Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-05-24 Sükösd-Nemesnádudvar 1-2

FELNŐTT: Sükösd SC – Nemesnádudvar KSE 1:2 (1:2)

2015. május 24. (Sükösd, 200 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Nemesnádudvar KSE 2:4 (1:2)

 

Vezette: Bosnyák Sándor Attila (Váczi Zoltán, Lovász Sándor)

 

Nyolc győzelemmel a hátunk mögött nem lehetett másról szó, mint arról, hogy folytatódik-e a sikeres sorozat, amelyhez hasonló 2010 tavaszán Nagy Endre edzővel produkált a csapat, azzal a kis különbséggel, hogy akkor kilenc győzelem után tudott megállítani bennünket a bajnok Nagybaracska. A ritka sorozat része volt a 3:1-es nemesnádudvari győzelmünk is, azóta két győzelem, két döntetlen és öt vereség a mérlegünk velük szemben. Ezek közül az utóbbi kettő a múlt év tavaszára és őszére esik.

Most elérkezettnek látszott az idő a törlesztésre, hisz öt pont előnnyel fogadtuk a hetedik helyen minket követő ellenfelünket. Túl a szomszédokkal való örökös presztízsen, a mérkőzés helyosztó volta is jelentőséggel bírt. Ha nyerünk és a hátralévő két meccsen szerencsésen alakulnak számunkra az eredmények, akár a negyedik helyre is felérhetünk, de mindenképpen megelőzzük Nemesnádudvart. Ennek megfelelően a szép számú közönség jó meccset és mindkét részről győzelmet várt.

Hamar kiderült, hogy ez számunkra nem lesz egyszerű. Bátor támadó játékkal indított mindkét csapat, Schmidt elől magabiztosan mentett Molnár. A Csordás – Kárpáti - Nemes akció Tusoriban akadt el. Vinter Zoltán beadását Sziegl még lekéste, de a 7. percben már pontosan érkezett és a rossz ütemben kilépő Béda felett a hálóba emelte (0:1).

A korai gól nálunk komoly nyomot hagyott, amire vendégeink azonnal ráéreztek és gyors támadások sorával kihasználták a lélektani előnyt. Schultz Gombást, Matity Szieglt csak szabálytalanul tudta megállítani, Csordás jó ütemben Jagiczát.

A nyomást mindössze néhány percig bírtuk, s bekövetkezett, amivel nem számoltunk: Kovács Robi Nemesnek szánt passzát elcsípték a középpályán, az indításból Schmidt Tamás és Nemes között elvitte a labdát, Molnár estében nem tudta megállítani, így lőhetett. A kivetődő Béda már-már megszerezte, de a róla kipattanó labdát már a kapuba passzolta (0:2).

Az utóbbi időben nem volt példa arra, hogy 11 perc alatt kétgólos hátrányba kerüljünk. Ez rossz sejtést indított el a fejekben, hisz az előző nyolc mérkőzésen minden alkalommal mi szereztük meg a vezető gólt. A villámrajttal Nemesnádudvar meglepett bennünket, de úgy, hogy egy félidő kevés volt ahhoz, hogy magunkhoz térjünk.

Lényegesen gyorsabbak és frissebbek voltak, ránk kényszerítették játékukat, a mi körülményes és átlátszó támadásainkat biztosan verték vissza. Kárpáti és Nemes próbálkozott a széleken, Magyari és Tusori rendre megakadályozta Papp és Szöllősi labdaátvételét. Csak a 16. percben sikerült Kovács Robinak kapura lőni, de ez Lászlónak semmi gondot nem okozott.

A két gyors gól okozta kábulatból a 20. perc táján kezdtünk éledezni. Schultz iramodott meg, de Vinter Zoltán lerántotta. Kovács Robi szabadrúgása jól érkezett az ötösre, László kilépett és letarolt mindenkit öklözés közben, még játékostársát, Magyarit is, de baj nem történt.

Nemesnádudvar játékában a szélső védők folyamatos feljárása jelentette a pluszt, amellyel létszámfölényt teremtettek a középpályán, védekezésre kényszerítve a mieinket. Nálunk, ha a helyzet engedte, Csordás segítette a támadásokat, folyamatosan Kárpátit kereste, rá pedig nagyon vigyáztak. Mindig fennállt a veszélye annak, hogy labdavesztés után nem ér vissza. Ilyenkor jöttek a szabálytalanságok, lehetőleg a támadó harmad előtt. A 25. percben Vinter Zoltánt ütötte el, a sértett 30 méteres szabadrúgása meglepte Bédát: a megpattanó labdát alig tudta a kapu fölé nyomni. A szögletből Harsányi fejese suhant a léc fölött.

Kirúgás után Matity jól kapta a labdát, Schultz folytatta, s a kínálkozó helyzetet hosszú szöktetéssel rontotta el, Szöllősi nem érhette el. A fordulásból úgy jöttek át rajtunk, hogy labdához sem értünk, Tamás volt az utolsó ember, a sikeresen megszerzett labdát ellenfélhez passzolta. Vinter Balázst Béda bravúrja fosztotta meg a gólszerzéstől.

Az első igazi választ Matity 25 méteres nagy lövése jelentette, amit László látványos vetődéssel nyomott ki a kapufa mellől. Az utolsó negyedórában Nemesnádudvar valamit visszavett az általa diktált iramból, mi pedig folyamatosan erőltettük a bal oldalt, ami kiszámítható volt: Kacsát rendre megállították, ha kellett szabálytalanul. Először Kovács Gábor, majd egy sárga lapért Sziegl. A másik oldalon Vinter Zoltán lépett meg, Molnár szögletre szerelte, amelyből Magyari éppen Béda kezébe fejelt.

A 36. percben Tusori 25 méteres szabadrúgása magasan fölé ment. Egy perc múlva Jagicza bántotta Kovács Robit, 20 méterről kiváló alkalom kínálkozott az egyenlítésre. Csordás kemény szabadrúgása Tusori válláról pattant a mezőnybe.

Csendes bele nem nyugvással vártuk a félidő végét (közben Schultz kiharcolt magának egy sárga lapot), amikor a 44. percben Matity indításából Kacsát most nem tudták megállítani. Átívelését Papp vágta a kapusba, a kipattanóból Szöllősi a kapust találta el, újra hozzá került a labda, s a védők sűrűjében másodszor már nem tévedett (1:2). A félidő végét jelző sípszóra halvány reménnyel vonulhatott az öltözőbe a csapat.

A szépítés jótékony hatásával mi kezdeményeztünk, az eddigiektől valamivel magasabb fordulatszámon, változatlan a bal oldal foglalkoztatásával. A Kárpáti - Matity akcióból Szöllősi a kapufáig cselezte magát és megpróbálta a lehetetlent, László tornyosult előtte, lövése róla vágódott szögletre, amelyet a védők hárítottak. Kacsa is bemutatott egy cselsorozatot, Gombás rúgta fel, a szabadrúgást Schultz 30-ról magasan fölé durrantotta.

Csordás sokadik találkozása szabálytalan volt Sziegl Gáborral, Vinter pontrúgását Béda biztosan fogta. Kacsa ismét jelentkezett, középre adásáról Papp centiméterekkel lemaradt, Matity nem tudta befejezni szólóját, mert Magyari eltaposta.

Tíz perc után Nemesnádudvar észrevette, hogy változott a helyzet és visszahúzódott, felmérte, hogy az első félidő iramára már nem képes, ezért őrzi előnyét és a védekezés mellett a kedvező pillanatokra vár.

Mi az átengedett támadás lehetőségével éltünk, amikor az 56. percben kívülről érthetetlennek látszó Matity - Bohner csere következett, s rögtön utána a nagy lehetőség: a Csordás - Nemes adogatás végén Szöllősi megtalálta a rést a védők között, a 11-es pontig robogott és újra Lászlóval találta szembe magát, a kapus nyert, jól jött ki és szerencséje is volt.

A 62. percben Faddi edző újabb cserével próbálkozott: Schultzot Koszorús váltotta, fokozatosan erősödött a hazai nyomás, egyre több szabálytalansággal. Bosnyák játékvezető öt perc alatt három sárga lapot osztott ki (Schmidt, Koszorús, Molnár).

Közvetlenül Sziegl lecserélése után a levegőben lógott az egyenlítés: Csordás két elegáns csel után már a félpályán járt és tökéletesen ívelt a védők mögül berobbanó Papp elé. Lövését László reflex mozdulattal kiütötte, s megkezdődött a tűzijáték az ötös és a tizenegyes pont között. A jelenet követhetetlen volt, de annyi biztos, hogy három, vagy négy játékosunk lövése akadt el az újra és újra tömörülő védőkön (én Koszorúsra, Bohnerre és Nemesre tippelek). Abszolút egyenlítési lehetőség maradt ki!

A 80. percben Nemes helyett Halász érkezett és folytatódott az elszánt küzdelem. Papp váratlan labdaátvétele az ötösről gólt ígért, de a lövés pillanatában ketten is blokkolták.

Az utolsó erőfeszítéseink közepette kinyílt a védelmünk, Nánay egyedül húzhatott kapura, csak Béda bravúrjának, egy perc múlva Halász sikeres belépőjének köszönhetjük, hogy nem kaptunk újabb gólt, de nem is rúgtunk, így megszakadt egy nagyon sikeres sorozat. Igazán várhatott volna még egy hetet! Én úgy láttam, hogy elfáradt a csapat, Nemesnádudvar „élesebb” volt. Van még két forduló, a csorba még kiigazítható!

 

Ifjúsági csapatunk most is a második félidőben esett össze, és 4:2-re kikapott. Góljainkat Töttös Bálint és Radics József szerezte.

 

Bosnyák Sándor Attila játékvezető higgadtan és határozottan bíráskodott. Fellépése és stílusa eltér a többségtől, de tetszett! Osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2015. május 26.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/28/1005191.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/28/1033348.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/28.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/28.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer