Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-10-25 Sükösd-Katymár 1-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Katymár SE 1:0 (1:0)

2014. október 25. (Sükösd, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Katymár SE 14:0 (8:0)

 

Vezette: Hagymási Attila (Tóth István, Bata Zoltán)

 

Katymár az előző bajnoki év utolsó két fordulójában menekült meg a kieséstől. Részünkről hiányoztak volna, mert ellenük régóta biztos pontszerzésre számíthattunk. 2008 szeptembere óta mindössze egyszer, tavaly novemberben Katymáron tudtak győzni, de akkor nagyon: 6:3-ra!

Az idei ősz sorsolása nekik sem kedvezett, Jánoshalmával és Dusnokkal kezdtek, mindkétszer súlyos 5:1-es vereséggel. Utána gyengébb ellenfelek következtek és már erejükhöz mérten szerepeltek, három győzelemmel, két döntetlennel, de Mélykúton már túlerővel találkoztak és 4:0-ra kikaptak. A múlt heti Bácsborsód elleni 6:3-as győzelmükre már oda kellett figyelni. Eddig 11 pontot gyűjtöttek, mi 13-at, és közvetlen utánunk következtek a 8. helyen.

Nálunk bizakodó volt a hangulat, a Mélykúton mutatott jó játék alapján a játékosok és a szurkolók egyaránt győzelmet vártak, ami közel sem volt olyan egyszerű, mint gondoltuk. A játékoskeret rendben volt, hét tartalékkal a kispadon, köztük Koszorús, kisebb sérüléssel. Sükösdön ez ritka bőséget jelent.

Csordás kapott először munkát, Gállal mérték össze erejüket, majd Hebők ívelt kapu fölé. Kárpáti igyekezett a baloldalon, az első beadása a védőkön elakadt, a másodikat Nemes tűzte kapura, amit Horvát szögletre ütött. A szögletből háromszor cserélt gazdát a labda, a végén Pestinek a kapufa tövénél nem sikerült bekotornia. A nagyobb bajt az jelentette, hogy az eset után Laci nehezen állt talpra, mozgásán látszott, hogy nem marad sokáig a pályán. Schultz kísérletezett távoli lövéssel, eredménytelenül.

Katymár az első komolyabb támadást a 12. percben vezette: a Mátrai - Gál akcióból Gulyás kapott jó lehetőséget, Bohner állította meg – szabálytalanul. Hebők szabadrúgása nem okozott gondot Bédának.

A 13. percben Csordás nagy sprint után beérte Hebőköt, s a sikeres becsúszó szerelés után a földön maradt, nem tudta tovább folytatni a játékot. A kispadról Koszorús volt a cseréje, úgy hogy Molnár átment baloldalra és Kovács Robi volt kénytelen visszahúzódni jobbhátvédnek. Amíg Csordás kiválása miatt aggódtunk, Pesti is cserét kért, helyén Szöllősi folytatta.

Két perc alatt elveszítettük két meghatározó emberünket, ami támadó játékunkban megtorpanást hozott. A cserékkel járó átmeneti zavart vendégeink megpróbálták kihasználni: Gál elől jó ütemű kifutással tisztázott Béda, Szöllősi labdavesztését követően Wittner szabadon indulhatott, partjelző centiméterekben mérhető lest látott.

Soraink lassan rendeződtek, s a baloldal a mozgékony Kárpátival sorozatban bontotta meg a katymári védelmet. A 25. percben már túljutott két védőn, beadását Hebők kézzel segítette az alapvonalon túlra. A játékvezető 11-es helyett kirúgást ítélt.

Kacsa két percen belül kétszer szolgálta ki Pappot, gyenge lövését, majd emelését a kapus könnyen fogta. Veszélyt az ellentámadások sem jelentettek, Tamás határozottan állította meg Pillert, majd szabálytalanul Gált. A szabadrúgás messze a kapu fölött hagyta el a pályát.

A mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a két középpálya úgy-ahogy működött, de a befejezéseknél rendre elfogyott a tudomány. Nemes húzott középre, passzából Schultz akár lőhetett volna, de Kacsát választotta, akit Rasztik Viktor nyomban el is taposott. A szabadrúgást Nemes szöglete követte, amit Koszorús a kapu fölé fejelt.

Harmincnégy perc kellett ahhoz, hogy összehozzunk egy valódi gólhelyzetet, de eredményt ez sem hozott: A Bohner - Szöllősi akció végén Papp az ötösről nem találta el a kaput.

A következő tíz percben elindult egy valamivel lendületesebb és pontosabb játék. A Molnár - Nemes támadás végén Szöllősi az ötösön luftot rúgott.

Ezután Schultz ígéretesebb percei következtek: a 16-oson belül járt, amikor Rasztik Viktor egyszerűen fellökte. A játékvezető szerint nem történt semmi. Szöllősi átadásából a kapu mellé durrantott, harmadszor a félpályáról indult, most a másik Rasztik (Péter) állta útját a 11-es ponton. Szöglet következett, amelyből Papp a védők szorításában a kapusba lőtt.

Szöllősi tisztára játszotta magát a 16-oson belül, Bohner és Papp követte védők nélkül várta az átadást, de Robi e helyett egy sikertelen emeléssel próbálkozott. Ez is egy kihagyott helyzet volt.

A 40. percben aztán megtört a jég. A Nemes – Szöllősi - Nemes passzok befejezéseként Papp egy csel után végre betalált (1:0).

A félidőig a Molnár - Bohner és a Kárpáti, Bohner kísérlet jegyezhető fel: az előzőből Bohner lőtt mellé, az utóbbinál Szöllősi lábáról lecsúszott gólhelyzetben a labda.

A második játékrész a Koszorús - Nemes támadással indult és jó lehetőséget kínált Schultznak, a gólpasszról centiméterekkel, de lemaradt. Az ellentámadás végén Tamás Gált mattolta.

Molnár egyre többször bukkant fel a támadó harmadban, jól indította Kárpátit, beadása megtalálta Szöllősit, s még mielőtt fordulhatott volna, a csapatkapitány csúnyán felrúgta. Jogos volt a sárgalap. Kárpáti szabadrúgását a védők szögletre mentették, amelyből Koszorús a bal sarok fölé fejelt.

A labda - hasonlóan az első félidőhöz – nálunk volt többet, amit nem tudtunk újabb gólra váltani. A kivitelezésbe rendre hiba csúszott. Katymár egyelőre a ritka, de egyre veszélyesebb kontrákkal kísérletezett.

A Wittner – Gál - Piller akciónál Tamás egyedül maradt és a legjobb ütemben keresztezett. Bohner és Schultz hámozta át magát a védőkön, Rasztik Viktor kíméletlenül leterítette Zsoltot, Schultzot pedig fejbe rúgta. A tűzzel játszott, mert volt már egy sárgája. Koszorús minkét szabadrúgása célt tévesztett.

A 62. percben Nemest Büte váltotta, s amíg a helyét kereste, Rasztik Viktor előtt szabad volt az út, megállításáért Bohner sárgult be. A következő tíz perc még a miénk volt, két szögletig jutottunk. A másodiknál Papp lőtt 10 méterről, Horvát kiütötte. Szöllősi meglépett, őt Gulyás buktatta. A szabadrúgást Papp Kacsa fejére tette, a hosszú saroknál rossz ütemben lépett és két méterről hibázott. Ezt nehéz volt kihagyni! Szöllősi ismételt, most 10 méterről lőtt a jobbkapufa mellé. Kovács Robi vállalkozott egy nagy szólóra, cselei bejöttek, de a lövésében már nem volt erő. Schultz lövése is célt tévesztett.

A szorításból egyszer tudtak kilépni a vendégek, Molnár lehetetlennek látszó helyzetet oldott meg, három támadóval szemben.

A 73. percben Pappot, a 80.-ban Bohnert hozta le az edző: Szabó Antal és Hornyák következett. Az öt cserével végleg megbomlott a csapat egysége, az utóbbi hárommal nagy kockázatot vállalt az edző 1:0-ás állásnál, magunkra húztuk a vendégeket, s az egyenlítés a levegőben lógott, amitől bravúros védői közbelépések mentettek meg bennünket: Koszorús, Kovács Robi és Tamás remekelt és hárított gólhelyzetben. Béda pedig Wittnerrel szemben mutatta meg, hogy kivételesen jó idegekkel bír, és reflexei sem hagyják cserben.

Számoltuk a perceket és vártuk a végét. Nehezen, de itthon tartottuk a három pontot. Játszottunk már ettől sokkal jobban is (Jánoshalma, Dusnok), de pontot vagy pontokat nem ért. Most érjük be ennyivel, ami nem kevés, mert az áhított hatodik helyet jelenti!

 

Ifjúsági csapatunk 14:0-ra nyert a nagyon szerény képességű ellenféllel szemben. A góllövők: Schultz Martin (4), Rácz Gergő (3), Töttös Dániel (2), Töttös Bálint (2), Radics József, Geletta Gergő és Kárpáti Zsolt.

 

Hagymási Attila játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2014. október 28.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/11/813156.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/11/823125.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/11.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/11.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer