Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-11-09 Nemesnádudvar-Sükösd 3-0

FELNŐTT: Nemesnádudvar KSE – Sükösd SC 3:0 (0:0)

2014. november 9. (Nemesnádudvar, 350 néző.)

IFJÚSÁGI: Nemesnádudvar KSE – Sükösd SC 5:0 (3:0)

 

Vezette: Aradi Csaba (Sánta Péter, Rátkai Ernő)

 

Északi szomszédunk a mérkőzés előtt közvetlenül utánunk, a hetedik helyen állt, 17 pontjával, mi két ponttal előztük meg. 2012 novembere és 2014 márciusa között jól szerepeltünk ellenük (két győzelem, egy döntetlen), tavasszal ez Sükösdön megtört, 3:1-re nyerni tudtak.

Az esélyeket illetően megoszlottak a vélemények, az optimisták a jó sorozat folytatásában bíztak (öt győzelem, egy döntetlen), az óvatosabbak egy döntetlennel is beérték volna, hiszen Molnár eltiltása, Schultz Máté öt sárgája, Szöllősi és Pesti sérülése miatt hiányzott. Kezdő volt középen Angeli, mellé beljebb húzódott Kárpáti, az ő helyére Szabó Dávid került az ifiből.

A szokásos kivárás ezúttal elmaradt, teljes lendülettel indított mindkét csapat. Nemesnádudvar a gyors Erdélyivel a bal, mi Nemessel a jobb oldalon kezdeményeztünk. Öt perc elteltével egy-egy szöglet jelezte, hogy nincs kivárás, mielőbb gólt kell szerezni. Kárpáti indítását lőtte fölé Papp, majd az ő visszagurítását ugyanúgy Kacsa. Papp már gólhelyzetben volt, ha elvállalja, jobban jártunk volna.

Baj volt az irányzékkal, mert Nemes szögletét Szabó Dávid is fölé vágta. Gyors nemesnádudvari letámadással Vinter Zoltán meglépett, Kárpáti a mezénél fogva visszahúzta, amiért sárgalapot kapott (egy szóbeli figyelmeztetés már volt). A szabadrúgást Keresturi az ötösről a léc fölé fejelte. Papp szólója végén Angeli passza jól érkezett Bohner elé, Zsolt ütemet tévesztett, de Kárpáti még így is lőhetett, lövése a védőkön elakadt.

A kiegyenlített első negyedóra után a hazaiak kerekedtek felül. Vinter Zoltán és Schmidt nagy zavart keltett a 16-osunkon belül, végül Tamásnak sikerült szögletre menteni. A szögletbe Béda még bele tudott ütni, de vészesen közel pattogott ide-oda a labda, amit végül Csordásnak sikerült kivágni a mezőnybe.

A nyomás csak erősödött. Egymást érték a gyors támadások, Nemes szerelte Erdélyit az alapvonalon túlra. A szögletet Kovács Robi hárította röviden, újabb szöglet következett a másik oldalról, amelyre Béda aláfutott, s Vinter Balázs fejesét már bent láttuk, ám Kacsa a kapufa mellől kifejelte. Vinter Zoltán nagy lövését Béda a kapufára tolta, onnan visszapattant a fekvő kapus hátára, róla pedig kifelé (ritka jelenet), s a kavarodásból Koszorúsnak sikerült felszabadítani.

Úgy látszott, hogy átvészeljük a félidő legveszélyesebb szakaszát, amikor a 26. percben egy góltól is rosszabb következett: Kárpáti most Keresturit húzta vissza, megkapta második sárgáját, majd a pirosat. Érthetetlen ámokfutását már az első sárgája után meg lehetett volna akadályozni, ha kiviszik eredeti helyére, a balszélre.

Emberelőnyt büntetlenül egyetlen csapat sem adhat Nemesnádudvarnak, így mi sem. Ajándékba kapták a lehetőséget, s hogy élnek vele, nem volt kétséges. A kérdés az volt, hogy mihez kezdünk az új helyzetben. A térfelünk teljes lezárását, a totális bekkelést választottuk, még az egy szál Papp is visszahúzódott a félvonal mögé.

Így Kovács Gábor szabadon feljárhatott a támadásokkal, védőink esetenként öt-hat támadóval találták szemben magukat. Bohner és Nemes ha labdát szerzett, igyekezett megtartani, de arra esélyük sem volt, hogy eljutnak a kapuig. A félidőig a kitűzött célt nehezen, sok szabálytalansággal, de elértük: nem kaptunk gólt!

A szünetben arról szólt a diskurzus, hogy ha a második félidő első negyedóráját kihúzzuk gól nélkül, egy ponttal haza is mehetünk. Az összeállításban annyi változás történt, hogy Angeli az öltözőben maradt, s mint későbbiekben kiderült, cseréje korai volt. Schultz Martin folytatta.

A kezdésből Koszorús tört előre, Erdélyi egy sárgáért állította meg. Bohner kezdett egy partizánakcióba, öt emberen akarta átverekedni magát, de csak négyen sikerült.

Innen visszaállt az első félidő játéka, ami a hazaiak folyamatos támadásait és a mi szívós védekezésünket jelentette. Vinter Zoltán elütéséért Szabó Dávid kapott sárgát. Lentnert Tamás blokkolta, Vinter Zoltán 20 méteres szabadrúgását fogta Béda.

A 65. percig egyetlen Nemes - Schultz Martin támadásra tellett, amiről Papp lekésett, ezzel be is fejezte, helyére Büte került, aki egyedül próbált labdát szerezni, ami a könnyű helyzetben passzolgató védők között majdnem lehetetlen volt.

A 71. percig működött az elhárítási rendszerünk, amikor becsúszott az első hiba: Tusori ellenfél nélkül robogott át az egész pályán, beadását Béda Csordásra ütötte, róla Melcher Balázs elé került, aki közelről bepörgette (1:0).

A másodikhoz egy percet kellett várni: Büte labdát vesztett a félvonalon, s a gyors támadást Lentner 18 méterről fejezte be, úgy, hogy Béda rá sem tudott mozdulni (2:0). A mérkőzés ezzel eldőlt, hetven perc verejtékes munkája két perc alatt elszállt.

A továbbiakban Bohner és Schultz egyszer-egyszer jutott el a 16-osig, Csordásnak adódott egy lehetősége 25 méteres szabadrúgásra, az is fölé ment. A második félidőben a kaput egyszer sem találtuk el. Nemesnádudvar már elérte, amit akart, nálunk pedig a 79 percben jött a szokásos csere, Szabó Dávid helyett Szabó Antal.

Sokszor leírtam már (eredménytelenül), hogy az átállás nálunk mindig zűrös, most Koszorús lett ennek az áldozata, mert végleg fellazult az előző két hibával terhelt rend: Tamás a szükségesnél nagyobb önbizalommal cselezgetett és rajta vesztett, mert Melcher Balázsé lett a labda, gólhelyzetben. Koszorús lépéshátrányból sietett Tamás segítségére, egy rosszul sikerült becsúszással, amelynek azonnal piros lap lett az ellenértéke.

A 85. percben jött a Csordás - Hornyák csere, s vele az elkerülhetetlen harmadik góllal. Vinter Balázs túljutott Nemesen, Hornyák lemaradt Melcher Dávidról, aki így könnyen szerezte meg csapata harmadik találatát a 90. percben (3:0).

A jó és rossz sorozatok előbb-utóbb megszakadnak, most ez történt velünk is, pedig igazán várhatott volna még három hetet (akkor lesz vége az őszi szezonnak)!

 

Ifjúsági csapatunk a lehető leggyengébb összeállításban, egyetlen tartalék nélkül végig szenvedett és 5:0-ra kikapott.

 

Sükösd, 2014. november 11.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/13/813170.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/13/823134.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/13.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/13.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer