Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-05-16 Bácsborsód-Sükösd 1-2

FELNŐTT: Bácsborsód SK - Sükösd SC 1:2 (0:2)

2015. május 16. (Bácsborsód, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Bácsborsód SK - Sükösd SC 5:3 (2:2)

 

Vezette: Hagymási Attila (Tóth István, Polyák Attila Péter)

 

Bácsborsód a tavaszi tíz fordulóban hullámzó teljesítményt nyújtott. Négy győzelemmel, két döntetlennel és négy vereséggel, általában szoros eredményekkel (kivétel a jánoshalmi 0:6), 26 pontot szerzett és a 10. helyen állt a tabellán. Mi pedig 44 pontunkkal a 6. helyen vártuk egy remek sorozat folytatását (7 győzelem), nem alaptalanul, egy részt, mert jól együtt van a csapat, másrészt az utóbbi négy egymáselleni találkozónkból hármat megnyertünk, egy végződött döntetlennel.

A csapatból hiányzott: Szabados, Rozsi, Nemes és a négy mérkőzéstől eltiltott Pesti. A katymári edző meglökéséért ugyanannyit mértek rá, mint Györére, aki ütött. Ki érti ezt? Én nem!

Az első negyedóra különösebb esemény nélküli mezőnyjátékkal telt, a labda ténylegesen többet volt nálunk, de komolyabb helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. Részünkről Matity 22 méteres, életerős lövése jegyezhető fel, Bácsborsód előrevágott indításokkal, vagy ívelésekkel próbálkozott, amelyek rendre elhaltak még a veszélyes zóna előtt. Durdic és Harnóczi Lisztes kétszer jutott közelebb, mindkétszer lesen.

Mezőnyfölényünk egyre erősödött, ami a 29. percben meghozta az eredményt: a hazai védelem egy támadás végén fennragadt, Csordás szabadon indulhatott, remek labdát küldött Matitynak, aki legalább olyan jól adta vissza, így Erik lendülettel folytathatta. Az érkező védő mellett egy ütem csellel elvitte a labdát, s a 16-os sarkáról élesen lőtte a védelem mögé, a támadást a másik oldalon végig követő Szöllősi a tehetetlen kapus mellett a hálóba helyezte (0:1).

A hazaiak egymást okolták a gólért és megkezdődött a véget nem érő veszekedés, ami nekünk csak kedvezett és tíz perc után ki is használtuk: Kárpáti labdáját Kovács Robi két védő között kitette Szöllősinek, akinek két csel elég volt ahhoz, hogy eljusson az alapvonalig. A 16-os sarkáról önzetlenül és pontosan gurított vissza az érkező Pappnak, akinek már nem okozott gondot a befejezés (0:2).

Ezzel egyértelművé vált a sükösdi fölény, így Cifra Gábor játékos-edző is jónak látta beszállni. Ez valamit javított a hazaiak játékán, de a kérdés mégis az volt, hogy mikor rúgjuk a harmadikat.

A két gólos előnnyel magabiztosan kezdtük a második félidőt. Szabó Dávid jelentkezett először 20 méteres nagy erejű lövéssel, amit Orosz hárítani tudott. Az 53. percben Kárpáti meghúzódott, Bohner érkezett a helyette. Szabó Dávid hátrább került, Papp pedig végleg eldönthette volna a három pont sorsát. Finom cseleivel már a 16-oson belül járt, elhúzott a kilépő kapus mellett, de kisodródott és éles szögből az oldalhálót találta el (már mindenki gólt látott).

A 68. percben Matityot Halász váltotta és folytatódott a harmadik találat előkészítése, amire minden esély megvolt egészen a 73. percig, amikor Szabó Dávid megindult a középvonalról és Matic hátulról becsúszva felrúgta. Dávid felugrott és mellkason lökte az elkövetőt, amiért sárga lapot kapott.

A következő percekben Bácsborsód valamelyest lábra kapott, s egy előreívelt labda levétele közben Merklert Szabó Dávid a mezénél fogva lerántotta, amiért kiállították, Hagymási játékvezető pedig a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Harnóczi Lisztes értékesítette (1:2).

A kiállítás és a szépítő gól után a hazaiak mindent egy lapra tettek fel, három-négy csatárral támadtak. Helyzetbe mégis mi kerültünk: Szöllősi beadását Halász levette és a kapus mellett a hálóba küldte, ám a játékvezető lest látott.

Az utolsó negyedórát Bácsborsód nagyon megnyomta, de védelmünk nem hibázott, Béda a 83. percben remekelt, Merkler gólba tartó lövését hárította, bravúrral. Ez egyenlítési alkalom volt, de maradt az 1:2.

Az eredmény ugyanaz, mint múlt héten, Katymáron, de most sokkal jobb csapatot győztünk le, így megvan a nyolcadik győzelem sorozatban!

 

Ifjúsági csapatunk 5:3-as vereséget szenvedett. Góljainkat Berger Dénes, Rácz Gergő és Radics József szerezte.

 

Hagymási Attila játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

A mérkőzést nem láttam, a beszámoló Vörös Dávid ifjúsági edzőnk feljegyzése alapján történt.

 

Sükösd, 2015. május 19.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/27/1005182.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/27/1033339.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/27.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/27.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer