Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-11-08 Sükösd-Érsekcsanád 2-1

FELNŐTT: Sükösd SC – Érsekcsanád KSKE 2:1 (2:1)

2015. november 8. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Érsekcsanád KSKE 1:1 (1:1)

 

Vezette: Kiss László Attila (Farkas László, Géró István)

 

Déli szomszédunk nehéz helyzetben kezdte az őszi szezont. Távozott az edző és vele négy játékos, rövid idő alatt új csapatot kellett összerakni. Ennek következtében az eredményeik is jóval gyengébbek a korábbiaknál. Az eddigi tizenkét találkozójukból nyolcat elvesztettek, négyet megnyertek, ebből a legértékesebb a Borota elleni 4:0, a leggyengébb a bácsborsódi 7:3. A Szeremle és Csávoly elleni győzelmük után úgy látszott, hogy egyenesbe kerülnek és összeáll a csapat, a siker törékeny volt, az utóbbi négy meccsüket már zsinórban elvesztették. Az utolsó háromban gólt sem tudtak rúgni. A nagyon kedvező sorsolásuk ellenére (nyolcszor játszottak otthon) 12 pontjukkal a veszélyes zóna felső szélét, a 12. helyet foglalták el.

A papírforma többszörösen is mellettünk szólt és ez a legveszélyesebb. Huszonhat pontunkkal és harmadik helyünkkel, még az érsekcsanádi szurkolók szerint is mi voltunk a találkozó esélyesei, amit Érsekcsanáddal szemben soha nem szabad készpénznek venni. Még akkor sem, ha tény, hogy 2012 szeptemberében nyertek utoljára ellenünk, azóta egy döntetlen mellett háromszor vertük meg őket, tavasszal fölényesen 6:0-ra. A túlzott önbizalomnak mégsem volt helye, mert a hét közepén azt sem tudtuk, hogy áll össze a csapat.

Hiányzott a Borotán kiállított Bohner és Tamás, az öt sárgalapos Szabó Dávid, a sérült Koszorús és Nemes. A meccs igazi tétje – a több évtizede tartó vetélkedés mellett – az volt, hogy ha nyerünk, a végjátékban még a dobogó közelébe is kerülhetünk, jó esetben megtarthatjuk harmadik helyünket.

Magabiztos adogatással kezdtünk, Érsekcsanád felkínálta a teljes térfelét, egyértelmű védekezésre és kontrákra rendezkedett be, amihez megvoltak a gyors emberei. Szöllősi, Pesti és Schultz Martin révén könnyen jutottunk el a 16-osig, öt perc elteltével mindkét oldalról egy-egy szöglettel.

Védőink aktívan részt vettek a támadásokban, bátran jártak fel, veszélyét sem érezték annak, hogy ebből baj is lehet és lett is: egy hosszú felívelésnél Rozsi fejjel nem érte el a labdát, Kiss Tibor jelentős előnnyel húzhatott kapura, ellenfele csak Béda volt a kapuban és a visszaérkező Molnár, aki nagyszerű becsúszással menteni tudott.

Az esetből nem tanultunk, folytattuk a sok adogatásból összeálló letámadást, amiből hiányzott a kellő átütőerő a létszámfölényben és jól záró védőkkel szemben. Schultz Máté „izomból” próbálta meg, de Felsőn nem jutott túl. Schultz Martin szabadrúgása közelebb járt a felső sarokhoz. Neszvecskó Matityot küzdötte le, Rozsi szabadrúgását Pesti jól vette át, az alapvonalon közelített a kapuhoz, Taba Barna még közbe tudott lépni. Ebben több volt! A szögletet Vancsik küldte a mezőnybe.

Elmúlt az első negyedóra és valódi gólhelyzetet nem tudtunk kidolgozni. Ellenfelünk elérte célját, sőt! A 18. percben jött a büntetés: Gergity védő nélkül lőhetett és telibe találta a felső kapufát, a kipattanóból ismételhettek és a védők sűrűjében Béda lábáról saját kapujában kötött ki a labda. Öngól (0:1).

A biztosra vett előnyből nem lett semmi, hátrányból kellett folytatni, ami nem volt egyszerű. Kiss otthagyta Molnárt, Gergity csak a beintett les miatt nem szerzett újabb gólt. A középpályánk és támadósorunk kapcsolata „dadogott”. Használhatatlan szöktetések sorával Pesti és Szöllősi csak kínlódott, emellett kettőjük összjátéka is hagyott kívánnivalót maga után. A 22. percben Matity buktatásáért szabadrúgás járt, 23 méterre a kaputól. Donátnak ez már ideális távolság, most a kapust találta el.

Vendégeink amellett, hogy szigorúan őrizték egy gólos előnyüket, egyre bátrabban lépték át a felező vonalat. Újvári és Kiss szépen hozta fel a labdát, Gergity nem fejezhette be, mert Béda időben reagált. Nálunk Szabó Patrik igyekezett legjobban, beadását Szöllősi kapásból lőtte fölé. Schultz Martin is felzárkózott, Kenyeres csak becsúszva tudta szerelni. Martin szöglete átszállt a védőkön és a hosszú sarokra érkező Szabó Patrik a bal sarokba fejelt (1:1).

Támadásban maradtunk, Szöllősi beadását Pesti nem tudta átvenni, mert Kenyeres keményen megtámasztotta. A Taba Zoltán – Nyisztor - Taba Barna akció nem volt veszélytelen, Schultz Martin blokkolta sikeresen. Újvári és Felső foglalkoztatta Tölgyesit, nagyobb veszély nélkül. Szabó Patrik indításával Szöllősinek végre sikerült átjutni két védőn, gólpassza Pestit lesen találta. Ütemhiba és elpuskázott lehetőség!

Egy percen belül már sikerült javítani: Molnár félpályán megelőzte Kiss Tibort, labdáját Matity kitette Pestinek a baloldalra, beadását Szabó Patrik most lábbal helyezte ugyan oda, ahová az elsőt fejelte (2:1).

A félidőig volt még 12 perc, igyekeztünk, de a harmadik gól sehogy nem jött össze, a végét mindig elrontottuk, a 16-oson megállt a tudomány. Taba Zoltán rendesen odatett Szabó Patriknak, Schultz Martin 22 méteres emelése Kolláré lett. Taba Barna egyéni akciójával nem jutott túl Rozsin. Béda kirúgása ajándékként érkezett Kisshez, csak rajta múlott, hogy 18 méterről nem tudott élni a felkínált lehetőséggel. Gergity nem várt a sípszóra, nagy lövését Béda másodszorra fogta.

Schultz Máté is vett még egy nagy lélegzetet és megindult a félpályáról, ám Nyisztorban elakadt. Most Kovács Robi próbálkozott szabadrúgással, lövése Kollár melléről pattant szögletre, Schultz Martin beíveléséről sorra lemaradtunk. A kirúgásból Nyisztor még felgyorsított, Újvári gyenge lövése zárta a félidőt.

A szünetben a hazai és vendég szurkolók váltottak még néhány kedves szót, de abban megegyeztek, hogy a látottak gyenge másolatai a korábbi derbiknek.

A második félidő első percében Taba Barna otthagyta Tölgyesit és 11 méterről a kapust találta el. Ez bizony helyzet volt, még ébredésünk előtt. Neszvecskó is eljutott a 16-osig, nem tudta eldönteni, mit tegyen, végül Molnár szorítása mellett a kapu fölé emelt. Újra csak szemlélői voltunk a Gergity – Vancsik - Neszvecskó kombinációnak, most Nyisztor tett szívességet és a befejezést elrontotta.

Tíz-tizenkét percig Érsekcsanád szorgalmazta jobban a támadásokat, az 56. percben aztán komolyra fordult a helyzet: Rozsi feje fölött átpattant a labda és Vancsik előtt szabad volt az út, a sérüléséből alig felépült Molnár mintaszerű keresztezéssel másodszor is bizonyította a gyorsaságát, az egyenlítés lehetőségét akadályozta meg.

Az eset már figyelmeztetéssel ért fel, reagálásunkban nem volt erő, hiányzott belőle a tűz, a csapatrészek egysége továbbra is csak hibákkal működött. Szöllősi beadását Pesti nem érte el, Schultz Martin lövésszerű hazaadását Béda csak szögletre tudta ütni, ebből Nyisztor lőhetett, Béda kiütötte, az újabb szögletből Kenyeres alig fejelt fölé. Még Gergity nagy erejű lövését hárította Béda és az érsekcsanádi nyomás csillapodott, kezdtünk válaszolni, de minőségileg semmivel sem jobban, mint az első félidőben.

Tény viszont az is, hogy a folyamatos játékot ellenfelünk tudatosan tördelte, ha kellett, szabálytalanságokkal is. Pestit Taba Zoltán, Schultz Mátét Taba Barna ütötte el, utóbbi a 16-os vonalon. Ettől kedvezőbb pozíciót Matitynak keresni sem lehet szabadrúgáshoz, lövése mégis a sorfalban kötött ki. Ez volt az ötödik eredménytelen pontrúgásunk. A kapuskirúgásból Nyisztor robogott és könnyen ment el Tölgyesi mellett, mint kiderült, Máté meghúzódott és elhagyta a pályát. Csereként Vígh érkezett, egy percen belül Schultz Martint is le kellett hozni, őt Geletta Gábor követte.

A két csere új felállást követelt, beilleszkedési zavarokkal, továbbra is gyenge támadó játékkal. A 68. percben Pesti mégis lerázta védőjét, Újvári segített és az alapvonalon túlra szerelte. Szöllősi szögletére jól érkezett Matity, gólba tartó fejesét a felső sarokból szedte ki Kollár. Bravúros kapusteljesítmény volt!

Ebből némi erőt merítettünk, Szabó Patrik jól játszotta meg Kovács Robit, kemény lövését biztosan fogta Kollár. Rozsi jó ütemben állította meg Újvárit és Kisst. Matity cseleinek Vancsik vetett véget 22 méterre a kaputól. Kovács Robi szabadrúgása kijött a védőfalról, Geletta lövése ebből messze fölé ment.

A 76. percben Pesti cserét kért, Hornyák következett. Szabó Patrik küzdötte be magát a 16-osra, Kenyeres akasztotta a vonalon. A kiváló szabadrúgási lehetőséget most Szöllősi rontotta el, nagyon! Viszont azonnal javíthatott volna (kétszer is). Először az ötösön Kollár mellett már elhúzta a labdát, s mielőtt bepasszolta volna, elbotlott saját lábában. Másodszor gólhelyzetben a védőkbe manőverezte magát, valami felfoghatatlan irtózat terheli a befejezéseknél. Harmadszor is helyzetet teremtet neki Szabó Patrik, most 20-ról lőtte el, gyengén.

A 87. percben könnyen fizethettünk volna a mulasztásokért: Molnár már birtokolta a labdát a sarokban, Gergity visszaszerezte, s az ötös magasságában Taba Barna lábára tette, csak Kovács Robi önfeláldozó becsúszásának köszönhető, hogy nem talált a kapuba.

Vígh - Szöllősi kontra és Kovács Robi célt tévesztett fejese zárta a találkozót, amely ugyan hozta a három pontot, de a játék méltatlanul gyenge volt a múltbéli, igazi rangadókhoz képest! A futballban van ilyen…

 

Ifjúsági csapatunk Kárpáti Zsolt révén már a 2. percben vezetést szerzett, de az 1:1-es döntetlennél többre nem tellett.

 

Kiss László Attila jól vezette a mérkőzést, osztályzata: 9 pont.

 

Sükösd, 2015. november 10.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/13/1059604.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/13/1075758.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/13.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/13.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer