Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-08-15 Mélykút-Sükösd 0-3

FELNŐTT: Mélykúti SE – Sükösd SC 0:3 (0:0)

2015. augusztus 15. (Mélykút, 90 néző.)

IFJÚSÁGI: Mélykúti SE – Sükösd SC 1:1 (0:1)

 

Vezette: Fődi Flórián (id. Péter-Szabó Ottó, Béleczki László)

 

A 2015/2016-os megyei II. osztályú bajnokság sorsolás kézhez vételekor nem voltunk boldogok. 2011 óta mindig idegenben kezdünk és mindig élcsapatokkal. Tavaly például Kelebia, Jánoshalma és Dusnok volt a sorrend, most Mélykút, Nemesnádudvar és Kelebia.

Szezonkezdéskor illik röviden számba venni milyen változások történtek a nyáron a játékos keretben. Megnyugtató, hogy nálunk nagy mozgás nem volt, egyedül Kárpáti Krisztián (Kacsa) költözött el, ami veszteség, viszont Érsekcsanádról hozzánk igazolt Szabó Patrik, Bajaszentistvánról hazatért Vígh György (Gyurika), ők egyértelműen nyereségnek számítanak. A csapat edzője változatlanul Faddi Máté. A kitűzött cél az első öt között végezni.

Ifjúsági csapatunknál Vörös Dávid edzőt Balogh János váltotta. Több lehetősége közül a sükösdi ifit választotta, kérdésemre, hogy miért, válasza az volt, hogy úgy érzi, most jött el az ideje annak, hogy újra csináljon egy jó csapatot. Nem lesz könnyű, már csak azért sem, mert számunkra előnytelenül megváltozott az ifjúsági korosztály játékjogosultsága. Az egyébként is szerény választékból távoztak a Töttösi fivérek.

Az igazi baj az, hogy nem tudunk serdülő csapatot indítani. Az iskolából elfogytak a gyerekek, aki megmaradt, azt nem vonzza a futballpálya. Arra még van esély, hogy egy U-14-es csapatot nevezni tudunk, Csordás Erik vezetésével. A reményt a Geletta Károly által „istápolt” Bozsik program palántái jelentik.

De lássuk, mi történt Mélykúton a tikkasztó melegben. Fent ugyan a nehéz ellenfelek egyikeként említem Mélykútot, ami igaz, valamiért mégis szeretjük őket, a „mumusuk” vagyunk. 2012 júniusa óta nem nyertek ellenünk, két döntetlen mellett négyszer hagytuk el győztesen a pályát. Ez elegendő alapnak látszott, hogy most sem essünk kétségbe, annak ellenére, hogy a szűkebb keretből hiányzott Rozsi, Koszorús, Kovács Robi és Papp, viszont örömünkre felépült Szöllősi.

A 38°C-os hőségben nem estek egymásnak a csapatok, a tempót a körülményekhez igazították, a földön próbálták tartani a labdát, rövid passzokkal, sok hibával. A hazaiak valamivel élénkebbek voltak, Palásti hatalmas kirúgásából Snyehola kapásból lőtt fölé. Csordás biztosan szerelte Illést, Szabót az ötösön állította meg Tamás. Balla élesen belőtt labdájáról alig késett le Snyehola.

Nálunk Molnár vállalkozott először egy sprintre, beadása egy védő kezén csattant, a büntető területen belül, de a játékvezető nem észlelte. Matity ezt erősen kifogásolta, s ettől a perctől kezdve kölcsönösen nem kedvelték egymást. Matity 30 méterről ívelt Csordás elé, kemény lövése a védőkről kivágódott, Pesti megszerezte, az ő lövése is a védőkön halt el.

Balla villant meg, de a rutinos Szabó Patrikon nem jutott túl. Szabó Dávid jónak látszó indítását Szöllősi nem érte el. Az ellentámadásból Szabó Kornél találta el először igazán a kapunkat, Béda csak lábbal tudott menteni.

Percekig a középpályán vándorolt a labda, érdemi előrelépés nélkül. Illés próbálkozott egy jobb megoldással, de Matity elütötte. Kiss 35 méteres szabadrúgása nem volt veszélytelen, Béda jól öklözött.

A Szabó Patrik - Nemes kombinációból Pesti indulhatott volna, de elgázolták, a földön várta a játékvezető ítéletét, ami elmaradt, viszont jó alkalom volt egy gyors kontrára, amit Snyehola gyengén fejezett be. Mi is kontrával válaszoltunk, Pestinek most Sztánkó állta útját.

A 19. percben Csordás megsérült, le kellett cserélni, helyére Tölgyesi Máté került, aki végig jól, meglepő higgadtsággal oldotta meg feladatát. Hatalmas kapuskirúgás után Szabó Kornél váratlan húzással gólhelyzetet teremtett Szőkének, lövése a bal kapufa mellett zúgott el. A hazaiak itt álltak a legközelebb a gólszerzéshez, s a következő öt percben Mélykút volt aktívabb, itt csak a fegyelmezett védekezésünk segített, közte több szabálytalansággal.

Matity Beszediccsel, Tamás Szabó Kornéllal szemben vétett, Szabó Patrik nagyon jó ütemben akasztotta meg Illés és Gyetvai szólóját. Snyehola fejesét fogta biztosan Béda. Szőkét tessékelte oldalvonalon túlra Schultz.

A félidő hátralévő részében Mélykút visszaállt, mi valamivel feljebb léptünk, de teljesen nyilvánvaló volt, hogy mindkét csapat a gól elkerülésére összpontosított. Ennek ellenére egyre többször jutottunk a kapu közelébe, elsősorban a jobb oldalon, Nemes kamatoztatta gyorsaságát, bátran cselezett, a 25. percben ezzel hozta gólhelyzetbe Szabó Patrikot. Erős, jól helyezett lövését bravúrral tolta ki a kapus, eddigi legnagyobb lehetőségünk szállt el ezzel.

Szöllősi előtt is megnyílt a folyosó, Vörös az utolsó pillanatban beérte. Matity kísérletezett távolról, de Palástit nem tudta meglepni. Egyre jobban fogyott a levegő mindkét csapatnál, a megváltó sípszó után a felek megelégedéssel mehettek fürödni.

A második félidőt Szöllősi helyett Vígh György kezdte. Először a felfrissült Gyetvai gyorsított fel, amit Schultz nem nézhetett tétlenül, a támadó ezúttal is a vonalon kívül landolt. Kiss szabadrúgását Béda Snyehola fejéről szedte le.

Vígh belépésével megváltozott a szereposztás és a játék is. Pesti, az örökös befejező most az előkészítésben jeleskedett. A megszokottól valamivel mélyebbről indult, s a középpályáról kapott és egyre jobban használható labdáival folyamatosan indította a gyors és harcos Víghet és a fáradhatatlanul robogó Nemest, vagy Szabó Patrikot. Gyorsabb és veszélyesebb lett támadó játékunk.

Nemes beadását Pesti kapásból vágta a védőkbe, a szögletből Matity fejelt a léc fölé. Mélykút észlelte a változást és megpróbált reagálni. Balla elől Schultz mentett szögletre, amely után többször is gazdát cserélt a labda, végül Tölgyesi higgadt kiemelése segített.

Schultz szerzett labdát a középpályán és két felesleges csel után el is vesztette. Szabó Kornél és Balla pillanatok alatt a kapunk előtt termett, szerencsénkre a csöppet sem ügyetlen Szőke nagyon elszúrta a befejezést. Pesti harcolt ki magának jó pozíciót, de Sztánkó és Beszedics ollójából nem tudott kiszabadulni.

Balla kezdeményezését még hamvában elfojtotta Molnár, Illés szabadrúgását Tölgyesi fejjel csúsztatta az alapvonalon túlra. A szögletből meleg helyzet adódott, amit Molnár Sztánkóval szembeni kemény belépője hűtött le. A hazaiak szerint ez 11-est ért (nem kizárt), de Fődi játékvezető szerintem most egalizálta a velünk szembeni mulasztását.

Amíg tartott a vita a pályán belül és kívül, Pesti kihasználta a lélektani pillanatot, s nagyszerű labdát küldött Víghnek, akinek volt bátorsága belépni a kirohanó kapus és a hátvéd közé: estében az érkező Nemes elé továbbított, Robi pedig magabiztosan lőtt a léc alá (0:1).

A gól olyan zavart keltett, hogy Vígh három percen belül viszonozhatta Pestinek előző indítását, amit Laci a védők között a hosszú sarokra érkező Szabó Patrik lábára tett, a megoldás ezúttal is bevált, most Patrik vette be Palásti hálóját (0:2).

A mögöttem ülő szurkolók egyike csendben megjegyezte: „gyerekek, ez a hajó elment, búcsú van, menjünk sörözni”.

A szurkoló ismerte csapatát, mert a hátralévő idő még szépítésre is kevés volt, igyekezetük erőlködésbe fulladt, mi őriztük megnyugtató előnyünket. Szabó Dávid és Schultz becsülettel takarított, Matity tartotta a labdát, hátsó védőink nem hibáztak, elől pedig nagyobb területek nyíltak támadóinknak.

Ahogy múlt az idő, úgy vált egyre nyilvánvalóbbá, hogy a hazaiak maguk sem hiszik, hogy bekövetkezik valamilyen fordulat. A máskor oly magabiztos Snyehola négy fejese tévesztett célt. A 82. percben Matity összeszedett még egy sárgát (nem kedvelték egymást a játékvezetővel).

A 88. percben vártuk a sípszót, de hátra volt még a „slusszpoén”, amire senki sem számított: Pesti indította Nemest, aki teljes sebességgel húzott kapura, az érkező védőt megkerülte, a másodikat egy mozdulattal elküldte, a kilépő kapust is elfektette, s éles szögből kilőtte a jobb sarkot (0:3).

Mestermunka volt, de a csapat egésze kitett magáért! Ültem és azon gondolkodtam, hogy mégsem árt erős csapatokkal kezdeni, de ha lehet, ez a Mélykút legyen!

 

Ifjúsági csapatunk Rácz Gergő találatával korán vezetést szerzett, de előnyét sérülések miatt nem tudta megőrizni, a végeredmény: 1:1.

 

Fődi Flórián játékvezető osztályzata: 5 pont.

 

Sükösd, 2015. augusztus 19.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/1/1059505.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/1/1075674.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/1.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/1.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer