Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-09-06 Sükösd-Híd SC 3-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Híd SC 3:0 (2:0)

2015. szeptember 6. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Híd SC 2:2 (0:1)

 

Vezette: Kovács Dániel (Minda Róbert, Baranyi Ádám)

 

Nagybaracskával 2010 júniusában találkoztunk utoljára, ünnepi hangulatban már bajnokként készülődtek a megyei első osztályra, ellenünk akkor magabiztos 4:0-ás győzelemmel. Azóta eljutottak az óhajtott NB III-ba, egy év után kiestek, a nyáron nagyon közel jártak az újabb feljutáshoz, de Kiskunfélegyháza jobb gólkülönbséggel megelőzte őket, ezzel véget is ért egy nagy fejezet a klub életében.

Előröl kellett kezdeni mindent, már amatőr alapon. A jelenlegi csapatukban egyetlen olyan névvel sem találkoztam, aki az utóbbi megyei I. osztályú mérkőzésen szerepelt. Az újonnan összerakott csapat súlyos vereségekkel kezdett: Nemesnádudvaron 4:0, otthon Kelebia ellen 1:6, Katymáron 9:0! Tizenkilenc gólt kaptak az első három fordulóban és egyet rúgtak, így utolsó előttiként fogadtuk őket. Utolsó egyébként az ugyancsak 0 pontos Tompa, ami eddig elképzelhetetlen volt! Nagybaracska eddigi eredményei alapján kötelező volt a három pont megszerzése, ami összejött, de korántsem olyan könnyen, mint gondoltuk.

A kezdésre jó hír volt, hogy Molnár és Koszorús már kispadon ül. Bátran indítottunk a jobboldalon, Szöllősi labdáját Nemes az alapvonalon az ötös sarkáig vitte, ott ütközött a határozottan kilépő kapussal. Szabót Ferenczi akasztotta, a szabadrúgást Dávid 30-ról fölé durrantotta.

Vendégeink jelét sem adták a megilletődöttségnek, fiatalos hévvel felvették a kesztyűt. Krizsák és Németh ügyeskedett, Kovács Robi és Szabó állta útjukat, úgy, hogy Dávid fejelés közben ököllel ütötte el a labdát, amit a játékvezető észrevett és sárga lappal büntetett. Veszélyes „stikli” volt, rosszabb vége is lehetett volna. Németh végezte el a szabadrúgást – sípszó előtt, így ő is besárgult. Dobokai küzdötte fel magát a 16-osig, nagy lövése fölé ment.

Matity trükközött középen, addig, míg Bori meg nem unta. Donát emelése könnyű zsákmány volt. Eltelt az első negyedóra – komolyabb helyzetek nélkül. Ellenfelünknek mintha kedvét szegte volna a kezdeti sikertelenség, vagy rájöttek, hogy nem árt erőikkel okosan gazdálkodni, így átengedték a terepet, mi pedig kényelmes tempóban átvettük a játék irányítását.

Középről Matity „apai” gondossággal szolgálta ki a széleket, Schultz Martin és Nemes szorgalmasan kereste Pestit, de egyelőre nem találták. Nemes megpróbálta egyedül, másodszor is a kapus nyert. Szabó is egyre többet vállalt a támadásokból, Szöllősit indította, Schultz Martin egy fölé emeléssel zárta.

Maradtunk az ellenfél kapujánál, Martin most Pestit játszotta meg, előle Dudás mentett szögletre. A szöglet átszállt a fejek fölött, Nemest találta nagyon kedvező helyzetben, de nem tudta kihasználni.

Ha nehezen is, de érett a gól. A 26. percben Szöllősit Kovács L. még meg tudta állítani, de egy perc múlva Szabót már nem. Schultz Martin labdát szerzett és betette a védők mögé, a felfutó Szabó elé. Dávid lövése még kijött a kapusról, de másodszorra már talált (1:0).

A gól után, ha lehet, még szorosabbra fogták a védekezésüket, dupla védősorral nagyon megnehezítették támadóink dolgát. Hiába birtokoltuk többet a labdát, egy láb mindig „kéznél” volt. Nemes végül megtalálta Matity fejét, a kapus most is jó ütemben jött ki. Kirúgás után újra Matityé a labda, ezúttal Bari vette le a lábáról.

Töttös tett egy jónak látszó kísérletet: áthozta a labdát a félpályán, passza is jól érkezett Csizovszkihoz, de Kovács Robi figyelt és időben érkezett, egy csel után hazagurított Szabadosnak, a helyzetet Miki nehezen oldotta meg, de Tamás segített. Szöllősi folytatta, Pestit indította, Bari gyorsabb volt, egy szöglet azért kijött belőle, ezt könnyen hárították a nagyon aktív védők.

A Dobokai - Dudás akciót Töttös fejezhette volna be, ha nincs Schultz Máté. A 37. és 40. perc között valamit rátett a támadósorunk, amit Schultz Máté 25 méteres lövése és egy szépen végig vitt Nemes – Szöllősi - Bohner akció jelzett. A támadást Pesti az ötösön nem tudta befejezni, mert a beadásnál háttal állt, s Krizsák még közbe tudott lépni. Szöllősi cselsorozata is szép volt, de eredményt nem hozott, mert Fehér a lövés pillanatában blokkolta.

A 43. percig tartó gyürkőzéseink mégsem voltak hiábavalók, mert Bohner szólóját már góllal fejezte be. Lövése ugyan megakadt a védőn, de ez éppen elegendő volt ahhoz, hogy a kapus fölött a hálóban kössön ki (2:0).

A kétgólos félidőbéli előny elég volt ahhoz, hogy továbbra is kezünkben tartsuk a folyamatokat, vendégeink célja sem változott, ez a tisztes helytállást jelentette, változatlanul megszállták a tizenhatosukat, elöl egy támadónál többet ritkán láthattunk. Mi pedig folytattuk a kapu bevételére tett kísérleteinket.

Schultz Martin keresztlabdáját Matity lekezelte és addig bűvölte három védő között, míg jobbal megcélozta a felső sarkot. Nem volt rossz elképzelés, de gólt nem hozott. Kovács Robi is megpróbálta távolról, életerős lökete a jobb kapufa mellett suhant el. Szabó, hogy ő se maradjon le, 35-ről bombázott fölé.

Az 57. percben Schultz Martint Vígh György váltotta, azonnal munkába is állt, Barit futotta le. A második félidő első negyedórájában csak Ferenczi jutott el egy lövésig, az is mellé ment. Szabó ezt jobban csinálta: javított az irányzékon, hatalmas lövését Kovács szó szerint a felső csücsökből tornázta ki.

Takaréklángon megpróbálkoztunk a rövid passzos adogatással is, nagyobb izgalomra ezek nem adtak okot – egészen a 64. percig, amikor Schultz Máté kiváló átadással lepte meg Pestit a tizenhatoson, kedvelt munkaterületén: Laci tolt egyet a labdán és húzott volna kapura, de jött a kapus és mindketten a földön maradtak, a labda Szöllősi elé perdült, dolga csak annyi volt, hogy bepasszolja (3:0).

Faddi edző eldöntöttnek látta a találkozót és megkezdte a cseréket: a 62. percben Pestit Molnár, a 64.-ben Nemest Hornyák, a 72.-ben Matityot Koszorús váltotta. A cserékkel játékunk nem javult, de nem is romlott, abban a mederben folydogált, mint eddig. Érdemben Vígh veszélyes kapura emelése, Bohner látványos cselsorozata, később nagy lövése jegyezhető fel. Ellenfelünk erejéből egy Dudás - Németh kontrára és egy Sebők lövésre tellett.

Úgy láttam, mindkét fél megelégedéssel vonult az öltözőbe. A találkozó nem kerül fel a nagy meccseink sorába, de amit mutattunk, az elegendő volt a három pont megszerzéséhez, ami nem kevés! Azon mégis el lehet gondolkodni, hogy rúgott egy héttel korábban ennek a csapatnak Katymár kilencet, mert szombaton oda megyünk és ott a rutin kevés lesz!

 

Ifjúsági csapatunk érthetetlenül gyenge játékkal 80 percig kereste a labdát (ebből 63 percig emberelőnyben) két gólos hátránnyal, amelyet Rácz Gergő és Kárpáti Zsolt három perc alatt kiegyenlített. Minimális koncentrációval még az utolsó hét percben is nyerhetett volna.

 

Kovács Dániel játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2015. szeptember 8.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/4/1059534.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/4/1075692.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/4.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/4.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer