Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-11-01 Borota-Sükösd 1-1

FELNŐTT: Borota SE - Sükösd SC 1:1 (0:1)

2015. november 1. (Borota, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Borota SE - Sükösd SC 2:1 (2:1)

 

Vezette: Polyák Attila Péter (Borsos Tamás, Tóth István)

 

Borotával a kilencvenes évek elején találkoztunk a járási bajnokságban, azóta néhány kupamérkőzésen, amelyekről nincsenek jó emlékeink. Most megújult a borotai futball, megnyerte a 2014/2015-ös járási bajnokságot és felkerült a megyei II. osztályba – olyan hírekkel, hogy nem is akarnak itt sokáig időzni, céljuk az első hely megszerzése. Ehhez szerződtették Szabó Gábor edzőt és toborozták a környékről az ennek megfelelő képességű, vagy annak hitt játékosokat. Bő húszas kerettel, benne néhány borotaival, megfelelő szponzorral és pénzzel a háttérben.

A rajt az elképzeléseknek megfelelően alakult, az első három találkozójukat simán hozták, Katymárral már nem bírtak otthon (1:1), az pedig fel sem merült senkiben, hogy Érsekcsanád állítja meg őket, ahonnan 4:0-ás vereséggel távoztak. Láttam a mérkőzést és arra jutottam, hogy a csapatban több a jó név, mint a jó játékos, azt pedig nem volt nehéz megállapítani, hogy a gyorsaság ellen nincs orvosságuk.

A következő három találkozójukat megnyerték, Nemesnádudvar pedig ugyanúgy futotta szét őket, mint Érsekcsanád, az eredmény is megegyezett, 4:0-ás vereség. Ebből még felálltak és Kelebiát már 4:0-ra verték. Aztán jött az igazi meglepetés, kikaptak Nagybaracskán a Híd SC-től. Fokozatosan csúsztak egyre lejjebb a tabellán, 22 pontjukkal a hatodik helyig.

Otthon csak Katymár tudott pontot szerezni tőlük, a hazai pálya mellettük szólt, amit csak megerősített az összeállításunk. Döbbenten láttam, hogy hiányzik Koszorús, Molnár, Szabó Patrik, Kárpáti, Pesti, Szöllősi, Nemes, Papp visszautazott munkahelyére. Ez egy teljes védelem és támadó sor, négy leggyorsabb emberünkkel. A kispadon a sérüléséből még fel nem épült Vígh György, Hornyák és a kapus Szabados volt a teljes cserelehetőség. Az ifiből először kapott lehetőséget Kernya Kristóf és nem keltett csalódást. Nagy optimizmus kellett ahhoz, hogy elhihessük, még így is van keresni valónk.

Ahogy az várható volt, ellenfelünk duzzadt az önbizalomtól és teljes letámadással kezdett. Szabó Dávid két percen belül kétszer mutatkozott be Horváthnak, Kernya terelte az oldalvonalon túlra Kovácsot. Az ismerkedés csak öt-hat percig tartott, mi is támadásba lendültünk. Szabó Szilárd először Schultz Mátét, majd Bohnert szerelte szabálytalanul. Halász szabadrúgása kijött a védőkről, Matity gólhelyzetbe hozta Bohnert, a befejezés gyengén sikerült.

Folytatódott az oda-vissza támadások sora, nagyobb különbséget nem lehetett felfedezni a két csapat játéka között. Borota inkább a hosszú indításokkal, ívelésekkel próbálkozott, mi inkább rövid passzos építkezéssel.

Megnyugtató volt, hogy a Kovács Robi – Tamás - Rozsi hármas biztosan áll a lábán, hiba nélkül működik, így középről nagyobb erőket nem kellett visszavonni. Ha szükség volt rá, Schultz Máté besegített, Schultz Martin bátran támadott is, jó lövését Zsidek szögletre ütötte, amelyből Rozsi éppen a kapust találta el. A hazaiak Blahó - Szabó Szilárd - Trója révén tudták az első igazán veszélyes támadásukat végigvinni, amit Gáspár fejezett be egy kapáslövéssel.

A következő öt percben próbára tették védelmünk állóképességét: Tamás Szabó Szilárd elől mentett oldalra, majd Kolompárt röpítette a levegőbe. A szabadrúgás Rozsiban akadt el, higgadtan hozta fel a labdát és tette Matity elé. Donátot Szabó Szilárd gyötörte, Halász szabadrúgásából Szabó Dávid lőtt fölé. A gyors visszatámadásnak Rozsi kiváló közbelépése vetett véget és megint mi jöttünk.

Halász jó labdával találta meg Szabó Dávidot, egy csellel nagyon elküldte védőjét és az ötösről lőhetett, Zsidek a kapufa tövéről kinyomta. A szögletet Madarász a 16-oson kívülre fejelte, a ballábas Szabó Dávid pedig jobbal, kapásból óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba (0:1). A labda és a két kapufa találkozásánál 1-1 centiméternél nem lehetett nagyobb a távolság – éppen befért. Kár, hogy nincs meg videón!

A gól után Borota felgyorsított, erőltette az egyenlítést, türelmetlenül és sok hibával. Mi a játék lassításában voltunk érdekeltek, a labda megtartásában Matity jeleskedett. Tojzán távolról kísérletezett, Tamás Szabó Szilárddal tudatta, hogy mire számíthat. Kolompárnak sikerült túljutnia Schultz Mátén, lövése nem okozott gondot Bédának. A játék egyre inkább a középpályára szorítkozott, Kovács Zoltán, Kolompár két lövése és Trója fejese jegyezhető fel.

Részünkről a Bohner - Matity akciót Szabó Dávid nagy lövése zárta, tíz méterről nem találta el a kaput, ez komoly lehetőség volt! Az esetett követően Dávid labdát szerzett, két jó csel után a 16-oson belül járt, a lövéssel egy ütemet kivárt, így Madarász még közbe tudott lépni. A szögletből Matity fejelt a kapus kezébe.

A félidő előtti tíz percben teljesen kiegyenlített játék mellett gólhelyzetet egyik csapat sem tudott kidolgozni, a távoli lövések nem értek célba, talán Kolompáré volt a legveszélyesebb, amely a 45. percben a kapufa mellett suhant el.

A második félidőt mi kezdtük jobban. Kernya Kristóf beadását Matity a védők gyűrűjében még át tudta venni, lövésében nem volt erő, Zsidek könnyű zsákmánya lett, egy helyzet kimaradt.

A 48. percben Tojzán hozta fel a labdát a jobb oldalon, átadásából Kovács Zoltán Tamás könyökét találta el, közvetlen közelről. A játékvezető pontosan látta az esetet, közbe nem avatkozott, a játékosokkal együtt indult kifelé, csak a közönség nagyhangú reklamálására észlelte, hogy Borsos partjelző felemelte zászlaját és rövid konzultáció után meggyőzte Polyák urat arról, hogy Tamás kéztartása szabálytalan volt. Így, némi hezitálás után Tamás megkapta második sárgáját, majd a pirosat, a megítélt 11-est pedig Kovács Zoltán értékesítette (1:1).

Tízen maradtunk, de az eddigi bevált játékunkon nem változtattunk, felvállaltuk a támadások kockázatát, bízva abban, hogy védelmünk Tamás nélkül is helytáll, ugyanúgy, mint eddig.

Borota igyekezett kihasználni az ajándék ember előnyt, Gáspár szögletét Kernya Kristóf az alapvonalon túlra mentette, Trója beívelését Tojzán nem érhette el, mert Szabó Dávid elnyomta. A szabadrúgás után Rozsi szerelte Tormát, pontos indításával Schultz Máté tört előre és Halászhoz továbbított a jobb oldalra. Élesen belőtt labdájáról a védők lekéstek, Matity abszolút gólhelyzetben, egy méterről a kapust találta el, így nagy lehetőség úszott el!

Az 56. percben Bohner Szabó Szilárddal ütközött és a földön maradt. A játékvezető színlelésnek értékelte az esetet és sárga lappal büntetett. Zsoltnak ez volt a második, így következett a piros! Csak annyit jegyeznék meg, hogy az első sárgája is erősen megkérdőjelezhető volt.

Nyolc mezőnyjátékosunkra és Bédára nehezedett a hátralévő 34 perc iszonyatos terhe. A baj állítólag a harmadikig meg nem áll, be is következett: a 62. percben Madarász Schultz Martint is harcképtelenné tette, az egy hónapja sérült Vígh György kényszerült a helyére. Martin kiesése tovább nehezítette helyzetünket, bátran és hasznosan játszott, nagy szükség lett volna még rá a továbbiakban.

Ami ezután következett annak részleteivel nem kívánok untatni senkit, elkezdődött az egy kapuzás, és ha létezik reménytelen helyzet, akkor ez az volt. Borota minden lehetséges variációt bevetett, de áthatolhatatlan falba ütközött, fölényét mégsem tudta gólra váltani. A túlerővel szemben egy pillanatra sem adtuk fel, Rozsi vezérletével és egymás folyamatos kisegítésével felülkerekedett a „csak azért is” szellem. A megszámlálhatatlan borotai kísérletet minden alkalommal sikerült blokkolni, ha mégis lövéshez jutottak, Béda mindent megfogott.

Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a csapat, amihez csak gratulálni lehet! Szépség hiba, hogy a 88. percben Szabó Dávid begyűjtötte ötödik sárgáját, így vasárnap Érsekcsanád ellen Tamás és Bohner után ő sem lesz ott a csapatban.

 

Polyák Attila Péter játékvezető Tamás kiállításánál tévedett. A szabályzat szerint a büntető megítélésének egyik pontja sem állt fenn. Osztályzata: 4 pont.

 

Ifjúsági csapatunk gyengélkedett és 2:1-es vereséget szenvedett. Gólunkat Radics József rúgta.

 

Sükösd, 2015. november 3.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/12/1059595.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/12/1075750.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/12.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/12.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer