Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-08-31 Sükösd-Dusnok 3-4

FELNŐTT: Sükösd SC - Dusnok KSE 3:4 (1:2)

2014. augusztus 31. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Dusnok KSE 5:1 (?)

 

Vezette: Vörös Gábor (Id. Kriván Péter, Komáromi Henrietta)

 

A szezon első két mérkőzését nem láttam, Halász Istvánnak köszönöm a tudósítást, amit rövid megjegyzéssel egészítenék ki: szezonnyitó mérkőzésen hatvan éve nem kapott ki Sükösd 7:0-ra. Kelebián történelmi csúcsot állított be a csapat, mert 7:0-ás vereséggel 1976 tavaszán jöttünk le a pályáról Kiskunfélegyházán a KUN BÉLA SE-nél, de az nem szezonnyitó mérkőzés volt.

Az új bajnoki év első hazai mérkőzésén győzelmet remélt a közönség, nekem erős kételyeim voltak, miután a bemelegítésnél láttam, hogy Matity, Csordás, Koszorús, Angeli és Rozsi hiányzik. Nyitó mérkőzéseink statisztikája egyébként is kedvezőtlen: hatból egyszer tudtunk nyerni hazai pályán, 2012 őszén Jánoshalma ellen.

Ennek ellenére a mérkőzés kifejezetten jól indult számunkra. Meggyőző letámadással kezdtünk, Pesti jobb oldali beadásából Szöllősi könnyen vezetést szerezhetett volna már az első percben, de egy ütemmel lemaradt. Három perc elteltével már javított: Pesti újabb beadását biztosan helyezte Tóth kapujába (1:0).

Pontos és gyors támadásaink láthatóan meglepték ellenfelünket, védelmük teljes zavarában kapkodott és szidták egymást rendesen. Szöllősi, Bohner és Nemes fokozatokkal gyorsabb volt védőinél, Pestit árnyékként követték felváltva, de helyváltoztatásaival így is komoly gondot okozott. Kedvező pozícióban Báló mentett előle, a szögletet Bohner erőtlen kapáslövése követte.

A Simonits Tamás – Bárdos - Bolvári Zoltán trió a 13. percben jutott először a 16-osunk közelébe, Tamás és Molnár gond nélkül tisztázott. Az ellentámadásból Szöllősi meglepő könnyedséggel jutott túl Simonits Tamáson és Bálón, beadását Kárpáti a kapusba lőtte. Eddig minden rendben ment, mérsékelt megközelítésben is vezethettünk volna három góllal.

Dusnok első valamire való támadását Bolvári révén a 14. percben vezette. Beadásából Molnár kezére pattant a labda és Vörös játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A vétlen kezezés megítéléséhez Puhl játékvezető „aranyszabályát” idézem: „nem a kéz kereste a labdát!”. A büntetőt Simonits István értékesítette (1:1).

Az egyenlítés nem törte meg az eddigi lendületünket, folytattuk a szemre is szép támadásainkat, Simonits István (sokat kopott a gyorsasága) így gyakran szabálytalankodott. Kovács Robit gyűrte le, 30 méteres szabadrúgására Schultz emelkedett a legmagasabbra a hosszú sarkon, fejese veszélyesen suhant el a felső sarok felett.

Fejjátékban lényegesen jobbak voltunk, a hosszú indításokat már a középpályán sikerült blokkolni. Szöllősi gyorsaságával nem tudtak mit kezdeni, Simonits Tamást Kacsa annyiszor verte meg, ahányszor találkoztak. Még Kovács Norbi is vállalkozhatott egy szólóra, túljutott három védőn, végül a tizenegyes ponton megállították. Nemes ígéretes cselsorozatát Kovács Tamás hiúsította meg.

Szokatlanul lassan és sok hibával játszott Dusnok, de igazi képességeit a 28. percben villantotta meg. Simonits István – Jagicza - Bárdos hidegre tette védelmünket, a sakk-matt helyzet befejezése Bolvárinak már nem okozott gondot (1:2).

A gól ellenére a forgatókönyv ezután sem változott: Pesti első szólóját Simonits István csak egy sárga árán fogta meg, a másikra Tóth kapus jó ütemben érkezett. A 38. percben Kacsa az alapvonalon csapta be Kristály Jánost, tökéletes gólpasszát Szöllősi az ötösön nem találta el. A lehetőség a másik oldalról is megismétlődött, beadását Nemes kapásból durrantotta fölé.

A válasz Bolvárié volt, lövését Béda biztosan fogta. A végig szigorú Schultz Kristály Dánielt ütötte el a félpályán, a Simonits István - Bárdos befejezést Molnár blokkolta. A félidőt Bolvári lövése zárta.

A kidolgozott helyzetek aránya 6:3 volt a javunkra, mégis vesztes állásból kezdtük a második félidőt, amely nem kezdődött rosszul számunkra.

A 48. percben Kárpáti könnyedén otthagyta Simonits Tamást, de Báló már felrúgta. Kovács Robi 27 m-ről a bal felső sarok felé küldte a szabadrúgást, Schultz Máté emelkedett a legmagasabbra, amikor Simonits István lehúzta. Tizenegyes! A büntetőt Kacsa félmagasan küldte a kapu bal oldalába (2:2).

Az 50. percben Nemes - Büte csere következett, az 53.-ban Kovács Robit is le kellett hozni, mert korábbi ütközése miatt nem tudta folytatni a játékot. Helyette Papp jött be. A cserék átmeneti zavara mellett még mindig tartott a sükösdi fölény, folyt az egyre élesebb harc a győztes gólért.

Szöllősi harmadik „megkerüléses” cselével húzott el a jobb oldalon, élesen belőtt labdájára Bohner és Pesti érkezett, a menteni akaró Kristály János estében a labdára vetődött, s kézzel elütötte. Ez is tizenegyes! A végrehajtást ismét Kárpáti vállalta, s ilyenkor folyik a lélektani harc a kapus és a csatár között: vajon másodszor hová rúgja? Most a kapus nyert, mert Kacsa ugyanoda rúgta, ahová az elsőt.

A nagy lehetőség kimaradt, ami egyben a meccs fordulópontját is jelentette. Ilyen hiba mindig az ellenfelet hozza fel. Megtorpant a hazai lendület, nem járt olyan simán a labda, mint korábban.

Bohner kapáslövése, Kárpáti emelése nem volt meggyőző. Szöllősi nem hagyta annyiban, de Jagicza földre vitte. A szabadrúgást Papp Büte lábára tette a 16-oson, de a labdát sem találta el.

Dusnok van olyan jó csapat, hogy egy gyengébb napján is újítani tudjon. Jagicza Tamás eljutott egy kapufáig, Jagicza József már nem hibázott: Simonits Tamás átívelését a bizonytalanul kilépő Béda fölött a bal sarokba fejelte (2:3).

Fordulatokban eddig sem volt hiány, de a 71. perc újabbal szolgált. Kristály János második sárgája után elhagyta a pályát, tíz ember ellen volt még húsz percünk – legalább az egyenlítésre. A baj csak az, hogy hagyományosan nem tudjuk kihasználni az emberelőnyünket. Esélyeinket rontotta, hogy Kovács Norbi is cserét kért, a 73. perctől Hornyák folytatta.

Lehetőségünk még így is volt: Schultzot felrúgták a jobboldalon, Kárpáti szabadrúgása jó helyzetben találta Pestit (vagy Schultzot), de a levegőben egymást zavarták. Molnár átadásából Szöllősi nagy lövést eresztett meg, a jobb kapufa mellé. Papp kígyózott át a védőkön, átadását Bütének egy méterről kellett volna a kapuba „tolni”, de ez sem ment.

Dusnok viszont 10 emberrel jobb lett, mint 11-el. Kristály Dániel jobb oldali beadását Jagicza József nagy erővel küldte egészen közelről kapura, de Béda bravúrral mentett. A 84. percben nagy igyekezetében Tamás is elöl maradt, s egy előre vágott labdára Bolvári rácsapott, otthagyta a tétovázó Hornyákot és máris 2:4.

A 85. percben Papp hatalmas lövését tornázta ki Tóth a bal felsőből. A 90. percben Schultz 35 m-es átíveléséből Pesti szépségdíjas fejes góljával zártuk a többször megnyerhető, mégis vesztes mérkőzést (3:4)!

Jellemző, hogy még a vendégszurkolók szerint is miénk volt a meccs, amit a KMN-532 rendszámú gépkocsiba beszálló úr szó szerint így összegzett: „sokkal rosszabbak voltunk, de nyertünk!” A néphit szerint a baj a harmadikig meg nem áll! Hát ez már megvan!

 

Ifjúsági csapatunk jó játékkal, tucatnyi kihagyott helyzettel 5:1-re nyert. Góllövők: Schultz Martin (2), Szabó Dávid, Töttös Dániel és Rácz Gergő.

 

Vörös Gábor játékvezető osztályzata: 4 pont. Láttunk már ettől sokkal jobb formában is.

 

Sükösd, 2014. szeptember 2.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/3/813101.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/3/823065.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/3.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/3.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer