Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-04-04 Sükösd-Érsekcsanád 6-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Érsekcsanád KSKE 6:0 (3:0)

2015. április 4. (Sükösd, 300 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Érsekcsanád KSKE 4:1 (?)

 

Vezette: Minda Róbert (Takács Tibor, Komáromi Henrietta)

 

Miókovics Milán edző távozásával 2014 őszétől Érsekcsanádon komoly változások történtek. Az előző bajnoki évet a 6. helyen zárták, úgy, hogy négy fordulóval a vége előtt még versenyben voltak a harmadik helyért is. Ifjúsági csapatuk bajnokságot nyert. Az őszi szezon végén már az utolsó előtti helyen találták magukat. Tavaszra valahogy sikerült rendezni soraikat, két győzelemmel kezdtek (Bácsbokod ellen otthon 2:0, Csávolyon 1:2), Mélykút ellen már nem ment (0:4), Katymárt viszont 5:2-re verték.

Ha azt nézem, hogy az őszi 14 fordulóban 12 vereség mellett 6 pontot tudtak begyűjteni, akkor a tavaszi négyen szerzett 9 figyelemre méltó, előrébb léptek a 12. helyre, s komolyan számolni kellett velük, már csak azért is, mert ősidők óta nincs jelentősége annak, hogy ki hol foglal helyet a tabellán. A mi pozíciónk valamivel mégis jobbnak látszott, mert a 11 pontos előnyünk velük szemben nem lehet véletlen.

Húsvét szombatja és a jobbra fordult időjárás szépszámú nézőt tett kíváncsivá az év mérkőzésére, mert ez mindig az volt, s ameddig futball lesz, az is marad. Már az ifi csapatunk sikere megadta az alaphangot, amely a felnőttre elérte a szokásos szintet. A két tábor között ment a „zríka”, belőlük csak egyet említenék, az aktualitása miatt: „remélem, hogy a húsvéti sonkát már megettétek, mert a meccs után nem lesz hozzá étvágyatok”!

Kényelmes keresztadogatással kezdtünk, amelyből az első labdavesztés után Gergity - Kenyeres és Tóth-Apáti pillanatok alatt a kapunk előtt termett, s Tamásnak azonnal „üzembe kellett helyeznie magát”. Kenyeres folytatta, de Csordás visszaért és szabálytalanul szerelte. A szabadrúgást Szarka gyengén a sorfalba rúgta.

A másik oldalon Hamvas jelentkezett, labdájából Novotnik Ferenc lőtt fölé. Hét percig tartott az érsekcsanádi kezdeményezés, mi pedig az első támadásunkat gólra váltottuk: Schultz húzott kapura, nem tudták feltartani, labdáját Papp visszatette Pestinek, aki közelről a kapuba nyomta (1:0).

Vendégeink ennek még nem tulajdonítottak nagyobb jelentőséget, gyorsan és erőszakosan lépték át a félvonalat, a harci kedv megvolt. Szarka elől Koszorús mentett szögletre, Kenyerest buktatta Schultz. Szarka 25 méteres szabadrúgása magasan fölé ment. Hamvas foglalkoztatta Bédát, különösebb veszély nélkül.

Negyed óra elteltével aztán kirajzolódott, hogy mit akarunk: a labdát minél tovább megtartani és türelmesen kivárni. Ebben ismételten Matityé volt a fő szerep, tanári módon szervezte a játékot a középpályán. Pestit sem kellett tanítani a labda fedezésére, Taba Zoltán nem nézhette, hogy ketten képtelenek elvenni tőle, odalépett és felrúgta az oldalvonal mellett, 28 méterrel a kaputól. A szabadrúgást Matity pazar technikával tekerte a jobb felső sarokba (némi kapussegédlettel) (2:0).

A két gólos vezetés jó alap volt a továbbiakra, véglegesen átvettük a játék irányítását, a játék elképzeléseinknek megfelelően folytatódott. Akcióink átgondoltabbak és hatékonyabbak voltak a lényegesen többet futó, de rendre hibázó vendégeinknél.

A Gergity - Szarka támadást Büte fejezhette volna be, itt a labdaátvétellel volt a baj. A kirúgást követően Nemes - Kovács Robi volt a labda útja, a passz is jó volt Pestinek, az alapvonalon sorra játszotta át a védőket, végül a beadás (visszagurítás) helyett az oldalhálót találta el.

Percekre hagytuk feljönni az egyébként nem veszélytelen támadókat, de próbálkozásaik könnyen kiszámolhatóak voltak, változatlanul a kivárásra játszottunk, ez ígérte a legtöbbet. A Tóth-Apáti – Gergity - Hamvas akciót Koszorús olvasta le és fojtotta hamvába, Novotnik Ferenc elől pedig Béda szedte fel a labdát.

A két kísérlet után megint mi következtünk: Matity indítása pontosan érkezett Kacsa elé, a visszatett labdát Donát mesteremberek biztonságával helyezte a bal sarokba (3:0).

A 31. percben Csordás törlesztett Hamvasnál, nehezen viselte, hogy korábban kapott tőle egy „kötényt”, sárga lap lett a vége. Vendégeink továbbra is kitartóan erőltették a támadásokat, rúgtak négy szögletet, de a befejezés sehogy sem ment, védelmünk minden alkalommal időben közbe tudott avatkozni.

Béda biztos pont volt, igaz, nagyon próbára sem tették korábbi játszótársai. A csapatrészeik mozgásában nem volt meg a kellő összhang, a legszimplább pozíciókat is elrontották. A félidőig egy kritikus pillanat azért még adódott: Tamás ütközött Szarkával a 16-oson, Henrietta asszisztens felemelte zászlaját, némi egyeztetést követően szabadrúgásban egyeztek meg a 16-os vonaláról, melyet Koszorús kifejelt. A szöglet utáni sokaságból Csordás vágta ki a labdát, a veszély elmúlt.

A második félidőt Nemes - Szabó Dávid és Schultz - Bohner cserével kezdtük. Bohner állóképességét Bajnok mindjárt ki is próbálta egy sárga lap árán. Csordás szabadrúgását a bal felsőből tornázta ki Hofbauer. A szöglet után Csordás a hálóba talált, ám a partjelző szerint lesről.

Az eddigi kímélő tempó felgyorsult, egymást érték a szabálytalanságok, egyre több indulattal. Taba Barna Kárpátit, Taba Zoltán Bohnert, Bohner Novotnik Bencét, Csordás Taba Zoltánt ütötte el, s hogy teljes legyen a sor, Novotnik Bence újból Kárpátit.

Faddi edző érzékelte, hogy lépni kell és Csordást lehozta, Halász jött helyette. Amíg a cserével foglalatoskodtak, a szabadrúgással várni kellett, s mint kiderült érdemes volt. Kovács Robi 28 m-res lövésébe Pesti beleért, a labda a hosszú sarokban kötött ki (4:0).

A tetemes hátrányból szomszédjaink semmit sem tanultak, Taba Zoltán feljebb húzódott és továbbra is a támadásokra összpontosítottak, ezzel tovább gyengítették az eddig sem acélos védekezésüket. Szétfutották a mezőnyt és ez lett a vesztük. Két kísérletükre az eddig bevált kotta szerint válaszoltunk, gyors jobb oldali kontrával.

Papp lehetetlennek látszó helyzetben szerzett labdát az alapvonalon, s szó szerint a vonalon indult befelé, ám a menteni igyekvő Novotnik Bence ledöntötte. Vita nem volt, a játékvezető a 11-es pontra mutatott. A végrehajtást Kovács Robi vállalta (5:0), amivel a meccs ugyan végleg eldőlt, de volt még 20 perc, amelyben további cserékre került sor.

A 70. percben Kárpátit Hornyák, a 71. percben Koszorúst Geletta Gábor váltotta. Hornyák a beállítását egy percen belül meghálálta: Bohner élesen belőtt labdáját egy méterről fejelte a hálóba (6:0). Nagy nap ez számára, mert élete első gólját jegyezhette a felnőtt csapatban, kegyelemdöfésként, éppen Érsekcsanádnak.

A gól után kitört a fesztivál hangulat. Az érsekcsanádi szurkolók egy része irányt vett hazafelé. Itt is volt egy ajánlás a hazaiaktól: „van egy földút a falu alatt, ott nem kérdezi senki az eredményt”. A hatodik gól után Sükösd végleg kímélőre vette az iramot, beérte a fél tucattal. Érsekcsanád pedig tisztességgel küzdött az utolsó percig, eredménytelenül.

A „Húsvéti Tornát” tehát mi nyertük, kitettek a FIÚK magukért, lehet ünnepelni, már csak azért is, mert ilyen eredmény a két csapat között az utóbbi 25 évben biztosan nem, de ha emlékezetem nem csal, 50 éve sem született!

(A Petőfi Népe fotója a mérkőzés egy pillanatáról, 2015. április 8., 11. oldal.)

 

Ifjúsági csapatunk is megszerezte tavaszi első győzelmét, 4:1-re nyert. A gólokat Schultz Martin (2), Töttös Dániel és Geletta Gergő szerezte.

 

Minda Róbert játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2015. április 7.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/21/1005143.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/21/1033300.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/21.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/21.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer