Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-08-23 Sükösd-Nemesnádudvar 1-3

FELNŐTT: Sükösd SC – Nemesnádudvari KSE 1:3 (0:3)

2015. augusztus 23. (Sükösd, 250 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Nemesnádudvari KSE 1:0 (0:0)

 

Vezette: Polyák Attila Péter (Tóth István, Nasz Balázs)

 

Az előző szezon végjátékában azonos pontszámmal, jobb gólkülönbséggel előzött meg bennünket Nemesnádudvar az ötödik helyen. A múlt heti nyitányon simán vette az akadályt, a HÍD SC ellen nyert 4:0-ra. Mi várakozást felülmúló játékkal győztünk Mélykúton 3:0-ra, ami formailag azt is jelentheti, hogy közel azonos erejű csapatok jó mérkőzésének lehetünk tanúi. A Mélykúton mutatott játék alapján legalább egy döntetlenre magam is jónak tartottam a csapatot. A szépszámú hazai közönség egyértelmű hazai sikerre számított.

Óvatosságra az intett, hogy északi szomszédjainkkal jó ideje nem boldogulunk, ellenük nem megy a játék. Az utóbbi négy találkozóból egy sovány döntetlenre tellett, a tavaszi nyolc mérkőzésből álló veretlenségi sorozatunkat is ők állították meg, itthon, hazai pályán.

A játékosok számbavételénél kiderült, hogy a védősorból a sérült Csordás mellett a másik oldalon kiesett Molnár, Koszorús edzésbe sem állt. Elöl Pappot és Bohnert kell nélkülözni, de már vállalta a játékot Rozsi és Kovács Robi is.

Az első negyedóra még kiegyenlített játékot hozott, rövid passzos adogatásokkal, mindkét oldalon sok hibával és szabálytalansággal. Az első gólhelyzet a 3. percben előttünk adódott: Szöllősi pontos átadásából Szabó Patrik az ötösről nem találta el a kaput. Később derült ki, mennyire kellett volna ez a gól.

A másik oldalon Vinter Zoltán, Gombás és Sziegl kereste a rést a még talpon lévő védelmünkön. Szabadosnak csak Gombás fejese és Sziegl lövése adott munkát, az utóbbi volt veszélyesebb, a rövid sarokból lábbal tolta ki. Eddig nagyjából a várakozásnak megfelelően alakultak a dolgok, partiban voltunk a vendégekkel, s még mielőtt elérte volna a csapatot az „üzemi hőmérséklet”, három perces rövidzárlat következett.

A 18. percben Tölgyesi feljött a félpályáig, átadását Matitytól elvették, az üresen maradt jobboldali beadásból Sziegl a kapufát találta el. A kipattanóra Tamás és Rozsi későn érkezett, Sziegl reagált leggyorsabban és az ötösről megszerezte a vezetést (0:1).

A 19. percben az előző mentés során Rozsi megsérült (nem bántották), cipőjét lehúzva bicegett az oldalvonalon kívülre. Szabados a védőket korholta, figyelmét az kötötte le, várta a középkezdést, amiből Pesti számomra érthetetlen módon az ellenfélhez passzolt. Sziegl egy pillanat alatt felmérte, hogy Szabados a 11-es ponton még mindig mondja a magáét és 45 méterről megcélozta a kaput. A tökéletes ívű labda átszállt a hátráló kapus felett és a léc alatt kötött ki (0:2). Ehhez a bravúrhoz kiváló helyzetfelismerés, tökéletes rúgótechnika és kapussegédlet szükséges. Megvolt mind a három! Arról viszont megoszlanak a vélemények, hogy Rozsi a pályán kívül, vagy belül volt a gólnál. Ha vonalon belül volt, akkor a gól megadása súlyos játékvezetői hiba! Sérülésnél meg kell állítani a játékot!

A 20. percben a kábulatból még fel sem ocsúdtunk, amikor a középkezdést követő akcióból, Rozsi üresen maradt helyéről Sziegl a hosszú sarokba fejelt (0:3). Mesterhármas három perc alatt, ilyet még nem láttam!

Három perc alatt háromszor fogtunk padlót, ebből felállni bármely csapatnak embert próbáló feladat. Megpróbáltuk, de egyelőre nem ment. A kínos tarolás után végre cserélni tudtunk: Rozsi helyet Kovács Robi érkezett. A sorok csak lassan rendeződtek, a sokk a lábakban, de inkább a fejekben maradt.

A félidőig a vendégek uralták a mezőnyt, számunkra az elszánt védekezés maradt, erőtlen és kiismerhető támadásainkat már a támadó harmadban megállították, ha kellett, az eszközökben sem válogattak (Magyari, Gombás, Jagicza sárga lapja). Annyi tartása még maradt a csapatnak, hogy Schmidt Endre, Vinter Zoltán, Vinter Balázs rohamait megállítsa és megakadályozza a további gólszerzésben. (Közel jártak hozzá.)

Nagy szükség volt a szünetre, amely nyugtatóan hatott a megviselt társaságra. A második félidő Szabó Dávid - Schultz Martin cserével kezdődött, váratlanul jól: Martin Schultz Máté indításával lefutotta védőjét és éles szögből a hosszú sarokba lőtt (1:3).

A gól gyógyír volt sebeinkre, segített a megtépázott önbizalmunk visszaszerzésében. Jól alakult a folytatás is. Két perc múlva Matity labdájával Pesti az ötösig jutott, a lövéssel kivárt, így a védők közbe tudtak lépni. Biztos gólhelyzet maradt ki, ha bemegy, ki tudja, hogy alakult volna 2:3 után a hátralevő 40 perc, amelyből az első 15-öt a magunkénak tudhattunk.

Matity szabadrúgásából Pesti csúsztatott fejese suhant el a kapufa mellett, Szöllősi beadásából Matity fejelt fölé. Nemes jobboldalon egyre többször került a védők mögé, Szabó Patrik, Szöllősi és Pesti késett le a beadásairól.

Már-már helyreállni látszott a rend, amikor Tölgyesi Mátét is le kellett cserélni a 64. percben. Helyén Geletta Gábor folytatta, aki mindjárt munkába is állt, Harsányit kaszálta el. A szabadrúgást maga mentette szögletre.

Faddi edző a 69. percben szánta el magát Vígh becserélésére Pesti helyett, a lelátó szerint későn és rossz választással, hiszen Mélykúton kettőjük összjátéka jelentősen hozzájárult az eredményhez. A még hátralévő 20 percben amit lehetett, megpróbált a csapat, de eredményt nem hozott, pedig ha szűken is, de lehetőségünk még volt.

A 75. percben Magyari kézzel ért a labdához, 17 méterre a kaputól, jó helyről, középről járt a szabadrúgás, amit Matity a bal felső sarok fölé emelt. Kovács Robi nagy erejű lövését fogta másodszorra László.

Közben Schultz Mátét métereken át gyötörte Jaksütz, mezét húzta, amit Máté nem tudott elviselni és felelőtlenül hátra csapott, keze elérte Jaksütz mellét. Volt már egy sárgája, így az ítélet nem lehetett más, mint piros lap. Ha a játékvezető Jaksütz „kézi munkájáért” időben fúj, erre nem kerülhetett volna sor, de ez nem menti fel Mátét.

Az utolsó tíz percre tehát tízen maradtunk, amelyben Szabó Patriknak adódott még egy jó lehetősége, de nem tudott élni vele. A Szöllősi buktatásáért megítélt szabadrúgást 17 méterről a jobb felső sarok fölé tekerte.

Már úgy látszott, hogy vendégeink beérik az eddigi eredménnyel, az utolsó öt percet mégis megnyomták. Először Schmidt előtt volt szabad az út, Geletta nagyszerű belépővel szerelni tudta, majd Nemes a Gombás - Metlecsák akció befejezését hiúsította meg szabálytalanul (nem volt más választása). A szabadrúgást Magyari közelről fejelte fölé.

Befejezésül Gombás tett még egy villám látogatást, átkígyózott a teljes védelmünkön és gyengén mellé lőtt. Így maradt az 1:3 és a gondok a kelebiai mérkőzés előtt.

 

Ifjúsági csapatunk küzdeni tudásból jelesre vizsgázott és Radics József góljával 1:0-ra nyert, ami nagyon értékes, mert 2009. október 18-án győztünk ellenük utoljára.

 

Polyák Attila Péter játékvezető kiosztott 11 lapot. Ebből Sükösdnek négy sárga és egy piros, Nemesnádudvarnak hat sárga jutott. Osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2015. augusztus 25.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/2/1059516.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/2/1075671.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/2.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/2.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer