőzik István komoly veszélyt jelentett. Volt egy 100-as ziccere is, de Szabados védte. A 42. percben Schultz érkezett egy beadásra és védhetetlenül lőtt a rövid sarokba (0:1).

A második félidőt is mi kezdtük jobban, két esetben is túljutottunk a kapuson, de a lövések a gólvonalon álló védőkben elakadtak. Az 50. percben Csőzik István egy előrevágott labdával otthagyta Hornyákot (aki rosszul helyezkedett, a labda helyett a csatárt nézte) és kiegyenlített (1:1).

Vaskút ezután hősiesen védekezett, az eredmény megtartására és időhúzásra játszott. Hatalmas mezőnyfölényünk volt, gól nélkül egészen a 76. percig. Ismét Csőzik István szerzett meg egy előrerúgott labdát, Imre Antallal tökéletesen összezavarták a négy védőnket, s addig passzolgattak, míg Tamás ezt megunta, s rossz becsúszásának jogos 11-es lett a vége. Csőzik István büntetőjét Szabados kiütötte, de a csatár másodszor már nem hibázott (2:1).

Volt még két helyzetünk, amit Kárpáti és Schultz kihagyott.”

 

Eddig tartott Dávid beszámolója, amit kiegészítek néhány véleménnyel, ezeket hazaérkezésem után a „törzsgárda” tagjaitól gyűjtöttem.

Íme, ezekből egy csokor: „Bűn rosszul futballoztunk, így még Vaskúton sem lehet nyerni.” „Végig hajtott a csapat, azt nem lehet állítani, hogy nem akarták a győzelmet.” „Lebecsültük ellenfelünket, azt hittük, hogy a jelenlétünk is elég.” „Hogy tud 11 ember egyszerre ennyire rosszul játszani? Csak Szabados teljesítményét lehet dicsérni.” „Matity, Bohner és Pesti nélkül csak kínlódik a csapat.” „Nem volt igazi tétje a mérkőzésnek. (Szerintem volt, nem is kicsi!)” „Amit nyújtottak az szégyen! Cserbenhagyták a 60-70 sükösdi szurkolót, elrontották a nyarunkat.” „Nyugalom! Ilyen a legnagyobbakkal is előfordul!”

A kedves érdeklődőre bízom, hogy ezekből mit tud elfogadni és mit nem. Lehet róla vitatkozni, de azon már nem, hogy megőriztük a nyolcadik helyet. Igaz, hogy ebben riválisaink is segítségünkre voltak. Úgy másfél hónappal ezelőtt, ezzel a helyezéssel bőven kiegyeztünk volna!

 

Ifjúsági csapatunk 1:1-es döntetlent ért el, gólunkat Rácz Gergő szerezte.

 

Hagymási Attila játékvezető osztályzata: 5 pont.

 

Sükösd, 2014. június 10.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10816/30/759863.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/12/1/10823/30/786102.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10816/30.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/12/1/10823/30.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer