Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-09-06 Sükösd-Szeremle 3-1

FELNŐTT: Sükösd SC – Dunagyöngye SK Szeremle 3:1 (0:1)

2014. szeptember 6. (Sükösd, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Dunagyöngye SK Szeremle 4:6 (3:3)

 

Vezette: Hagymási Attila (Sánta Péter, Markó László)

 

Azt nem lehet mondani, hogy az első három forduló sorsolása kedvező lett volna számunkra. Én nem tudom, hogy van ez, de még véletlenül sem fordul elő, hogy gyengébb csapatokkal kezdjünk, pedig a rajt köztudottan meghatározó. Eltekintve a Kelebiai gyászos hetestől, Jánoshalmával és Dusnokkal szemben egy-egy góllal maradtunk alul, ami elegendő volt ahhoz, hogy az utolsó helyre kerüljünk (még leírni is fáj).

Szeremle az első fordulóban szabadnapos volt, Katymáron 2:1-re, Mélykúton 6:1-re kapott ki. Jobb gólkülönbséggel utolsó előtti. A sorsolás szerint a mérkőzést Szeremlén kellett volna lejátszani, de pályájuk játékra alkalmatlan volt, ezért került sor a cserére. Mikor, ha most nem? Ez volt a kérdés az öltözőben és a szurkolók között is. A játékosok magabiztos győzelmet ígértek, hisz az előkészületi mérkőzésen könnyen nyertünk ellenük 5:1-re.

A vendégeink ennek ellenére a legkisebb megilletődöttség nélkül támadások sorával indítottak. A Tóth – Elek - Bognár akcióban akár a gól is benne volt, de Csordás az alapvonalon túlra mentett. A szögletet Tamás kifejelte, ugyanezt tette a következővel is. A harmadiknál Kovács Robi végre felszabadított, de a nyomás ezzel nem szűnt meg.

Elek és Szombati otthonosan közlekedett a térfelünkön, a befejezésre készülő Konkolyt Tamás keményen elütötte, 35 méterre a kapunktól. Haász Balázsnak ez kellemes lőtávolság, élt is vele. Bognár legurítását nem találta el jól, de Szabadosnak így sem volt egyszerű. A következő percben közel ilyen távolságról íveléssel próbálkozott, majd a felezővonalról megeresztett lövéssel sértegette kapusunkat, amely még innen is fölé ment.

Eddig egy Schultz lövésen, majd az ezt követő szögleten kívül részünkről feljegyezni való nem akadt. Negyed órát kellett várni az első valamire való támadásukra: Kárpáti túljutott Véghen, az alapvonalról visszagurított labdáját Kovács Robi a jobb kapufa mellé lőtte.

Haász irányításával erősödött a szeremlei fölény. Molnár kritikus helyzetben szerelte Konkolyt, s egy rossz mozdulat után nehezen tudott talpra állni.

Csordás páros lábbal csúszott Elekbe, 27 m-re a kaputól. Haász nagy erejű szabadrúgása kivágódott a sorfalról, újabb lövését Schultz – a játékvezető szerint – talppal akadályozta. Szerintem azonos lábtartással összerúgtak, most már közelebb, úgy 24-25 métere a kapunktól. Haász szabadrúgása a rosszul felállított, vagy rövid sorfal mellett félmagasan vágódott a hálóba (0:1). Szabados rá sem tudott mozdulni.

A 23. percben végre átjutottunk az eddig hibátlanul záró védőfalon, amivel jól nem jártunk, mert Pesti egy ütemmel korábban esett el a szükségesnél, így 11-es helyett sárga lapot kapott. Kétségtelenül gólhelyzetben volt, lőnie kellett volna. Kovács Robi borzolta az idegeket egy rövid hazaadással, Tamás még segíteni tudott.

A nullapontos vendégeink egyértelműen nyerésre játszottak, továbbra is aktívan támadtak úgy, hogy a zárt védekezésre nagyon vigyáztak. Konkolyt Csordás, Kárpáti Szombatit buktatta, nem ment a játék! Molnár 30 perc után cserét kért, Koszorús érkezett helyette, edzés nélkül, egyelőre csak tájékozódott.

Kovács Robi verekedte be magát a 16-osig, ott Benke állta útját, amiért jó helyről járt a szabadrúgás, amit Csordás magasan fölé lőtt. A gyors visszatámadást pedig Tóth buktatásával oldotta meg. Haász bődületes szabadrúgása most fölé ment.

Schultz próbálkozott 16-ról, lövése kipattant a védőkről, Koszorús ismételhetett, gyengén mellé. A 40. percben Bohner végre megrázta magát, átjátszott két védőt, amikor Elek derékba törte. Kovács Robi 28 m-es szabadrúgását Frühvirth kissé körülményesen, de ki tudta kotorni a jobb felső sarokból. Nemes is kedvet kapott szólóra, már a 11-es környékén járt, amikor Végh még közbe tudott avatkozni.

A kapus kidobás jó helyen találta Bognárt, s hogy a szabadon felfutó Feidt ne kaphasson gólpasszt, Csordás Bognárral is „végzett”. Haász önbizalma nem csökkent, most 40-ről alig lőtt mellé.

Halvány Kárpáti - Koszorús támadás zárta a félidőt, gyenge befejezéssel. Sem iramban, sem ötletben nem tudtunk ellenfelünk fölé kerekedni, leginkább saját hibáinkkal küszködtünk.

A második félidőt Szöllősi - Papp cserével kezdtük, ami jó húzásnak bizonyult, Árpi jelentős szerepet vállalt az eredmény további alakulásában. Vele a csapat is életre kelt, le tudta vetkőzni az első félidőbéli reménytelenséget.

Pesti már a 46. percben jól lépett ki, de a kapus éber volt. Tóth legalább ilyen jól indult, őt Koszorús egy sárgalap árán küzdött le. Haász szabadrúgása ezúttal is a kapu fölött zúgott el. Majoros Bohnert kaszálta el, most Csordás lőtt fölé. Koszorús is célba vette a kaput, lövése nem okozott gondot.

Az 51. percben Papp önálló vállalkozásba kezdett: cselek sorával átjutott három védőn, Nemeshez passzolt, aki estében az ötösről a bal sarokba talált (1:1). Kis gól volt, de nagyon sokat ért, mert feloldotta a görcsöket és visszaadta a csapat hitét. Ami nem ment 45 perc alatt, az most két perc alatt bejött: Schultz vágott rést a védőfalon, pontosan tálalt Papp elé, aki éles szögből kilőtte a hosszúsarkot (2:1).

Haász, Konkoly és Feidt három szögletig jutott, az utóbbinál Csordás szabadított fel, 11-est reklamáltak, de szabadrúgás következett kifelé.

Két ígéretes Nemes - Pesti adogatást Bohos és Végh az utolsó métereken jó helyezkedéssel és nem kis szerencsével állított meg. A 65. percben Csordást Halász váltotta, aki mindjárt jó labdával indította Koszorúst, s úgy tűnt, a kapuig meg sem áll, mígnem Végh talán a meccs legkeményebb belépőjével döntötte le. Papp 20 méteres nyesett szabadrúgása a jobb sarok fölött suhant el.

A közel félórás pörgés után levegő vételre volt szükség, visszavettünk az iramból, adogatásokkal tartottuk a labdát, hogy aztán újra kezdjük. Ellenfelünknél láthatóan lanyhult a figyelem, csökkent a koncentráció, amit a 73. percben ki is használtunk. Frühvirth baloldali védőjének passzolta ki a labdát, amire Papp rácsapott és meg is szerezte. Tökéletes gólpasszát Pesti már gond nélkül helyezte a kapuba (3:1).

Ezzel el is dőlt a mérkőzés sorsa. A 75. percben Nemes helyett Büte folytatta, a másik oldalon Végh elhagyni kényszerült a pályát (valószínűleg, hogy korábbi összecsapás okán nem tudta folytatni), s több cseréjük nem lévén tízen maradtak, amit ezúttal sem tudtunk kihasználni. Kacsa az ötösről még eltalálta a kapust, egy jó Pesti fejes és egy gyors kontra zárta a találkozót, Bognár lövését Szabados biztosan fogta.

A „mikor, ha most nem?” kérdésre tehát megvan a jó válasz, de közel sem olyan egyszerűen, mint azt gondoltuk.

 

Ifjúsági csapatunk jó mérkőzésen 6:4-re kikapott a 2. helyezettől úgy, hogy kétszer is vezetett, de a hajrát már nem bírta. Góllövők: Szabó Dávid, Rácz Gergő, Töttös Bálint, Farkas Dávid öngól.

 

Hagymási Attila játékvezető osztályzata: 5 pont.

 

Sükösd, 2014. szeptember 9.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/4/813109.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/4/823073.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/4.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/4.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer