Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-09-21 Érsekcsanád-Sükösd 2-4

FELNŐTT: Érsekcsanád KSKE - Sükösd SC 2:4 (0:2)

2014. szeptember 21. (Érsekcsanád, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Érsekcsanád KSKE - Sükösd SC 2:5 (0:3)

 

Vezette: Tóth Csaba (Kovács Dániel, Juhász Andor)

 

Bevallom, hogy valamivel könnyebb szívvel veszem kezembe a tollat, mint az elmúlt vasárnapi súlyos vereség után, ami annyira lehangoló volt, hogy csak az erős hitűek bíztak abban, hogy a társaság összekapja magát és feledtetni tudja a fiaskót. Érsekcsanádon ez soha nem volt egyszerű, lehettek (lehetünk) fenn, vagy lenn, mindig is az év mérkőzésének számított.

A hazaiak az elmúlt szezonban különösen jól szerepeltek, mi pedig nem tündököltünk. Azt már tudtuk, hogy a jelenlegi csapatuk ereje nem éri el a tavalyit (többen távoztak), de ettől függetlenül az öt forduló után mégiscsak nyolcadikak, a közönség biztos hazai győzelmet várt.

Bácsbokodról egy ötössel tértek haza, Csávolyt itthon 3:1-re verték, szoros mérkőzésen maradtak alul Mélykúttal szemben (1:2), Katymáron, ha egy góllal is, de győzni tudtak.

Nálunk nem lehetett tudni, mire számíthatunk, azt hiszem, a többség egy döntetlennel beérte volna. Egy vakmerő jós mégis akadt: Pesti Laci 4:1-es sükösdi győzelmet garantált, mondván, hogy 41. születésnapjához ez a szám illik. Alig tévedett, mert ez az eredmény 72 percig állt. A kis tévedést elnézzük és ez úton is gratulálunk neki.

A mérkőzést mi kezdtük valamivel nagyobb ambícióval, Tamaskó már a 2. percben bemutatkozott Koszorúsnak. A kontrából pedig Varga rendesen megkeverte jobboldali védelmünket.

Szöllősi elől először a kapus, majd Novotnik Bence mentett. Bohner jó cselekkel indult, Tamaskó állította meg. Csordás remek szabadrúgása a jobb felsőbe tartott, Hofbauer a levegőben úszva még hozzáért és a kapufára tolta. A mérkőzés díjazható szép jelenete volt.

Tíz perc alatt kiderült, hogy miénk a pálya. Kezdeményezésünket rendre csak szabálytalanul tudták megállítani: Schultz Mátét Taba vitte földre, Pestit Felső. Az első szabadrúgást Kárpáti elől a kapus még elcsípte, Csordásé Pestiről vágódott az alapvonalon túlra.

Az egyre erősebb szorításból a 12. percben tudtak kiszabadulni először: Varga lövését Béda biztosan fogta. A középpályánk jól működött, gyorsabbak és pontosabbak voltunk, a támadásépítés nagy része tudatos és sikeres volt. A 13. percben Szöllősi gyorsaságára nem volt ellenszer, az alapvonalról abszolút gólhelyzetbe hozta Bohnert, lövésébe egy védő beleért, labda a jobbkapufa mellett hagyta el a játékteret.

Schultz Máté verekedte át magát a térfélen, gólpasszát Kárpáti gyengén fejezte be. Pesti átadásával már jobban bánt, lövése Novotnikról pattant az alapvonalon túlra. A szögletet már kiválóan küldte a hosszú sarokra, ahol Koszorús emelkedett a legmagasabbra és pazar gólt fejelt (0:1). Három-négy lehetőségünkből a 19. percben sikerült egyet kihasználni.

A vezetés tovább növelte a csapat önbizalmát és támadási kedvét. Pesti - Kárpáti váltás után Schultz tüzelt 30-ról, majd Koszorús vagy 40-ről, alig mellé. Fölényünk ellenére nyílt volt a meccs, aki ismeri a érsekcsanádi mentalitást, az tudja, hogy ha kiegyenlítenek, nem ismernek lehetetlent. A 0:1 Érsekcsanádon még kevés!

Fél óra után mi valamit visszavettünk, a hazaiak erősítettek. Hosszú indításokkal, vagy a szélső hátvédek felfutásával kísérleteztek, amit védelmünk viszonylag könnyen hárított, mert Schultz és Koszorús már a támadó harmad elején nem ismert kegyelmet, de sok esetben maguk szórták el a labdákat, kapkodtak. Közben becsúsztak szabálytalanságok is (Schultz Máté - Schultz Ákos, Koszorús - Hamvas, Csordás - Szarka és Kárpáti - Taba afférok).

A 41. percben Nemes cserét kért, Papp jött helyette, s mindössze három percre volt szüksége ahhoz, hogy gólt lőjön, egy tanítanivaló akció végén. A Bohner - Szöllősi támadás megállíthatatlan volt a jobboldalon: Szöllősi visszagurítását Pesti átlépte, így Papp magabiztosan lőtt a hosszúsarokba (0:2).

A félidőig Csordás szerelte Vargát kényes helyzetben, ugyanúgy Koszorús Schultz Ákost, amikor szólt a síp, amely véget vetett a nekünk tetsző első félidőnek. Papp gólja nagyon jókor jött, mert az utolsó tíz perc már inkább Érsekcsanádé volt.

A második játékrészt is látható elszántsággal kezdték Novotnik Bence és Varga, Szarka - Hamvas akciója nem volt veszélytelen. Részünkről Pesti került jó pozícióba, de Taba egy nagyon kemény belépővel elütötte. Csordás lőtt 35-ről, Hofbauer pedig biztosan fogta.

Az erősödni látszó hazai bizakodás az 51. percben elolvadt. Koszorús tért ölelő ívelését Kacsa a szögletzászló közelében lekezelte, s egy csel után lehetetlen szögből lövésre szánta el magát, s a labda a lábak sűrűjében a hosszúsarokban kötött ki (0:3). Mindenki átadásra számított!

A háromgólos előny idegenben már tetemes, ilyenkor többet megengednek maguknak a játékosok, megy a „szívatás”, ami mindig kockázattal jár. Kovács Robi csele nem jött be, Snyehola ellopta a labdát, Vargát indította, s csak a lesállás segített.

Az 59. percben Bohner - Angeli csere következett, s régi megfigyelés, hogy nálunk az átállás perceit az ellenfél rendre kihasználja: Tóth-Apáti átszáguldott a félpályán, Kovács Robi lemaradt (két embere volt), de Koszorús még beérte.

Ez a másik oldalon egyetlen védőnek sem sikerült Szöllősivel szemben. A mai futballban ritkaságszámba megy, hogy egy csatár a félvonalon alig túl (középen) meglódul és a kapuig meg sem áll, úgy, hogy a védők egymásra várnak. Szöllősi pedig igénybe vette a „zöld folyosót”, s a 16-osról megszerezte a negyedik gólunkat (0:4).

A 64. percben Büte folytatta Kárpáti helyén. A középpálya újbóli megbontását a hazaiak három percen belül kihasználták. A Taba - Schultz Ákos - Novotnik Ferenc támadást már nem úsztuk meg, Szarka szépített (1:4).

Három gólos hátrányban is feléledt az érsekcsanádi remény, amiben még a segítségükre siettünk azzal, hogy Tamás előre jött a középpályára, s Koszorús húzódott vissza a helyére. Megint jelentkezett az átmeneti zűr, amit Snyehola Gábor nem volt rest kihasználni (2:4).

Egyszeriben meleg lett a helyzet, hátra volt még 20 perc, amelyben még bármi megeshetett volna, de gólt már egyik csapat sem ért el. Mi nem tudtunk az előző 70 perc színvonalán játszani, Érsekcsanád pedig túlzott igyekezetébe fulladt bele. Mindent megpróbáltak, de nekünk két Béda bravúr elég volt az eredmény megtartásához, - amit illik kellően megdicsérni, s ezt örömmel meg is teszem.

 

Ifjúsági csapatunk meggyőző játékkal nyert 5:2-re. A gólokat Szabó Dávid, Rácz Gergő, Schultz Martin, Töttös Dániel és Töttös Bálint rúgta.

 

Tóth Csaba játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2014. szeptember 23.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/6/813122.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/6/823086.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/6.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/6.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer