Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-05-09 Katymár-Sükösd 1-2

FELNŐTT: Katymár SE - Sükösd SC 1:2 (0:1)

2015. május 9. (Katymár, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Katymár SE - Sükösd SC 1:15 (1:6)

 

Vezette: Pataki Győző (Fehérvári Patrik, Ottenthál István)

 

A múlt heti, Mélykút elleni nagyszerű győzelem (egyvégben a hatodik) óhatatlanul magában hordozta a gondolatot, hogy a 13 pontjával utolsó előtti Katymárra csak el kell utazni és letudni a hetedik, kötelező győzelmet. A papírforma kétségtelenül e mellett szólt, de egy ilyen találkozó mindig veszélyes, még akkor is, ha tudtuk, hogy a tavaszi kilenc fordulóból Katymár két döntetlen mellett hétszer kikapott, ebből kétszer nagyon: Érsekcsanádon 5:2-re, Mélykúton 9:1-re.

Az egymás elleni eredményeink egyértelműen mellettünk szóltak, az utóbbi hét találkozóból ötöt megnyertünk, egy végződött döntetlennel és egy 6:3-as vereséggel, ami nehezen felejthető és egyben figyelmeztető, hogy Katymárt sohasem lehet félvállról venni, ott meg kell küzdeni az eredményért.

Az elmúlt heti játékos bőség négy fővel apadt: Rozsi, Koszorús, Bohner és Nemes hiányzott. Ezzel együtt a pályára lépő 11 elegendőnek látszott a három pont megszerzéséhez, mert kellő mértéktartás mellett is 6-7 poszton jobb képességű játékosokkal rendelkezünk, a csapategységünk pedig összehasonlíthatatlanul jobb.

Már az ifjúsági mérkőzés alatt kiderült, hogy a pálya folyamatos, gyors játékra alkalmatlan, mert a magas fűben elveszett a labda, s ez nem nekünk kedvezett. A második percben Kárpáti rácáfolt a leírtakra, mert bebizonyította, hogy ebben a fűben is lehet gólt rúgni, ha Fehérvári partjelző is úgy akarja, de lest látott, amit Pesti azonnal szóvá is tett.

Csont indításával Stetak (a legveszélyesebb támadójuk) kétszer próbálkozott a baloldalon – hiába, mert Molnár partner volt vele gyorsaságban, így a befejezés elmaradt. Csont maga is megpróbálkozott egy távoli lövéssel, de Szabados biztosan fogta. A kezdeti hazai kísérletek után felzárkóztunk mi is, Pesti beadásából Papp lőtt, gyengén.

Csordás először keményen összecsapott Tüskével, a szabadrúgás után ismét labdát szerzett és Matityot hozta kiváló helyzetbe. Donát nem lőtt, átengedte a gólszerzést a még jobb helyzetben lévő Pestinek. Fehérvári partjelzőnek ez sem tetszett, les miatt érvénytelenítette. Laci pedig lefolytatta második értekezését a les szabályról az ifjú, tapasztalatlan segéddel.

Szöllősi is megkezdte a meccs végéig tartó közlekedését a jobb oldalon, átadását Matity lekezelte, gondosan megnézte a bal sarkot, aztán mellé lőtt. Akácfai labdájával Tüske igyekezett, de Molnáron nem jutott túl. Kovács Robi minőségi passzát Pesti nem tudta felváltani, mert Hebők lerántotta. Matity szabadrúgása most nem ért célba.

Katymár egyre inkább átengedte a kezdeményezést, nagy területeket hagyott szabadon, előfordult, hogy három-négy támadójuk is a mi térfelünkön, pihenő üzemmódban várta a hosszú indításokat, amelyekkel - ha el is jutottak a címzettekhez - nem tudtak mit kezdeni.

Középpályásaink különösebb ellenállás nélkül dolgozhatták ki helyzeteinket, Schultznak védő feladata mellett bőven maradt szabad kapacitása a támadások segítésére is. Először Pappot hozta jó pozícióba, Árpi nagy erejű lövését Horvát a mezőnybe öklözte. Aztán maga vállalkozott a kapu bevételére, de lövése mellé ment. Még mindig ő következett, hátra passzolt labdáját Petrovic elcsípte, Tamás pedig az oldalvonalon túlra szerelte. A nagy bedobásból Csont fejelni tudott, de gondot nem okozott.

Múlt az idő és gólt még nem szereztünk, ezért Tamás folyamatosan bíztatta a társakat az érdemi befejezésekre. A 26. percben aztán maga is előre tört, Akácfai állította meg 22 méterre a kaputól. Papp szabadrúgása éppen Petrovicsot találta el.

Folyamatos nyomás alatt tartottuk a katymári kaput és menetrendszerűen hagytuk ki helyzeteinket. A 27. percben például Szöllősi addig kereste a jónál is jobb megoldást, amíg Rasztik közbe tudott avatkozni. Felszabadító rúgása saját társáról Pesti elé pattant, lövése a felső kapufát találta el. A következő percben már jobban jártunk: Matity indításából Kovács Robi Papp támaszkodó lábát találta el, a labda a felső kapufára perdült, a visszapattanót Árpi már befejelte (0:1).

Erre vártunk és mindenki arra számított, hogy innen könnyebb lesz, de ennek pontosan az ellenkezőjét indította el a 30. perc eseménye.

Schultz az oldalvonal mellett (a kispad előtt) lendületes becsúszással szabálytalanul szerelte Györét. Mindketten a földre estek, s miután felálltak, a túloldalról annyit lehetett látni, hogy Máté egy „jobbegyenestől” hanyatt vágódik. Nem kiütés volt, de a tenyeres nagyot csattant, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, mindkét csapat játékosai odarohantak és egymást „békítették”. A mieink erősen reklamáltak a játékvezetőnél, köztük Pesti is. Őt Nagy István, a Katymár edzője a vonalon a mellénél meglökte, mondván, hogy maradjon a pályán.

Pataki játékvezető nem tudta kezelni a helyzetet, tehetetlenül vergődött a játékosok gyűrűjében. Mérlegelni ugyan nem kellett, Györe megkapta a piros, Schultz a sárga lapját. Négy-öt perc után lezáródni látszott a „csetepaté”, amikor Fehérvári partjelző elérkezettnek látta, hogy benyújtsa számláját és szólt Patakinak, hogy Pesti meglökte a hazai edzőt, így döbbenten láttuk, hogy ő is piros lapot kapott. Gyáva törlesztés a partjelző és fatális tévedés a játékvezető részéről, amit maga Nagy István is elismert, közvetlenül az eset után!

Lassan helyreállt a rend és folytatódott a játék. Akácfai nyomban elütötte Kacsát, Kacsa válaszul Tüskét. Szöllősi állva hagyta védőjét, s az akció végén Kovács Robinak 12 méterről az üres kapuba kellett volna betalálni, de nem sikerült. Viszont összehozott egy újabb lehetőséget Pappnak, most ő lőtt mellé. A félidőig miénk volt a pálya, Wittner egyszer jutott el a kapunkig, átadását Stetak lekéste. A félidő 49 percig tartott, s arra volt jó, hogy lecsillapodjanak a kedélyek.

A második félidőt mi kezdtük jobban, Kovács Robi - Papp támadást Szöllősi az ötösön nem tudta befejezni. Ugyanígy végződött a Csordás - Matity akció is. Hebők felrúgta Kárpátit, s a beívelt szabadrúgást Schultz a hosszúsaroknál centiméterekkel, de lekéste. A másik oldalon a Juhász - Wittner kísérletet Petrovic rontotta el.

Az 53. percben Schultz helyett Szabó Dávid folytatta, s mindjárt jó átíveléssel vétette észre magát, Szöllősit hozta helyzetbe. Robi ezúttal is adós maradt a befejezéssel. Az 59. percben aztán a sokadik kihagyott helyzetünk megbosszulta magát: Csont indításából Gál közelről egyenlített (1:1).

A gól nyolc-tíz percre felhozta ellenfelünket, „HAJDE! HAJDE!„ - vezényelt Stetak. A buzdítását Gál fogadta meg először, Molnár az utolsó pillanatban beérte és menteni tudott. Juhász lövését hárította Szabados. Csordás mélységi indítása jutott el Papphoz, lövése mellé ment. Papp Szabónak kínált lehetőséget, Dávid csúnyán fölé durrantott.

A 70. percben aztán Molnár megunta a „helyzetkihagyási vetélkedőt”, szabad volt előtte az út, beadása pontosan érkezett Szabó lábára, aki az ötösön még levette és higgadtan gurított a kapus mellett a hálóba (1:2).

Maradtunk az ellenfél térfelén, Csordás 28 méteres szabadrúgása, majd Matity nagy lövése akadt el a védőkön. Percekkel a vezető gólunk után Papp teremtett kihagyhatatlannak látszó helyzetet Matitynak az ötösön. Beadását ballal levette, megfordult saját tengelye körül, de jobblábas lövésében nem volt erő.

A 80. percben a Papp - Halász cserét követően Halász lett a jobbhátvéd, Molnár előrébb lépett a középpályára. A következő 14 percben Szöllősi három, Szabó Dávid egy nagyon kedvező helyzetben hibázott.

Katymár elfáradt, erejükből két támadásra futotta. Az elsőnél Csordás szabálytalanul állította meg Petrovicsot, Gál 35 méteres szabadrúgása nagyon veszélyesen pattant meg a kapu előtt, Szabadosnak jó érzékkel sikerült fölé nyomni (ez volt az egész mérkőzésen a legnagyobb feladata). A második támadás végén Petrovic tökéletes pozícióból fejelt fölé. A találkozó utolsó hat percében Kárpáti helyén Hornyák kapott lehetőséget.

A tízen felüli kihagyott gólhelyzetünk miatt a játékunk minősége felejthető, de a küzdeni tudás elég volt a sorozatban, hetedik győzelemhez, egy zaklatott, indulatoktól sem mentes mérkőzésen. Várjuk a folytatást!

 

Ifjúsági csapatunk 15:1-re nyert. Góllövők: Schultz Martin (4), Töttös Dániel (4), Gajári József (2), Radics József (2), Töttös Bálint (1), Kárpáti Zsolt (1), öngól (1).

 

Pataki Győző bírói tapasztalatát a könnyűnek gondolt mérkőzés is meghaladta. Osztályzata: 3 pont.

 

Sükösd, 2015. május 12.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/26/1005174.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/26/1033331.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/26.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/26.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer