Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-09-27 Sükösd-Felsőszentiván 1-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Felsőszentiváni SK 1:0 (0:0)

2015. szeptember 27. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Felsőszentiváni SK 0:2 (0:0)

 

Vezette: Géró István (Apró Ferenc, Berger Tibor)

 

Felsőszentivánt jó középcsapatként tartják számon a megyében, tavaly a 10. helyen végeztek, jelenleg két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a tizedikek, a Szeremle elleni mérkőzésük elmaradt. Mi ötödikként fogadtuk őket és győzelemre számítottunk, már csak azért is, mert 2007 augusztusa óta egyszer tudtak nyerni ellenünk, ami ugyan nem jelent garanciát, de a Hajóson mutatott játék és eredmény erre elegendőnek látszott. A csapatból Molnár, Matity, Nemes, Vígh és Rozsi hiányzott.

Már az első tíz percben kiderült, hogy ellenfelünk a tabellán elfoglalt helyünket egyáltalán nem tiszteli. Bátran kezdtek, Koszorúsnak Ribárt, Szabó Dávidnak Hódost kellett megállítani. A Schnobl Krisztián - Hódos akció végén Tamás tisztázott Schnobl Attila elől. Hasonló támadási kísérleteink közül Kovács Robi indításaiból Szöllősi és Pesti próbálkozásai említhetők. Kárpáti két szögletéből az elsőben még volt fantázia (Haris csúsztatta ki), a második gyenge volt.

Már az első támadásoknál oda kellett figyelni Balázs Istvánra (évekkel ezelőtt nálunk volt ifista), minden megmozdulása veszélyes volt, s csak rajta múlott, hogy a későbbiekben nem vert meg bennünket. A 10. percben tesztelte Tamás képességeit először, nem jutott túl rajta.

A mi támadásaink nehezen alakultak, Szöllősi a 11. percben tudta először megcélozni a kaput, lövését Koletár gond nélkül fogta. A kidobásból Hódos túljutott Szabó Dávidon, Tamás vészbelépője segített, de a szabadrúgás 20 méterről jó helyről járt és szöglettel zárult, amit Schultz Máté fejelt ismét szögletre, ezt már saját játékosunk fejelte ismét a mezőnybe.

Kovács Robi tartott kisebb bemutatót labdatartásból, amelynek Bosnyák vetett véget. A gyorsan elvégzett szabadrúgásból Pesti indulhatott, a játékvezető lesen állította meg, amivel Laci nem értett egyet és megkezdte szokásos (egyoldalú) vitáját a bíróval. Újabb próbálkozását Altsheimer hiúsította meg, mint a másik oldalon Szabó Dávid Balázsét.

Részünkről az első komoly lövést Kovács Robi eresztette meg, amire 18 percet kellett várni. Ebben a percben ment végig az első folyamatos támadásunk is: Kovács Robi átívelésével Schultz Martin robogott, Szöllősi folytatta, beívelését Pesti fejéről Koletár húzta le.

Szabó Dávid újra kipróbálta Balázs állóképességét, amiért már sárgalap járt. Répási szabadrúgására Béda időben reagált, a veszély átmenetileg elmúlt, de csak pár pillanatra, mert Répási és Bosnyák akadály nélkül átjutott a középpályánkon, a befejező Schnobl Krisztiánt Schultz Máté állította meg – most mintaszerű becsúszással.

A két tizenhatos között folyt a küzdelem, a labda sokszor cserélt gazdát, valódi gólhelyzetet nem tudtunk összehozni. Ellenfelünknek a 28. percben majdnem sikerült: Hódos hosszú indítását Ribár emelte kapu fölé, amire segítségére volt a kilépő Béda is. Szabó Patrik beadására Koletár ezúttal is jól jött ki, Pesti fejéről szedte le a labdát.

A félidőig hátralévő 15 percben alig mérhető fölényre tettünk szert, igazi helyzetet változatlanul nem tudtunk kidolgozni. A középpálya még úgy-ahogy hozta magát, a befejezéshez nem találtuk a kulcsot.

Felsőszentiván szívósan és fegyelmezetten védekezett, de egy pillanatra sem mondott le a kontrákról. Bosnyák és Hódos váltásánál Szabó Dávid tüntette el Bosnyákot, a 28 méteres szabadrúgást Balázs messze kapu fölé küldte. Gyors labdakihozatal után Schultz Máté játszotta meg Kárpátit, beadása átszállt a védők felett, az érkező Szöllősi a 11-esről kapásból fölé bombázott.

Az utolsó öt percben megpróbáltuk kicsikarni a vezetést, megszálltuk a támadó harmadot, Schultz Martin beadására Katymarac és Pesti egyszerre érkezett, a labda szögletre pördült, ami jól is jött be, a védőkről mégis kipattant, Schultz Martin elé került, nagy erejű lövése célt tévesztett. Szabó Patrik kiharcolt még egy szögletet, ezt is Martin fejezte be: gólt ígérő ballábas lövésébe Haris tette bele a fejét, s a következő szögletből már nem tudtunk kihozni semmit.

Nem így képzeltük el az első félidőt, amit láttunk, az nem volt lenyűgöző, a döntés még hátra volt. Csendben azért abban bíztunk, hogy vendégeink védelme fáradni látszott.

Komolyabb változást a második játékrész első negyedórájában sem lehetett felfedezni, kis jóindulattal maradt az enyhe fölényünk. Katymarac beérte Szöllősit, a Szabó Dávid – Kárpáti - Szöllősi akciót Kovács Robi fejezte be, gyenge fejessel. Pesti beadásáról Szöllősi lemaradt, Kacsa még elérte, visszagurított Schultz Máténak, öt méterről nem találta el a kaput.

A kellő elszántság megvolt, a játék akadozott, a befejezésekkel továbbra is hadilábon álltunk. Schultz Máté újabb 25 méteres lövése is fölé ment, úgy látszott, hogy ez a nap a kaput elkerülő lövéseké. Amíg mi keresgettük a megoldást, Bosnyák és Schnobl Krisztián megtalálta, csak Koszorús kivételes rutinján múlott, hogy Balázs nem fejezhette be.

Ez a gyors kontra újólag megerősítette, hogy vendégeink nem érik be a döntetlennel, amit a következő meleg pillanatok csak megerősítettek. Szabó Dávid otthagyta emberét, Koszorús két támadóval találta szemben magát. Balázs Schnobl Attilától várta az átadást, Péter kiszolgáltatott helyzetében kivárt és a legjobb pillanatban közbe tudott még lépni. Abszolút gólhelyzetben volt sikeres.

Az 58. percben cseréltünk, Schultz Máté helyett Bohner érkezett. Nem tudom, hányszor írtam már le, hogy nálunk a csere néhány percre mindig kritikus. Most Schnobl Krisztián hagyta gyorsan maga mögött Kacsát, vele együtt érkezett Balázs és Magyarosi, Tamás oldotta meg a megoldhatatlannak látszó feladatot, a gól ezúttal is elmaradt, vendégeink a harmadik ziccerüket hagyták ki.

Szabó Dávid kétszer tette ki oldalra Balázst, ezzel nagyon közel volt a második sárgájához, de megúszta. Szöllősi lerántotta az előrehúzódó Altsheimert, a szabadrúgást Szabó Dávid mentette szögletre, amelyből a hosszú sarkon üresen hagyott Schnobl Attila nagy lövést zúdított Béda kapujára, Péter nagy bravúrral a léc fölé nyomta. Annyi biztos, hogy ezek nem a mi perceink voltak!

A nem várt nyomásból Pesti szabadult ki, Bohner passzát kivezette az alapvonalon. Kacsa lőtt gyengén a 16-osról mellé. A harmadik támadási kísérletünkhöz felzárkózott Szabó Dávid is, így Balázs megint őrző nélkül maradt, tetszés szerint választhatott, hogy hová rúgja, jobbal. Mivel Balázs ballábas, át akarta venni, s ez elég volt Tamásnak a közbelépésre.

A felsőszentiváni szurkoló csoport egyik tagja megjegyezte: „meglátjátok, erre fogunk ráfázni!”. Jóslata két percen belül bejött: Katymarac szabálytalanul állította meg Pestit 20 méterre a kaputól, Schultz Martin szabadrúgására Pesti jól érkezett, a tömörülő védők és a kapus között három méterről fejelt a hálóba (1:0). Visszaköszönt a futball örök törvénye, hogy a kihagyott helyzetekért bűnhődni kell. A 72. percben jártunk és ez a gól nem jelentett életbiztosítást.

A félidőbéli feltételezésünk nem jött be, inkább a mi védelmünkben jelentkeztek a fáradság jelei, nagyobb hibák nélkül. Kovács Robi nyomta el Balázst, Kuthi szabadrúgására Koszorús emelkedett a legmagasabbra, a megszerzett labdával Szabó Dávid gyorsított fel, jó volt az átadás is, amiből Szöllősi a bal kapufa mellé lőtt. Ez volt az utolsó megmozdulása, helyette Halász jött, Haris szabadrúgását azonnal ki is fejelte. A 78. percben Pesti vette le a kirúgást, átadásából Szabó Patrik lőtt 18-ról fölé.

Az utolsó tíz percben folyt a küzdelem, részünkről az eredmény megtartásáért, ellenfelünknek az egyenlítésért. Mindent egy lapra téve kitámadtak, nekünk maradt az elszánt védekezés, amely során Bohner, Szabó Patrik és Pesti is besárgult (ő nem szabálytalanságért), de az eredményt megtartottuk, a csapat megszenvedett a győzelemért. Játszottunk már jobban is és vesztettünk, most a szerencse is mellénk szegődött, Pesti fejese három pontot ért, amivel tartjuk pozíciónkat a tabellán.

 

Ifjúsági csapatunknak voltak helyzetei, de ezek kimaradtak, a fél csapat küszködik sérüléssel, így 2:0-ra kikapott és elvesztette eddigi veretlenségét.

 

Géró István játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2015. szeptember 29.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/7/1059556.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/7/1075712.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/7.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/7.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer