Jelenlegi hely

Így láttam én... 2014-11-15 Hajós-Sükösd 3-1

FELNŐTT: Hajós FC - Sükösd SC 3:1 (0:1)

2014. november 15. (Hajós, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Hajós FC - Sükösd SC 6:1 (?)

 

Vezette: Béleczki László (Fődi Flórián, Suba Zoltán)

 

A statisztika szerint hosszú ideje meglepően jó a mérlegünk Hajós ellen. A 2009 októbere óta lejátszott tíz mérkőzésből nyolcat megnyertünk, egy döntetlen mellett utoljára 2011 októberében tudtak nyerni ellenünk, ettől jobbat kívánni sem lehet!

A jelenlegi erőviszonyok a javukra szóltak, nyolcszor nyertek, egy döntetlenjük van, a három vezető csapattól kaptak ki, így 25 pontjukkal az ötödik, mi 19-cel a hetedik helyet foglaltuk el a tabellán.

Az már régóta ismert, hogy szezon vége felé a csapatok „elfogynak”, elég csak a tartalékok számára pillantani, ami jelzi a jelenlegi helyzetet. Tartósan csak azok a csapatok tudnak talpon maradni, akik az utolsó fordulókban is hozni képesek legalább a papírforma szerinti eredményeket. Ehhez hozzájön még a játékosállomány minősége, az edzéslátogatottság és a fegyelem. Az utóbbi kettőben nem állunk jól! Erről árulkodik két meghatározó játékosunk, miszerint „győzni jöttünk, de fogadni nem mernék rá”.

A sorsolás szerint a találkozót Sükösdön kellett volna lejátszani, de a „Bozsik program” sükösdi eseményei miatt foglalt volt mindkét pályánk, így a cserét mi kértük.

Az összeállításból kiderült, hogy hiányzik Koszorús, Kárpáti, Nemes, Szöllősi és Angeli, Tamás sérülten vállalta a játékot. A kapuba hosszú idő után visszakerült Szabados, Molnár és Schultz Máté eltiltása letelt és játékra jelentkezett Pesti. Nem a legerősebb összeállításban kezdtünk, de volt már példa arra, hogy ettől gyengébbel is értünk el jó eredményt.

Hajós kezdett erősebben, Gazsi már az első percben lőhetett, Szabados kiütötte, egyébként les volt. Az 5. percben Jaksütz lefutotta Molnárt (ritka eset), aki a 16-osnál már nem merte bántani, így tisztán passzolhatott Barta elé, utóbbi ordító gólhelyzetben hibázott (ez sem jellemző).

Csordás Szabadival, Schultz Martin és Szabó Dávid Gazsival szabálytalankodott. Az első két esetet követő szabadrúgások veszélytelenek voltak, nem így a harmadik, amely után Holczer Jaksütznek készített elő gólhelyzetet, lövését Szabados bravúrosan védte.

A 15. percig kidolgozott helyzetünk nem volt. Szabó Dávid és Kovács Robi távoli szabadrúgásai célt tévesztettek, mégis meglepő fordulat következett: Bohnert 35 méterre a kaputól felrúgták a jobb oldalon. Kovács Robi szabadrúgására a másik oldalon érkezett Szabó Dávid és a fejmagasságban élesen belőtt labdáját Pesti védhetetlenül fejelte a léc alá. Sziegl mozdulni sem tudott rá (0:1).

A gól nyugtatóan hatott és elkezdtünk valamivel bátrabban futballozni. Bohnert lerántotta Gyöngy (még a hazai szurkolók szerint is jó volt egy sárgára, de ez elmaradt). Schultz Martin hozta fel a labdát, amelyből Csordást az oldalvonalon túlra szerelték. Szabó Dávid hatalmas partdobása átszállt a teljes védelem fölött Pesti elé, aki két méterre a kaputól rosszul találta el. Azt nem láthatta, hogy mögötte Kovács Robi jobb helyzetben van és könnyen megszerezhette volna második gólunkat, ami jelentősen javíthatta volna további esélyeinket. A visszatámadásból Holczert Csordás, majd Szabó Dávid állította meg.

Valamivel kiegyenlítettebb lett a játék, élénkült, kemény belemenésekkel. Schultz Máté szépen hozta helyzetbe Csordást, nagy lövése a jobbkapufa mellett zúgott el. Gazsi emeléséből Holczer már túljutott a védőinken, a játékvezető lest ítélt. Gazsi ezt erősen kifogásolta, s azonnal sárga lapot kapott. Béleczki Úr nagyon kényes az ilyesmire.

Csordás beadását Koch fejelte szögletre, amelyből Bohner lőhetett, de gyengére sikerült. Jaksütz ahányszor megindult, abból mindig baj volt. Csordás tartotta vele a lépést, mégis vissza tudott gurítani az ötösön érkező Gazsi elé, lövését Szabados jó reflexszel védeni tudta. Abszolút gólhelyzet volt!

A 32. percben Tamás nem bírta tovább, cserét kért, helyét az ifjú Kovács Norbi foglalta el, amit értetlenül fogadott a sükösdi szurkoló csoport, hiszen Norbi a felnőtt csapatban ezen a poszton még nem játszott, edzés nélkül ez nagy kockázatot jelentett. Ott volt a rutinos Molnár, vagy Kovács Robi, de Schultz Máté is. Hogy félreértés ne essék, a játékára szükség volt, könnyebb feladattal.

Tennivalója azonnal akadt, mert a Holczer - Schindler duó veszélyesen közeledett. Középről sikerült a jobb oldalra szorítani őket, onnan viszont Balogh hozta 100%-os helyzetbe Gazsit, aki hat méterről fölé emelt. Jaksütz egyéni akciója végén a jobb kapufa mellé lőtt, a következő akciónál hosszan szöktetett, így Szabados fel tudta szedni előle a labdát.

Az egyre erősödő nyomás alól pillanatokra tudtunk kiszabadulni. Molnár jött fel egy támadással, lövése Ruff kezére pattant. Csordás szabadrúgása a sorfalban akadt el. Szabó Dávid szabálytalankodott és két figyelmeztetés után most is kiharcolta a menetrendszerinti sárga lapját. Holczer szabadrúgása alig kerülte el a kaput.

A Schindler - Jaksütz támadásból Gyöngy indulhatott volna, de Csordás lerántotta. A szabadrúgást Szabados a jobb felső csücsökből kaparta ki. Barta két veszélyes szögletével zártuk a félidőt, nehezen, de sikerült megőrizni egygólos vezetésünket.

A második félidőt letámadással kezdte Hajós. Jaksütz elfektette Csordást, lövését Szabados kiütötte, Schultz Máté pedig a mezőnybe vágta. Molnár állította meg Holczert, Bohner elütötte Bartát, feljajdulása nagyobb volt, mint a baj, mert talpra állása után nagy lövést eresztett meg a kapu fölé. A hazaiak tartósan megszállták a 16-osunkat. Egy jobboldali labdavesztés után Vágó fejesét Szabados kiütötte, Gazsi pedig közelről a hálóba passzolta (1:1). Ezt már nem lehetett kihagyni!

Az újabb támadást Szabó Dávid szabálytalansága és újabb reklamációja követte, s hogy elkerülje a kiállítást, Faddi edző lecserélte, Büte jött helyette.

A következő negyedórában Hajós véglegesen átvette a játék irányítását, beszorultunk, szórványos támadásainkban nem volt elég erő. A 65. percben mégis eljutottunk a kapuig. Schultz Martint Szabadi szerelte, Büte szögletét Pesti a jobb kapufára fejelte. Másodszor hagyott el bennünket a szerencse. A 70. percig sok szabálytalansággal, de védelmünk megbirkózott a feladattal.

Ekkor következett Schultz Martin - Hornyák csere, amely után három percet bírtunk ki: a baloldali beadást Csordás akarta menteni, gyertyát rúgott, a labda felpörgött, Miki nem jött ki, Schindler pedig közelről megszerezte a vezetést (2:1).

A gólt követő támadásban Gazsi addig szórakozott gólhelyzetben, míg Schultz Máté közbe tudott szúrni. Az ellentámadás után a teljes védelmünk fennragadt, Vágó félvonalról egyedül húzott kapura, amikor Kovács Robi beérte és remekül keresztezett.

Hat perccel a hazaiak vezető gólja és két kihagyott helyzete után újabb csere következett: Pappot Szabó Antal váltotta, most egy percet bírtunk ki kapott gól nélkül. Barta beadását – az esetet szemlélő Hornyák mellett – Balogh öt méterről fejelt a hálóba (3:1), amivel véglegesen eldöntötte a találkozó sorsát. A cserékről már múlt héten tettem halk utalást, most kommentárként csak annyit, hogy Halász ott ült a kispadon!

Az utolsó tíz percben Hajós már „birtokon belül” volt, könnyedén adogatott, Pesti partnerek nélkül vergődött, megint a megváltó sípszóra vártunk. A 83. percben csak Holczernek köszönhetjük, hogy nem 4:1 lett a vége: Kovács Norbi röviden gurított haza, Holczer a kifutó Szabados elől elcsente a labdát és gyengén az üres kapura küldte, úgy, hogy Norbi még a gólvonalról ki tudta vágni.

Megint egy félidőre voltunk jók, mint a múlt héten, Nemesnádudvaron.

 

Ifjúsági csapatunk teljesítménye ezúttal is lehangoló volt, 6:1-es vereséget szenvedett. Gólunkat Kárpáti Zsolt rúgta.

 

Béleczki László játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2014. november 18.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/14/813177.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/14/823146.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/14.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/14.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer