Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-03-01 Sükösd-Kelebia 3-3

FELNŐTT: Sükösd SC - Kelebia KNSK 3:3 (2:3)

2015. március 1. (Sükösd, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Kelebia KNSK 2:4 (1:2)

 

Vezette: Stefánovits Gábor István (Fehérvári Patrik, Kovács István)

 

Na, végre! A téli szünet után megkezdődött a tavaszi labdarúgó idény, és örök optimistaként várjuk a jó szereplést. Ilyenkor szokás számba venni, kik jöttek, kik mentek. Nos, nálunk komolyabb változásokról nem kell számot adni. Egyedül Büte távozott Érsekcsanádra és nem érkezett senki. A felkészülés a tavalyi kerettel történt, kiegészítve az ifiből három játékossal (Rácz Gergő, Farkas Péter és Berger Dénes) és azzal a jó hírrel, hogy a sérült Matity, Rozsi és Szöllősi felépült. Készül Angeli is, de még nem startra képes. Nemest külföldi munkája, Geletta Gábort tanulmányai miatt kell nélkülöznünk. Pillanatnyilag Bohner hiányzik kisebb sérülés miatt.

A felkészülés változó intenzitással folyt az előkészületi mérkőzéseken. A látottak vegyes benyomást keltettek. A nyitányon az 5. helyezett Kelebia érkezett – olyan hírekkel, hogy az egyébként is jó gárdát tovább erősítették. Az utóbbi évek mérlege velük szemben kifejezetten jó (két győzelem, két döntetlen, egy vereség, a nehezen felejthető tavaly nyári 7:0). Ezt a fiaskót kellett volna feledtetni.

Azzal minden csapat tisztában van, hogy Kelebiával szemben első számú feladat a szélvészgyors Miklós-Balog kikapcsolása, mert ha jó napot fog ki, egyedül is képes a mérkőzést eldönteni. Kazival együtt pedig a védők réme. Semlegesítése Molnár és részben Szöllősi feladata volt, ami a mérkőzés első harmadában igencsak akadozva működött. Már a 3. percben gólt szerezhetett volna, de gyenge gurítását Szabados könnyen fogta.

A Miklós-Balog – Csamangó - Kazi trió sokat változtatta pozícióját és uralta a támadó harmadot. A mi középpályánkat elsősorban a védekezés kötötte le, a fejekben ott volt még a 7:0 emléke. Először Papp jutott el a kapu közelébe, Pesti egyéni akcióval próbálkozott, rá nagyon vigyáztak, mégis helyzetet teremtett Szöllősinek, aki nem rajtolt az egyébként ígéretes átadásra.

A jól felépített vendégakciók egymást követték, gyorsak és kiszámíthatatlanok voltak. A nyomás egyre erősödött. Tamás rövid hazaadásával kellemetlen helyzetbe hozta Szabadost, de Miki jó ütemben lépett ki és menteni tudott Csamangó elől.

Egy perc sem telt el, amikor Miklós-Balog kapuba tartó lövését Kárpáti kifejelte. Andróczki Máténak küldött gólpasszát Tamás még beérte, majd egy perces tűzijáték következett: először Andróczki M. hatalmas lövését tolta felső kapufára Szabados, majd Rigler találta telibe a felső lécet. A kipattanó labdát Molnár próbálta kihozni, de elakadt, Schultz Máté igyekezett segíteni, estében (véletlenül, de) a kezét érintette a labda. A megítélt 11-est a 18. percben Csamangó kíméletlenül bevarrta (0:1).

Pesti próbált gyorsan válaszolni, az első jó támadásunk végén az ötösről a kapusba lőtt. Kidobás után három húzásból a kapunk előtt termettek. Miklós-Balog rendesen megforgatta Molnárt, élesen belőtt labdájára Szabados jól reagált és az érkező Kazi elől kiütötte. Még levegőt sem vettünk, amikor Andróczki Máté és Miklós-Balog szétzilálta védelmünket, végül sakk-matt helyzetben Kazinak három méterről csak be kellett passzolni a labdát (0:2).

A gól után nagyon nehéz 10 percet kellett még átvészelnünk, amelyben a vendégek könnyen megduplázhatták volna előnyüket. Miklós-Balog lőtt kétszer 100%-os helyzetben Szabadosba, aztán Kazi volt segítségünkre azzal, hogy az ötösről nem találta el a kaput.

Az eddigiek alapján eldőltnek látszott a mérkőzés, mégis más következett, elmaradt az ilyenkor szokásos pánik, helyette elkezdtünk futballozni. Schultz Máté nagy erejű lövést nyomta kapu fölé Szilvási. Szöllősi szögletét Pesti fejjel megcsúsztatta, Matity pedig az összefutó kapus és védője között a hálóba jutatta (1:2).

Először volt érezhető, hogy beíveléseknél a kelebiai védelem sebezhető, s a hátralévő szűk 10 percben ezzel élni is tudtunk. A szépítő gólunk megerősítette a csapat hitét, most mi szálltuk meg ellenfelünk 16-osát. A Pesti - Szöllősi adogatás végén Szöllősi jó lehetőséget hagyott ki. Pesti fejese kerülte el a kaput. Kárpáti beadását Horváth nyomta szögletre, amelyből Pesti fejelt a gólvonalra, de hogy biztos legyen, Matity kotorta a hálóba (2:2).

Öt perc alatt kiegyenlítettünk, s megváltozott a játék képe. Kovács Robi labdáját Papp nagy trükkel vette át, szabad volt előtte az út, végül Andróczki Tamás az utolsó pillanatban megállította.

A Kazi - Ürmös ellentámadásra még volt idő, ami szöglettel zárult. A beívelt labdát Matity fejelte a mezőnybe, amelyet Honfi minden igazítás nélkül kapásból küldött vissza a jobb felső sarokba (2:3). Ritka nagy gól volt!

Harmadszor kerültünk hátrányba. A második félidőt Rozsi kezdte Tamás helyett, azonnal támadással indítottunk. Pesti kapott egy hibátlan indítást, már a 16-oson belül járt, a játékvezető szerint korán esett el, a 11-es elmaradt. A Papp - Szöllősi támadást Kárpáti fejezhette volna be, de Miklós-Balog felrúgta. Csordás 28 méteres szabadrúgása a felső sarok felett suhant el. Matity jó cselekkel játszotta magát tisztára, Schultz Mátét szolgálta ki, lövése a jobb kapufa mellett zúgott el.

A lendület tartott, Pesti nagy labdát kapott Kovács Robitól, maga mögött hagyta védőjét, lövés helyett jobbra húzott még egyet, a labda a kivetődő kapusnál maradt. Tizenegyes helyett sárga lapot kapott, ami teljességgel érthetetlen, mert vagy büntető, vagy nem történt semmi!

A 60. percben újabb cserére határozta el magát Faddi edző: Matityot Koszorús váltotta, sokat érő belépővel. A tőle megszokott lendülettel tört be a 16-osra, Andróczki Attila pedig elkaszálta. Itt már vita nem volt, a 11-est Szöllősi magabiztosan értékesítette (3:3).

Hátra volt még 28 perc, s mindkét csapat győzelemre játszott, váltakozó sikerrel. Csordás kétszer állította meg kényes helyzetben Kátait, Molnár pedig Ronyeczet. Rozsi fejjel mentett Honfi elől, Kovács Robi buktatta Kazit.

Pesti indulhatott a félvonalról, nagyon gyanús les állította meg. A kifogyhatatlan energiával bíró Schultz Máté egyre többször jutott a kapu közelébe, ígéretes helyzetben Csamangó állta útját.

A 73. percben jött a harmadik csere: Csordás helyett Szabó Dávid folytatta, (a reklamálástól eltekintve) hasznosan. Kovács Robi pontos indítással találta meg először Pestit (a gyors Honfi beérte), másodszor Kacsa fejét: a gólhoz 5 cm hiányzott, nem érte el. Szöllősi menetrendszerűen robogott a jobb oldalon, cseleivel újra és újra fennakadt a védőkön, így jó néhány lehetőség kimaradt.

A végjátékban Kazi nagy lövését mentette lábbal Szabados. Koszorús iramodott meg újra, de Horváth nem kímélte. Kovács Robi 30 méteres szabadrúgása 100%-os helyzetben találta a szabadon hagyott Schultzot: tisztán fejelhetett az ötösről – mellé. Ez lehetett volna a negyedik, de maradt az értékes döntetlen. Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a csapat!

 

Ifjúsági csapatunknál a tetemes tudásbeli különbség döntött és 4:2-re kikapott. Góljainkat Töttös Dániel és Farkas Péter szerezte. Nem lehet szó nélkül hagyni, hogy Rácz Gergő a 89. percben – felelőtlenül és feleslegesen – kézzel ütött a labdába, így a már meglévő sárgáját piros lap követte.

 

Stefánovits Gábor István játékvezető teljesítményéről annyit, hogy magasan vezeti a fordulóban kiosztott sárga lapok listáját. Sükösdnek 5, Kelebiának 4. Osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2015. március 3.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/16/1005106.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/16/1033263.html 

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/16.html 

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/16.html 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer