Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-04-12 Bácsbokod-Sükösd 1-4

FELNŐTT: Bácsbokod SK – Sükösd SC 1:4 (1:2)

2015. április 12. (Bácsbokod, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Bácsbokod SK – Sükösd SC 1:0 (0:0)

 

Vezette: Kovács Dániel (Molnár Alex, Vincze Viktor)

 

Bácsbokod négy megszerzett pontjával, ősszel az utolsó helyen végzett, a tavasz sem hozott számukra vigaszt. Eddig három vereség és két döntetlen az eredményük, a 19 forduló után 6 ponttal az utolsó helyen fogadtak bennünket. Mi pedig három megnyert mérkőzés után joggal bízhattunk abban, hogy a sorozat nem szakad meg, vesszük ezt az akadályt is. Mégis kísértett az évekkel ezelőtti blamázs, amikor Vaskút egy teljes szezonban három pontot szerzett, azt is tőlünk.

A játékosok számbavételénél az a ritka eset adódott, hogy hat csere ült a kispadon. Hosszabb kihagyás után pályára lépett Molnár és Rozsi is. Csordás ötödik „taktikai” sárgájával hiányzott. Az elvárható eredmény a győzelem volt, azzal a zárójeles kiegészítéssel, hogy kit és milyen mértékben viselt meg ifjúsági csapatunk edzőjének esküvője.

Az előző három mérkőzésen bevált adogatásokkal kezdtünk és vártuk a reagálást. Bácsbokod a biztonságos védekezésből indított gyors kontrákat választotta, ami várható volt, ebben semmi új nincs. A taktikához megvoltak a gyors emberei a széleken, de középen Bosnyák is közéjük sorolható. Gunya, Kölcze és Komán tesztelte először védelmünket – nagyobb veszély nélkül. Szép lassan mi is felzárkóztunk, véget ért a tájékozódási szakasz.

Szöllősi gyorsasága ezúttal is kamatozott, Kölcze nehezen állította meg két percen belül kétszer, így Matity szabadrúgásaival már közel jártunk a kapuhoz. Az elsőt szöglet követte, Koszorús lövését Kiss Róbert vágta a mezőnybe. A második Pesti fejét súrolva jutott a kapushoz.

Szinte teljes csapatunk felzárkózott a támadásokhoz, erőltettük az első gól mielőbbi megszerzését, amire majdnem ráfizettünk: Kölcze Tamás és Molnár között utat talált, tetemes előnnyel vihette kapura a labdát. Béda kivárt és a teljesen vert helyzetben menteni tudott. Ritka nagy kapus bravúrt láthattunk!

Az ijedségre azonnal válaszoltunk: Szöllősi könnyen jutott át két védőn, beadását Pesti okosan átengedte a mögötte érkező Pappnak (ő nem volt lesen), aki a tehetetlen kapus felett az ötösről fölé emelt. Ettől sokkal komplikáltabb helyzetet simán megoldott már!

Folytattuk az erősebb nyomást, ami a 19. percben góllá érett (az előző három sikeres találkozón már a 10 percen belül vezetünk). Pesti belőtt labdáját Kiss János az alapvonalon túlra küldte. A szöglet Katymarac kezét érte, szólt a síp, 11-es! A büntetőt Papp élesen a jobb felsőbe lőtte (0:1).

A vezető gól után teljes letámadásba kezdtünk, Szöllősi a kapu torkáig jutott, Pestit Altsheimer szerelte. A letámadás mindig erős kockázattal jár, most Katymarac ismételte meg Kölcze előző gólveszélyes alakítását, már sikerrel. Egy hosszan előrevágott labda szinte megállt a szélben, Béda nem mert kilépni, mert kiszámíthatatlan volt a további útja, ezzel Katymarac előnyt szerzett és lőhetett. Béda már-már megfogta a lapos lövést, de valahogy mégis átvánszorgott alatta a gólvonalon (1:1). Kapus sors!

Az egyenlítéstől függetlenül továbbra is támadásban maradtunk, de kiegyenlítettebb lett a játék, nagyon sok átadási hibával és ütközéssel. Nem volt olyan négy perc, hogy a játékvezető sípja ne szólalt volna meg, ami a jelenlévő szövetségi ellenőrnek is betudható.

Tamás is megpróbálkozott egy felfutással, Papp jól vette át a labdáját, a passz már lesen találta Pestit. A hazaiak 30 perc után tudtak egy jól felépített támadást végigvinni (Kollár - Kiss János - Altsheimer), ám a befejezést Kölcze nagyon elrontotta.

A félidőig az volt a kérdés, hogy ki szerzi meg a vezető gólt, amely döntő lehet a mérkőzés végkimenetelére. A középpályánkon most Kovács Robi volt a legaktívabb, a védekezésből és támadás építésből egyaránt kivette a részét. Feltűnően keveset foglalkoztatták Kárpátit, de hozzátartozik, hogy nagyon vigyáztak rá, különösen a második félidőben: Molnár Csaba végig a nyakán lógott.

Ellenfelünk valamivel nagyobb iramra váltott, de a játék minősége semmit sem javult. Hozzáteszem, hogy a miénk sem volt fényes, de ahhoz elegendőnek látszott, hogy előbb-utóbb föléjük kerekedünk, lehetőleg úgy, hogy gólt már ne kapjunk. A középpálya Schultzzal és Matittyal, s a többször átrendeződött védő hármassal erre tartalékolt még energiát.

A gondot az okozta, hogy Pestit nehezen tudták megjátszani. A 36. percben úgy látszott, hogy sikerül, de Altsheimer és Dudás „satuba” fogta. Matity 28 méteres szabadrúgása a jobb felső saroknál húzott el. A következő percben Szöllősi beadása már tisztán találta az ötösön, mozdulatára több kifejezés is használható, de válasszuk azt, hogy a labda rosszul pattant fel előtte. A következő helyzetét Dudás hiúsította meg, de nem ért 11-est.

A 42. perc már kedvezőbben alakult számunkra: Kovács Robi labdájával Szöllősi robogott a jobb oldalon, Kölcze szögletre szerelte, amelyet Koszorús visszafejelt Kovács Robinak, s neki ugyancsak fejjel sikerült valahogy átjuttatni a gólvonalon (1:2). Kis gól volt, de nagyon jókor jött!

A második játékrész a Papp - Bohner, Matity - Nemes cserével indult. Bohner mozgékonysága új volt a hazai védőknek, még nem osztották el, ki figyel rá. Így az első támadásnál Schultzot hozhatta helyzetbe, erős lövése célt tévesztett. Bohner nem hagyta nyugodni a védőket, Kiss Róbert már csak lerántani tudta. Kovács Robi szabadrúgása jó volt Pestinek, ám Kollár résen volt. A második félidő első hazai akcióját Bosnyák készítette elő, befejezni Molnár nem hagyta.

Az 58. percben Kárpátit Szabó Dávid váltotta, segített ellenfelünk erejének és idegeinek megtörésében. Megállás nélkül támadtunk, főleg a jobb oldalt erőltettük, időnként nem ártott volna a súlypontáthelyezés. Szöllősi nagy lövése ment fölé, Dudás fellökte Kovácsot, a szabadrúgás után Nemes került gólhelyzetbe, de kivárt, így Dudás közbe tudott avatkozni.

Kell még egy gól! - vezényelt Tamás. Faddi edző ezt a Schultz - Rozsi cserével próbálta segíteni. Az utolsó negyed órában véglegesen érvényesült eddigi kihasználatlan fölényünk, ha nem is olyan mértékben, mint az lehetett volna. Gólhelyzetek sorát dolgoztuk ki és pazaroltuk el, nagyvonalúan.

Szöllősi végre megtalálta a folyosót Pestihez, Laci ki is lépett a védők közül, ám az ötösről a rövid sarkot és a kapust választotta. Nagy lehetőség volt! Nemes szöglete is jól érkezett Pesti fejére, alig, de fölé fejelte.

Bácsbokod, miután kihúzta a második félidő jelentős részét gól nélkül, rádöbbent, hogy egyenlíthet, akár még nyerhet is. A 8-10 perces fokozott igyekezetükben feladták az eddigi szoros védekezést és kitámadtak, ez nekünk kedvezett. Nemes vitte fel a labdát, de Bohnert még lesen találta. A következő akciónk sémája ugyanez volt, most Szöllősinek sikerült az ötösről a felső kapufát eltalálni. A kipattanóból Bohner egy védőt talált el, ugyanúgy, mint Pesti sarkalása, szinte a gólvonalon.

A 78. percben aztán beértek erőfeszítéseink: Bohnert Tóth kaszálta el hátulról, s következett a második 11-esünk, amelyet Kovács Robi nagy nyugalommal lőtt a hosszú sarokba (1:3).

Robi ezzel megtette a magáét, helyén az ötödik cserénk, Geletta Gábor folytatta. Belépése után egy perccel már részese lehetett a negyedik találatunknak: a jobbról érkező labdát rosszul találta el, s a szélben felpörgött a levegőbe. Hat védő és négy támadó próbálta megszerezni, ez Szöllősinek sikerült, s Bohner elé varázsolta, ő pedig keményen a léc alá vágta (1:4).

A meccs eldőlt, de kis odafigyeléssel ebből könnyen lehetett volna egy hetes is: Szöllősi kétszer került „ajtó-ablak” helyzetbe, egyet fölé, egyet mellé durrantott, Tamás előtt a lehető legjobb ütemben pattant fel a labda, lendületből, teljes erővel fölé bombázta.

A jó sorozat tehát nem szakadt meg, egy hellyel följebb léptünk a tabellán, a hatodikra. Egyet még nem ártana!

 

Ifjúsági csapatunk 1:0-ra kikapott, úgy, hogy az első félidőt ezúttal is egyenlő ellenfélként hozta.

 

Kovács Dániel játékvezető nem okozott csalódást, segítői annál inkább, osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2015. április 14.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/22/1005149.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/22/1033305.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/22.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/22.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer