Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-05-03 Sükösd-Mélykút 3-1

FELNŐTT: Sükösd SC - Mélykút SE 3:1 (0:0)

2015. május 3. (Sükösd, 200 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Mélykút SE 1:2 (0:1)

 

Vezette: Holczimmer Tamás (Benedeczki Tamás, Apró Ferenc)

 

„Közelít a Mélykút Jánoshalmához”, olvashattuk a Petőfi Népe múlt heti sportrovatának fő címében. Jánoshalma 60 pontjával állt az első, Mélykút 56 ponttal a második helyen. Jánoshalma Szeremlén „megbotlott” (1:1), Mélykút kilencet rúgott Katymárnak.

A main kívül még hátralévő négy fordulóban mindkét csapat legyőzhető ellenfelekkel találkozik, az utolsón Mélykút fogadja Jánoshalmát, de ahhoz, hogy versenyben maradjon a bajnoki címért, Sükösdön győznie kell. Ennek megfelelően nem titkoltan három pontért jöttek hozzánk, bár a vendégszurkolók között akadt, aki beérte volna egy döntetlennel is, hiszen számukra mi vagyunk a „mumus”, három éve nem tudtak nyerni ellenünk. Ősszel is csak 1:1-es döntetlenre futotta hazai pályán.

Nálunk az egyhetes szünet után az volt a kérdés, hogy a sorozatban megnyert öt mérkőzés után megmaradt-e a lendület, vagy éppen megtört. Igazi próbája következett annak, hogy a csapat valójában mire képes, egy bajnokesélyes ellen, amelyben Szabó Kornél 33 góljával vezeti a góllövő listát, de 21 találatával a hetedik helyen ott van a csapatkapitány, Snyehola Balázs is. Külön-külön is képesek eldönteni egy mérkőzés sorsát, tőlük minden csapatnak tartani kell.

Szokatlan, de panaszra most nem volt okunk, a legjobb összeállításban léphetett pályára a csapat. A szokásos kezdő adogatásokból Szabó szerzett labdát, Bognárhoz továbbított, s a közbelépő Schultz melléről Snyehola elé pattant, a kapitány az ötösről a kilépő Szabadosba lőtt.

A komoly veszedelem után a Pesti - Kárpáti támadással egy szögletig jutottunk, amit Palásti biztosan húzott le. Csordás jó ütemű belépővel állította meg Szabót. Nem kis feladatot kapott és oldott meg sikeresen: felváltva őrizte Snyeholát és Szabót. Az első negyed órában a középvonaltól 20-20 méterre szűkült be a játék, még kímélő tempóban.

A vendégeknél Pilcsuk, nálunk Matity és Kovács Robi szervezte a játékot. A cél Szabó és Snyehola, nálunk Pesti és Papp helyzetbe hozása volt, ehhez kellett megoldásokat találni. Szöllősi egyelőre a védekezést segítette, Kárpáti jobban a támadásokat. A védelem mindkét oldalon biztosan állt a lábán, gyorsan és eredményesen zárták le a területeket, lehetőleg a lövő távolság határán.

Szöllősi tartotta fenn Snyeholát, a sértet szabadrúgását Szabados szögletre ütötte, amelyből Snyehola alig fejelt fölé. A Pilcsuk - Gyetvai akció is szöglettel végződött, itt Molnár szabadított fel. Az újabb szöglet azt jelezte, hogy valamivel többet birtokolja a labdát ellenfelünk, egyelőre eredmény nélkül.

A mi játékunkból biztonság és kivárás volt kiolvasható, nehezen jutottunk el a 16-osig. Rozsi hosszú indításokkal próbálkozott, Pestit ezekből kétszer nyomta el Vörös, Kacsát Balla repítette az oldalvonalon kívülre. Egyre több kemény ütközést láthattunk, amit Holczimmer játékvezető a megfelelő határokon belül tartott.

A pálya közepén zajló harcból Sztánkó tudott kilépni a jobb oldalon, szabad volt az út előtte, Rozsi önfeláldozó becsúszással tudta csak megállítani. Az ütközésnél megsérült és azonnal le kellett cserélni, Koszorús jött a helyére.

Valamivel gyorsabb lett a játékunk, az első valódi helyzetünket a 30. percben tudtuk összehozni. Pestit ledöntötte Gyetvai – jó harminc méterre a kaputól az oldalvonal mellett. Kovács Robi szabadrúgását Pesti a felső kapufára fejelte. A kipattanóból Szöllősi előtt még ott volt a lehetőség, de elhamarkodottan fölé durrantott.

Vörös hozta fel a labdát, kiváló helyzetbe hozta Szabót, ám Szabados kivetődve megszerezte előle a labdát. A félidőig Matity valamivel előrébb húzódott, a cselsorozatát Beszedics állította meg. Jó lehetőség kínálkozott Csordásnak, de szabadrúgása a sorfalban elakadt. Balla elpasszolt labdáját Kovács Robi szerezte meg, egyből indította Kacsát, Vörös erősebb volt és az alapvonalon túlra szerelte. Szögletét Schultz remek fejessel küldte a gólvonalra, amit Palásti kiváló reflexszel még elért.

A 44. percben Mélykút tett még egy kísérletet az előny megszerzésére. A Bognár – Beszedics – Vörös – Pilcsuk - Sztánkó kombinációnak Schultz vetett véget, úgy, hogy összecsapásból Beszedics még lőhetett – mellé. Egy percen belül szólt a síp, a felek nem jutottak dűlőre, a döntés a második félidőre maradt.

Egy derűs vendégszurkoló – miután kiosztotta barátainak a söröket – a következőt tanácsolta: „gyerekek, menjünk az öltözőbe, még nem késő, ezt a meccset csak megvenni lehet.” Sejtett valamit…

A második játékrészt Mélykút az eddigi legjobb támadásukkal indította. A Snyehola - Pilcsuk előkészítésből Szabó a jobb kapufát találta telibe, amire azonnal válaszoltunk. A Csordás - Kárpáti váltás után Kacsa beadását jó érzékkel húzta le Papp elől a kapus.

Percről-percre gyorsabb lett a játék, Balla passzával Sztánkó közel járt a kapunkhoz, de Koszorúson nem jutott túl. Pilcsuk szögletét Molnár vágta a mezőnybe, Gyetvai megszerezte, s mielőtt indulhatott volna, Szöllősi talpában akadt el (sárga lap). A 25 méteres szabadrúgást a kiváló lövő technikával bíró Szabó a sorfalba lőtte.

Egy perc múlva Molnár indította Pestit, Laci az alapvonalig cselezte magát, beadása kipattant a kapusról, röviden szabadítottak fel, így Kovács Robi átíveléséből Papp közelről megszerezte a vezetést (1:0).

A második félidőt Kárpáti is támadóbb szellemben folytatta, elsősorban a Matitytól kapott labdákkal bánt jól, vissza passzaiból Matity kétszer célozhatta meg a kaput. Szöllősi is bátrabban lépett előre, beadásából Kárpáti lőhetett 18-ról, pont a kapusba.

Az 57. percben Pesti közelebb vihette volna a csapatot a győzelemhez, ha kitudja használni Vörös elemi hibáját: a hátvéd hozta fel a labdát, átadását Laci elcsípte és egyedül húzhatott kapura, már a 16-oson belül járt, amikor közös erővel beérték. Nagy lehetőség maradt ki.

Ellenfelünk fellélegezhetett, újabb és újabb indításokkal keresték Szabót, vagy Snyeholát, ám védősorunk tette a dolgát, úgy, hogy Schultz már a középvonalon megkezdte az „akadálymentesítést”, amiért az aktuális sárgáját most is megkapta.

Amilyen keményen megdolgozott a csapat a vezetésért, olyan könnyen adta ajándékba az egyenlítést a 60. percben. Egy teljesen ártalmatlan helyzetben Koszorús senkitől sem zavartatva nem adott haza a kapujából kiinduló és megtorpanó Szabadosnak. Amíg alkudoztak, hogy mi legyen, Snyehola besétált közéjük és Szabados mellett az ötösről a kapuba gurított (1:1). Potyagólok között is dobogós!

Az egyenlítés után Papp - Bohner csere következett. Zsolt mindjárt akcióba is lépett, néhány csel után Kovács Robi elé tálalt, Robi a lövés pillanatában elcsúszott.

Múlott az idő és nem volt kétséges, hogy mindkét csapat a győzelemre játszik. Javult a támadó játék, többször kerültek veszélybe a kapuk, mint az első félidőben. Ezzel együtt szaporodtak a szabálytalanságok is.

A 67. percben Molnár is besárgult, Szabót fosztotta meg a továbbjutástól. Pilcsuk szabadrúgása magasan fölé ment. Az eset után Kovács Robi rántotta le Pilcsukot, Szabó nagy erejű szabadrúgását Szabados kiütötte. Csordás mentet a gyors Bognár elől, úgy, hogy Matity vihette tovább a támadást, beadást Pesti magasan fölé lőtte.

A 80. percben jártunk, Mélykút véglegesen a támadásokra összpontosított. Szabót gólhelyzetben szerelte nagyszerűen Kovács Róbert. A következő Szabó - Illés akciónál Csordás a földön maradt, de a játékvezető hagyta folyni a játékot, amelynek végén Szabó 100%-os helyzetben lőtt 10 méterről mellé. Meccslabda volt!

Kihagyásáért mi büntethettünk, a 83. percben Pesti - Kovács Robi - Szöllősi volt a labda útja, a befejezést Matity vállalta: 20 méterről parádés gólt ragasztott a hosszú sarokba (2:1).

A 86. perc következett egy Szöllősi - Halász cserével, s azt hittük, nincs más hátra, mint kihúzni a hátralévő néhány percet, amikor jött a futball örökös kiszámíthatatlansága. Pesti tett még egy utolsó kirándulást a jobb oldalon, s a végjáték izgalmaiban gorombán elütötték. Az oldalvonal mellől, a 11-es magasságában járt a szabadrúgás. A közönség Matityot követelte, s Donát nem maradt adós: élesen a hosszúsarokra lőtt labdájára Palásti nem tudott reagálni, mert közben Pesti tett egy zavaró mozdulatot (mintha fejelne), a labda pedig a hálóba táncolt (3:1).

Ezzel bizonyítást nyert, hogy a sikeres sorozat nem véletlen, s ilyen akarással a legjobbakkal is felvesszük a versenyt. Az már mellékes, hogy győzelmünkkel komoly segítséget nyújtottunk Jánoshalmának a bajnoki cím elnyeréséhez. Most ne legyünk szerények, a vendégszurkolók egyöntetű véleménye szerint is teljesen megérdemelten nyertünk. Bravó, Fiúk!

 

Ifjúsági csapatunk megint egy megnyerhető mérkőzésen maradt alul, kikapott 2:1-re. Gólunkat Radics József szerezte.

 

Holczimmer Tamás játékvezető kiválóan vezette a mérkőzést, osztályzata: 9 pont.

 

Sükösd, 2015. május 5.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/25/1005169.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/25/1033325.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/25.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/25.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer