Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-03-14 Dusnok-Sükösd 3-2

FELNŐTT: Dusnok KSE - Sükösd SC 3:2 (1:2)

2015. március 14. (Dusnok, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Dusnok KSE - Sükösd SC 4:2 (1:1)

 

Vezette: Vörös Gábor (Fülöp József, Komáromi Henrietta)

 

Dusnok otthon kezdte a tavaszi idényt és nyerni tudott a dobogóért velük együtt versenybe lévő Mélykút ellen. Katymárról némi meglepetésre csak egy ponttal tértek haza, így a tabella harmadik helyén fogadtak bennünket, s azzal számolni kell, hogy saját pályán minden csapat ellen esélyes. Az előző bajnoki év mérlege egy 2:2-es döntetlen és egy 2:3-as vereség velük szemben. Ősszel Sükösdön 4:3 a javukra.

A szomszédok találkozóját megkülönböztetett figyelem kíséri – s mint látható, nagyon szoros eredmények mellett. Mint az nálunk lenni szokott, még az előző heti felállásból is hiányzott Koszorús és Rozsi, Molnár és Bohner változatlanul sérült. Ennek ellenére a bemelegítésnél bizakodó volt a hangulat, a többség úgy vélte, akár nyerhetünk is.

Dusnok kezdett erősebben, Bolvári Dávid és Báló támadását Tamás, Kristályt, majd Bolvári Dávidot Matity állította meg szabálytalanul. Az utóbbi szabadrúgást Báló 25-ről könnyelműen elpasszolta. Simonits nagy lövése találta fejbe Csordást, Rónai pontos átívelését a jobboldalon Bolvári Dávid vágta fölé. A Simonits - Jagicza Tamás indítást Bolvári Zoltán fejelte fölé. Mindezekre egy Papp - Matity kísérlet befejezéseként Kovács Robi éles lövése volt a válasz.

A kezdő lendület enyhült, feltérképeztük a hadrendet és egyre bátrabban léptünk előre, érdekes módon Csordás a jobb, Halász a bal oldalon. Az előbbinél Pestit megelőzték, az utóbbit Matity fejezte be – most még gyengén.

A mielőbbi gólszerzésről a hazaiak természetesen ezután sem mondtak le, Jagicza József elől Csordás keresztezett, még időben. Az első negyedóra végén Kovács Robi felesleges cselekbe bonyolódott, amire majdnem ráfizettünk: Bolvári Zoltán ellopta a labdát, szabad volt előtte az út, s Tamás minden rutinjára szükség volt, hogy ne jusson túl rajta.

A fordításból Papp először vétette igazán észre magát, cseleivel otthagyott két védőt, de Kristály Jánost már nem tudta becsapni, mert felrúgta. Kovács Robi 35 m-es szabadrúgását Kovács Tamás az oldalvonalon kívülre fejelte. Halász bedobásával Pesti átkígyózott a védőkön, gólpasszát pedig Matity biztosan helyezte a jobb sarokba (0:1). Tökéletes helyzetfelismerés és díjazható befejezés!

A 17. percben elcsendesedett a hazai közönség – észlelve, hogy Sükösd egyre inkább magára talált. Továbbra is a támadó harmadban maradtunk, Simonits durván odalépett Kovács Robinak, ami sárga lapot ért, majd labdavesztésünk után Szöllősi szabálytalankodott feleslegesen. A kiváló rúgótechnikával bíró Rónai Simonits fejére ívelte a labdát, Matity vette fel vele a légi harcot, együtt fejeltek, a játékvezető szögletet ítélt, amit üggyel-bajjal, de még hárítani tudtunk.

A 22. percben Kovács Robi ütemet tévesztett, rácsúszott Kristály János lábára, ő is megkapta a sárga lapját. Rónai most 35 méterről találta meg Simonits fejét, amire már nem volt ellenszerünk. Szabados nem lépett ki, így az ötösről simán fejelhetett a bal felső sarokba – egyébként lesről (1:1).

Az egyenlítő gól felhozta a hazaiakat. Rónait Szöllősi érte be és nyomta szögletre előle a labdát - ebből Simonits gyengén mellé gurított. A következő két szöglet már a miénk volt: Kárpáti első beívelését kifejelték, a másodikból az oldalhálót találta el. Kirúgás után Schultz blokkolta Bolvári Dávidot, a gyenge szabadrúgást Szabados könnyen fogta.

A 30. percben Simonits a kispad közelében egy teljesen ártatlan labdát kézzel terelt vissza az oldalvonalon kívülről. Jött a második sárgája, utána a piros. Felfoghatatlan hiba egy tapasztalt csapatkapitánytól!

Csak annyit jegyeztem fel, hogy „HÁTRÁNY” – mármint nekünk, mert régóta ismert, hogy nem tudunk 10 ember ellen játszani, nincs megoldásunk a helyzetből előnyt kovácsolni. Egyébként Dusnok van annyira jó csapat, hogy egy ember elvesztésétől nem esik kétségbe, pillanatnyi zavarukat mégis kihasználhattuk volna.

Szöllősi átadása jól érkezett Papphoz, Árpi valamiért nem vállalta a lövést, egy lehetőséget kihagyott. A hazaiak átrendezték soraikat, s most ők játszottak kontrára. Csordás nagyon kemény volt a mindig veszélyes Bolvári Zoltánnal, sárga lapja volt a minimum. Schultz már jól lépett közbe, a csatár harmadik kísérletét Szabados hárította.

Mi nem tudtunk alkalmazkodni az új helyzethez, védekezésre kényszerültünk. Jagicza József váratlan erős lövését Miki csak lábbal tudta menteni. A 44. percben Szöllősi is vétkezett Kovács Tamással szemben, s jött a harmadik sárgánk.

A játékvezető már az óráját nézte, mi pedig Tamás előretörését. Magánakcióját a védők nem vették komolyan, nem támadták meg, így viszonylag könnyen és jól játszotta meg Pestit, Laci gyors volt és pontos: az alapvonalról visszagurított Matitynak, aki magabiztosan lőtt a hosszú sarokba (1:2). A középkezdés után szólt a síp, szünet következett.

A folytatásban Halászt Szabó Dávid váltotta. Dusnok egy nagyon gyors Bolvári Dávid - Jagicza József – Báló - Bolvári Zoltán akcióval nyitott, labdához nem nagyon értünk, végül Tamás tisztázni tudott a befejezni készülő Jagicza József elől. Legalább ilyen veszélyes volt ellentámadásunk is: Szöllősi meglépett az oldalvonal mellett, beadását Matity mellre vette, s visszatette az őrző nélkül érkező Papp elé, aki a jól pattanó labdát nagy erővel fölé vágta. Ez gólhelyzet volt!

A következőre csak két percet kellett várni: Szöllősi a sok kísérlete után végre tisztára játszotta magát, s az ötös sarkáról lövés helyett Pestit kereste, de gyenge passza Kovács Tamásban elakadt. Újabb hiba, ez is kimaradt, könnyen adtuk el ezt is!

A hazaiak egy pillanatra sem adták fel, szívósan védekeztek és újabb kontrákkal jelentkeztek. Rónai jutott a védőink mögé, beadásából Bolvári Zoltán magasan fölé lőtt. A következőt már nem úsztuk meg: Bolvári Zoltán élesen belőtt labdáját Tamás mellel tette maga elé (de az sem rossz állítás, hogy eltalálták, mert a labda sáros nyoma ottmaradt a mezén), a partjelző kezezést jelzett, a játékvezető pedig befújta a 11-est. Heves vitatkozás és vita végén az ítélet természetesen érvényben maradt, Rónai volt a végrehajtó (2:2).

A középkezdés után Szabó Dávid hatalmas bedobásai keltettek zavart a hazai védelemben. Az elsőből Pesti alig fejelt mellé, a másodiknál többször cserélt gazdát a labda az ötösön, már-már elhagyni látszott az alapvonalat, amikor Pestit a kapufa tövénél elütötte a kapus. A játékvezető azonnal a 11-es pontra mutatott. A büntető elvégzésére az öltözőben kijelölt sorrend Papp, Halász és Szöllősi volt. Papp nem vállalta, Halász már nem volt a pályán, így a feladat Szöllősire maradt. Félmagas gyenge lövését Tóth kiütötte.

A levegőben volt, hogy ezt már nem lehet büntetlenül megúszni, amit csak erősített, hogy Pesti az ütközésnél megsérült és lebicegett a pályáról. Helyét Szabó Antal vette át. A kihagyott 11-es és Pesti sérülése új lehetőséget kínált a hazaiaknak. Megújult erővel támadtak és úgy nézett ki, hogy mi vagyunk tízen.

Eddigi szervezett játékunk szétesett, a kései Szöllősi - Nemes csere már nem segített, fölényünk elolvadt, tanácstalanság ütötte fel a fejét, amire a rutinos dusnoki gárda hamar ráérzett és ki is használt. Szabó Antal is hátra ment védekezni, s 20 méterre a kaputól egy rálőtt labda a kezét érintette. Jagicza József szabadrúgása a „hatos sorfal” felett úgy jutott a hálóba, hogy Szabados rá se tudott mozdulni (3:2).

Ezzel egy bőven megnyerhető mérkőzést veszítettünk el!

 

Ifjúsági csapatunk ezúttal is csak egy félidőre volt jó (1:1), majd 4:2-re kikapott. Góljainkat Töttös Bálint és Kernya Kristóf szerezte.

 

Vörös Gábor játékvezető osztályzata: 5 pont.

 

Sükösd, 2015. március 17.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/18/1005121.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/18/1033278.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/18.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/18.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer