Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-10-04 Dusnok-Sükösd 0-1

FELNŐTT: Dusnok KSE - Sükösd SC 0:1 (0:1)

2015. október 4. (Dusnok, 180 néző.)

IFJÚSÁGI: Dusnok KSE - Sükösd SC 3:0 (3:0)

 

Vezette: Kiss László Attila (Apró Ferenc, Tamaskó Csaba)

 

A szomszédjainkkal való találkozást mindig megkülönböztetett figyelem kíséri, így volt ez most is, amit a szépszámú közönség (200 fő) érdeklődése bizonyít. Dusnok, amióta kiesett az első osztályból, kétszer nyert bajnokságot, egyszer a második, tavaly a harmadik helyen végzett. Az öt év alatt nyolcszor találkoztunk, három döntetlen mellett egyszer tudtunk Sükösdön nyerni ellenük, de minden alkalommal szoros eredmény született, így az utóbbi három esetében is.

A dusnoki pályát kevés csapat hagyja el győztesen, ott nagy reményeket táplálni nem lehet, különösen, ha az őszi rajtjukat nézem: zsinórban nyerték mind a hét mérkőzésüket, öt gólos átlaggal, Csávolynak otthon, Nemesnádudvarnak idegenben rúgtak nyolcat. Különösen jól megy a Bolvári testvéreknek, a 35-ből Zoltán 13-at, Dávid hetet rúgott, ennek alapján volt mitől tartanunk.

Érdekes módon a sükösdi szurkolókat ez nem zavarta, minimum döntetlent vártak. Ennek azért volt alapja, mert a szokásoktól eltérően jól kezdtünk, 15 pontunkkal közel vagyunk az élmezőnyhöz. Végre az összeállításunkkal sem volt gondunk, a felépült Matittyal talán a most kiállítható legjobb sükösdi csapat kezdett, egyedül Kovács Robi kispadjára nem találtam magyarázatot, oka biztos volt.

Abban nem volt semmi meglepő, hogy a sípszó után Dusnok teljes letámadással kezdett, ezt már megszoktuk, minden alkalommal ezzel nyitnak, hiszen erejük a gólerős támadó sorukban van, esetenként hat játékossal lódulnak meg, még a védekezésük terhére is, amit ki lehet használni. Ezt Nemes már a harmadik percben megpróbálta, de fejese célt tévesztett.

Tíz perc alatt kirajzolódott, hogy mit akarunk: szoros védekezés mellett minél tovább tartani a labdát a középpályán, ha szükséges, faultokkal is elejét venni a hazai támadásoknak, emellett indítani a gyors Szöllősit és Nemest, ha lehet, helyzetbe hozni Pestit.

Nagyon fontos eleme volt védekezésünknek a fejjáték, a levegőben jobbak voltunk. Matityra nagyon figyeltek, négy meccsen rúgott gólt ellenük, Dusnokon legalább kettőt, így Bolvári Dávid már a hetedik percben elkaszálta, ezt Csobolya egy percen belül megismételte. Ezt tette Elekkel Szabó Dávid is, Bolvári Zoltán szabadrúgása a sok láb között került az alapvonalon túlra. Ha Rónai át tudja venni, nagy a baj!

Kétségbe nem estünk, higgadtan, pontos passzokkal hoztuk fel a labdát, jó volt látni, hogy a csapat magabiztos, tudja, hogy mit akar, de ebben nem maradt el Dusnok sem, így sok párharc alakult ki a pálya közepén, egyre több szabálytalansággal. Csobolya ismét Matityot nézte ki magának, Elek Koszorúst.

A játék fokozatosan kiegyenlítődött, a hazai kotta kiismerhetővé vált, minden labdával Bolvári Zoltánt keresték, Elek meg is találta, Béda az ívelésre nem jött ki, a labda végül kiperdült az alapvonalon túlra.

Pesti a 18. percben jutott először igazán jó labdához, átadásából Matity lőtt mellé. Felzárkózott Nemes is, Pestivel jól váltottak, Szöllősi beadása elakadt. Az ellentámadásból egy szögletig jutottak, Koszorús kifejelt labdájából Simonits Tamás célozta meg a jobb sarkot, gondot nem okozott Bédának. A kirúgást Simonits István szerezte meg, Elekhez továbbított, őt Szabó Dávid állította meg nagyon keményen.

A 25. percben Szöllősi gyorsasága hozta meg először azt a pillanatot, amire vártunk: labdaváltás után tökéletes gólhelyzetbe hozta Pestit, a gól elmaradt, Laci belsővel fölé emelt, igaz, a labda fölpattant előtte. Támadásban maradtunk, Nemes verekedte be magát középre, lövése elakadt a védőben úgy, hogy a kezét is érintette, de 11-est nem ért.

Matity indult középen, most Rónai gyalulta le. Szöllősi birkózott Kristály Jánossal, Koszorús hátulról borította fel Bolvári Zoltánt. Simonits Tamás nagy erejű szabadrúgását szöglet követte, Tamás felszabadítása rövidre sikerült, Szabó Dávid mentésének sárga lap lett az ára. Csobolya 22 méteres szabadrúgása a sorfalról vágódott ki, amivel Schultz Máté indulhatott volna, ha Simonits Tamás el nem gázolja.

A 33. percben Nemes korábbi húzódása kiújult, le kellett cserélni, helyette Schultz Martin érkezett. A csere pillanatait Kristály Dániel igyekezett kihasználni, Kacsa és Pesti közös erővel megállította. A Bolvári testvérek gyors akciójába Koszorús a legjobbkor lépett be.

Azonnal visszatámadtunk: Schultz Máté vitte fel a labdát (lerántani sem tudták), beadására Pesti és Csobolya egyszerre érkezett, védője lyukat rúgott, így Laci egyedül álhatott a kapussal szemben a 16-oson. Most jó megoldást választott és a 40. percben megszerezte a vezetést (0:1).

Az egységesnek eddig sem mondható védelem kapkodásba kezdett, Pestit pedig nagyon feldobta a gólja és nagyobb sebességre kapcsolt. Először Kristály Dániel vette le a lábáról a labdát, másodszor Szöllősi indításával az előbb is hibázó Csobolyáról fordult le és 14 méterről lőtt fölé. A hazaiakat megviselte a vezető gólunk, zavarukban egyetlen támadást tudtak összehozni a félidőig, ami nem volt veszélytelen, a labda elcsúszott Bolvári Zoltán lába alatt.

A félidő témája az volt, hogy mennyi van még a csapatokban, ki bírja majd jobban az utolsó húsz percet.

A második félidőt is hasonlóan kezdte a Dusnok, mint az elsőt. A frissen becserélt Jagicza Tamás vétette észre magát, ő is a megváltó Bolvári Zoltánt kereste, mégis a testvér, Dávid került helyzetbe, de Szabó Dávid nem kegyelmezett, a jogos szabadrúgást már ő fejelte ki.

Pestit először Kristály Dániel talpalta le, majd Simonits Tamás volt könyörületlen vele szemben. A szabadrúgásokból nem tudtunk kihozni semmit, a másodiknál Jagicza szerzett labdát és tempóelőnyben húzott kapura. Szöllősi ezúttal is visszajött segíteni, beérte és szerelte, szabálytalanul. Kovács Tamás szabadrúgását Szabó Dávid nyomta oldalra.

A kezdeti nyomás innen már csökkent, támadásaik ereje gyengébb volt, mint az első félidőben, védőink valamivel feljebb húzódtak, úgy, hogy a biztonságos védekezést fel nem adták, attól az utolsó pillanatig tartani kellett, hogy az első hibánkat kihasználják.

Maradtunk tehát az első félidőben bevált játéknál, vártuk a következő alkalmas pillanatot, amire a Szabó Patrik – Pesti - Szöllősi akció jónak látszott, ám a védők közbe tudtak lépni. A kép gyorsan változott, az ötösünkön Rónai okozott meleg helyzetet, fejesére Béda nem lépett ki, Szabó Dávid szögletre tudott menteni, ebből nem lett baj.

Matity kifejelt labdájával indult a támadásunk a 60. percben olyan lehetőség nyílt előttünk, amivel közelebb kerülhettünk volna a három pont megszerzéséhez: Szöllősi maga mögött hagyta az egyre feljebb húzódó védelmet, Pesti tisztán várta az átadást, Robi passzával az egy szál védőt találta el.

Ezután Szabó Dávid - Kovács Robi csere következett, Dusnok pedig tovább erőltette a támadásait, fogyni látszó meggyőződéssel. A 64. percben Matitynak Simonits Tamással akadt afférja, a sárgát ő kapta a vétkes helyett. Szöglet következett, Béda bátor kivetődéssel szedte le a labdát Jagicza lábáról.

Kirúgás után kívánni sem lehetett nagyobb lehetőséget, mint ami következett: Pesti a védők között úgy tette a labdát Szöllősi elé a 16-os vonalra, hogy a kilépő kapus mellett csak be kellett volna passzolni, vagy mellette elhúzni. A lehetőség annyira meglepte Robit, hogy leblokkolt és a kapus ölébe emelt.

A kihagyott helyzet ellenére a levegőben volt, hogy ma megverjük Dusnokot. A megállás nélkül le-föl közlekedő Schultz Mátét Bolvári Dávid egyszerűen hasba rúgta, egy sárgával megúszta. Egyre jobban érvényesült az eddigi taktikánk, Schultz Máté hozta 100 %-os helyzetbe Pestit, most Tóth kapust találta el. A 68. percben Szöllősi helyén Bohner folytatta, félő volt, hogy Robi gyorsasága hiányozni fog.

A 70. és 80. perc között a hazaiak még egyszer „felszívták” magukat és közel jártak az egyenlítéshez: Rónai túljutott Tamáson, gólpasszát Simonits István pazarolta el. Bolvári Zoltán egyéni játék után lőtt Béda kezébe. Jagicza hat méterről tévedett, Csobolya is próbára tette Bédát – hiába. A fellángolást Rónai nagy lövése zárta.

Mihalik megtaposta még Matityot, Kristály Dániel két lábbal szállt Bohnerbe, piros helyett sárga lapot kapott. Kovács Tamás búcsúzóul oda tett még Matitynak.

A 85. percbe belefért még egy Pesti - Halász csere, s az utolsó két dobás még a miénk volt, mindkettő Schultz Martiné: nagy erejű lövését védte Tóth, majd Bohner mértani pontossággal fejére tett labdáját fejelte hét méterről a léc fölé, ha leteszi a rövid sarokra, megkoronázhatta volna a csapat így is kifogástalan teljesítményét.

Szólt a síp, s az öltözőt szétvetette az öröm, jogosan, már csak azért is, mert a látogatóba érkezett nemesnádudvari játékosok egyike azzal zárta a beszélgetésüket, hogy „ma a Sükösd jobban akarta a győzelmet és jobban is futballozott”. Ha ezt egy nemesnádudvari mondja, azt el kell hinni! Bravó, fiúk! A szüreti bál jó mulatság, ez meg férfimunka volt!

 

Ifjúsági csapatunk 35 percig bírta a bekkelést, nyolc perc alatt összeroppant és 3:0-ra kikapott, állítólag a szüreti bál mellékhatásaként.

 

Kiss László Attila játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2015. október 6.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/8/1059565.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/8/1075720.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/8.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/8.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer