Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-06-06 Sükösd-Felsőszentiván 1-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Felsőszentiván SK 1:0 (1:0)

2015. június 6. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Felsőszentiván SK 4:4 (4:1)

 

Vezette: Bosnyák Sándor Attila (Szántó Sándor, Szentesi Zoltán Máté)

 

Felsőszentiván tavasszal négy győzelmet, három döntetlent és hat vereséget könyvelhetett el. Nagyon senki sem verte meg (öt egy gólos különbségű vereséget szenvedett), Mélykúton kapott négyet, de négyet is csak egyszer rúgott, az előző fordulóban Katymárnak. Jó középcsapatként a 9. helyen fogadtuk őket.

Nálunk még mindig lehetett folytatni a számolgatást, elsősorban a Nemesnádudvar-Hajós eredményétől függően, mert arra, hogy Kelebia pontot veszít Katymáron, komolyan senki sem számíthatott. Nyitva így az maradt, hogy ha nyerünk, biztos a hatodik helyünk, ha Nemesnádudvar döntetlent játszik, vagy kikap, ötödikek lehetünk. A szezonvégi forma ellenére az egymás elleni mérlegünk mellettünk szólt, mert az utóbbi 15 találkozóból egyszer tudtak nyerni ellenünk.

A felállásnál kiderült, hogy mindkét kapusunk hiányzik, de van egy Nagy Endrénk és egy Gajári Józsikánk az ifiből. A kettőjük életkora pont hatvan év, így az átlag tökéletes. Kárpáti besárgult, Csordás sérülten vállalta a játékot.

Felsőszentiván kezdett bátrabban, már a második percben szabadrúgáshoz jutottak a 16-os sarkáról. Nagy Zorán lövése kivágódott a sorfalról. Szabó Dávid Szöllősit, majd Pappot indította, a végén Schultz 24 méterről elpüfölte. Matity labdájából Papp már bőven lőhetett volna, de visszagurított Nemesnek, aki az ötösről mellé lőtt.

Ez már helyzet volt, de közel sem akkora, amit vendégeink a következő három perc alatt kihagytak. Az elsőt Nagy Endre hozta össze kirúgásnál: megkockáztatott egy szűk cselt Hódossal szemben és vesztett. A csatár megszerezte a labdát, kínálta magát az üres kapu, de addig húzogatott, amíg Csordás beérte és nagyszerű belépőjével elhárult a veszély. A másiknál Blahót buktatta Schultz. A szabadrúgásból ismét Hódos előtt volt szabad a kapu, Nagy Endre vert helyzetben végül megszerezte a labdát.

Még csak 12 perc telt el és Csordás sérülése kiújult, le kellett cserélni, Koszorús váltotta. Nagy Zorán és Hódos vállalt még huszáros rohamot, amit Tamásnak sikerült megállítani.

Negyedóra elteltével folyamatosan szelídült a kezdeti lendület, a 33  C-os meleg megtette hatását. Sokkal frissebbek mi sem voltunk, Papp és Szabó Dávid jutott a kapu közelébe, de a 20. percben mégis Nemes került gólhelyzetbe, a szükségesnél egyel többet tolt a labdán, amivel Schnobl Krisztiánnak adott esélyt a közbelépésre.

Gyenge mezőnyjátékkal telt az idő, nem kellett a körmünket rágni az izgalmaktól. Az összjátékban valamivel mi rontottunk kevesebbet, elsősorban Szöllősi és Nemes futásteljesítményének köszönhetően többet kezdeményeztünk. Mészáros blokkolta Nemest, a labda Papptól kedvezően pattant Matity elé, lövése jó helyzetből fölé ment. A Nagy Zorán - Hódos kontrából Ördög beadása nem volt pontos, így Nagy Endre kivetődve fogni tudta.

Szöllősi sorra produkálta az 50-70 méteres sprinteket, a 36. percben Kovács Robit szolgálta ki, majd Pappot, a befejezés mindkét esetben elmaradt. A létező, de fenyegetőnek nem mondható szorításunkból Ördög lépett meg, Tamás a 16-osig hátrált, Schultz felmentő belépője pedig szabálytalan volt, csak a video dönthetné el, hogy vonalon belül vagy kívül. Bosnyák játékvezető az utóbbi mellett döntött. A szabadrúgás kipattant a sorfalról, Ördög kétszer is ismételhetett, lövése elakadt a lábak sűrűjében.

A meleg volt a legnagyobb ellenfél, miközben a játékosok a megváltó sípszóra vártak, Szöllősinek még volt annyi tartaléka, hogy átkígyózzon a védőkön és bevegye Koletár hálóját, a 44. percben (1:0).

A második félidőt Papp - Bohner és Nagy Endre - Gajári cserékkel kezdtük. Ifi kapusunk először kapott lehetőséget bajnoki mérkőzésen a felnőtt csapatban. Sok sikert és hosszú sükösdi pályafutást kívánok neki.

Támadással indítottunk, Bohner bejátszotta magát a 16-osra, Blahó a vonalon elütötte, a játékvezető továbbot intett. Nemes az alapvonalon az ötösig jutott, a döntő pillanatban Haris szögletre szerelte. Szabó Dávid labdájával újra megpróbálta, ezúttal Kurtyák állította meg.

A támadási kísérleteinkre válasz a Nagy Zorán - Hódos párostól érkezett, Gajárinak először kellett közbeavatkoznia. Schnobl és Nagy Zorán megjelenése kapunk előterében már veszélyesebb volt, Koszorús mindkét alkalommal jó ütemben keresztezett.

Az 58. percben Kurtyák rosszul bánt Matittyal, ezért sárga járt, nem csak neki, hanem a reklamáló Hódosnak és Mészárosnak is. Matity enyhén törlesztett Mészárosnál, a szabadrúgás után Schnobl Attila tíz méterről lőhetett, Gajári biztosan fogta.

Egyre több jele volt annak, hogy a felsőszentiváni középpályán fogy a levegő, kímélő tempóra még tellett. Blahóra kiosztották Szöllősi állandó felügyeletét, egyre nagyobb területek maradtak szabadon. Nemes ötven méteres sprint után a szögletzászlónál elért egy labdát (mindenki arra számított, hogy kimegy), visszatett Matitynak, belőtt labdáját Szabó Dávid nem érte el, pedig a két védőn már túljutott.

Az utolsó negyed órában küszködött mindkét csapat, ziccerig kidolgozott helyzetet egyik sem tudott produkálni. A 72. percben nálunk cserével próbált frissíteni Faddi edző, Kovács Robi helyén Geletta Gábor folytatta. A 80. percben két Szabó Dávid, két Matity és egy Schultz lövés jegyezhető fel, komolyabb veszélyt egyik sem jelentett. Molnár próbált javítani a helyzeten, eljutott a kapuig és ütközött Koletárral, sárga lapot kapott.

Ellenfelünknek egy ígéretes helyzete adódott: Ördög beadását Mészáros elfejelte a sokkal jobb pozícióban lévő Nagy Zorán elől. A 83. percben a felsőszentivániak kulcsembere, Hódos egy rossz lépés után földön maradt, senki nem bántotta, társai vitték le a pályáról. Egyetlen cseréjük a tartalék kapusuk volt. A 84. percben Szöllősit Hornyák váltotta, két perc múlva nem ijedt meg Ördögtől, de 22 méteres szabadrúgás lett a vége. Mészáros nagy erejű lövését Gajári lábbal tolta a kapufa mellől szögletre. Vendégeink itt álltak legközelebb az egyenlítéshez. Rúgtak még két szögletet, abból sem lett baj.

Bosnyák játékvezető sípja pedig jelezte a mérkőzés és a 2014/2015-ös bajnoki év végét. A pályát győzelemmel hagytuk el, 51 pontunkkal a 6. helyen végeztünk, az ugyancsak 51 pontos Nemesnádudvar mögött, ami megfelelt az elvárásnak. Köszönjük, FIÚK! Jó pihenést és szórakozást kívánok a nyári szünetre.

 

Ifjúsági csapatunk 4:1-es vezetés után 4:4-es döntetlennel zárta a szezont, a 12. helyen végzett. Góljainkból Radics József hármat, Geletta Gergő egyet szerzett.

 

Bosnyák Sándor Attila játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2015. június10.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12052/30/1005202.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/13/1/12059/30/1033364.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12052/30.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/13/1/12059/30.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer