Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-11-15 Szeremle-Sükösd 1-2

FELNŐTT: Szeremle SK - Sükösd SC 1:2 (1:0)

2015. november 15. (Szeremle, 70 néző.)

IFJÚSÁGI: Szeremle SK - Sükösd SC 3:0 (2:0)

 

Vezette: Stefánovits Gábor István (Bánóczky Csaba, Kovács István)

 

Szeremle kifejezetten jól kezdte az őszi szereplését. A dusnoki vereséget három győzelem követte. A borotai 5:1 viszont ritka rossz széria kezdetét jelentette: hét fordulóból egy döntetlent értek el, hatszor kikaptak. Vesszőfutásuk az előző héten, Nagybaracskán ért véget, 1:0-ra nyerni tudtak. Tizenhárom pontjukkal a tizedikek, úgy, hogy az első fordulóból a Felsőszentiván elleni mérkőzésük elmaradt, ez még hátra van.

A harmadik helyezésünk formailag mellettünk szólt, amit csak erősített, hogy 2009. szeptember 27-én nyertek utoljára ellenünk. Az azóta lejátszott nyolc találkozóból hatot megnyertünk, kettő végződött 1:1-es döntetlennel. Figyelemre méltó, hogy az utóbbi három meccsünkön félidőben vezettek, onnan tudtunk fordítani. Ezzel arra utalnék, hogy Szeremlén korán sem egyszerű nyerni, pláne, ha hiányzik fél csapatunk: Béda, Koszorús, Rozsi, Pesti, Nemes, Halász, Vígh. A végére valahogy mindig elfogyunk.

Azzal mindenki tisztában volt, hogy a harmadik helyünk megtartásához nyerni kell! Szeremle pedig mindent megtett ez ellen. A két csapat tabellán elfoglalt helyéből várható különbséget nehéz volt felfedezni, sőt! Az első negyedórában a hazaiaknak tartós fölénye volt a jellemző. A Bölcskei Gábor – Ujházi - Csongor akciók egymást követték és komoly próbára tették védelmünket.

Majorost már komoly gólhelyzetben szerelte Molnár, a két Bölcskei következő jelentkezésében is benne volt a gól, végül maguk rontották el és Nagy Endre közbe tudott lépni. Támadásban csak a 12. percben adtunk életjelet magunkról Szöllősi révén. Először Glavatity, majd Elek állta útját, harmadszor már lőni tudott, 18-ról fölé.

Ezután Majoros percei következtek, Szabó Dávid és Molnár lépett jól közbe. A következő támadáshoz Benke is felzárkózott, Szöllősi csak szabálytalanul tudta megállítani a kapunktól 30-32 méterre. Ujházi jól eltalált szabadrúgása a jobb kapufa tövéről vágódott a hálóba (1:0). Nagy Endre odaért, de nem nyúlt a labdáért, azt hitte mellé megy.

A középkezdésből Szöllősi gyorsított fel, s mielőtt befejezhette volna, jelezte, hogy meghúzódott és cserét kért. Az egy száll támadónk 19 perc után lebicegett és Hornyák (védő) érkezett, amikor ott ül a kispadon a hosszú idő után visszatért vérbeli csatár, Gruber Attila.

A csere után két középpályásra, Szabó Patrikra és Szabó Dávidra várt a hazai védelem feltörése, úgy, hogy közben besegítsenek a védekezésbe is. Ujházit Szabó Dávid szerelte nagyon keményen, Stefánovits játékvezető csak figyelmeztette és úgy tűnt, hogy sárgalapok nélkül akarja kézben tartani a mérkőzést.

Hornyák lerántotta Bölcskei Mátét, szabadrúgását Molnár kifejelte, Glavatity pedig kapásból fölé vágta. Egy perc sem telt el, Benke otthagyta Hornyákot, csak Molnáron múlott, hogy nem jutott el a kapuig.

A szűnni nem akaró nyomást Bölcskei Máté és Majoros folytatta, az utóbbi közeli lövését Nagy már bravúrral nyomta ki. A 25. percben a Matity - Bohner adogatást Bölcskei Gábor akasztotta meg. A szabadrúgás 20 méterről, kedvező pozícióból járt, amit Matity a sorfalba lőtt.

Az eddigi szoros védekezésből valamivel feljebb léptünk, s ha akadozva is, már tudtunk támadni. Matity cselei bejöttek, Benkének nem tetszett és felrúgta. Ez a szabadrúgás is ígért már valamit, de Szabó Patrik legurítását Schultz Máté mellé lőtte. Meglódult Schultz Máté is, őt Majoros gáncsolta, a szabadrúgásunk ezúttal is gyenge volt.

A 35. percben Matity és Bohner helyzetet dolgozott ki Szabó Patriknak, beadását Szabó Dávid elől szögletre mentették. A fordulásból Ujházi le tudta rázni magáról Schultz Mátét, jól eltalált lövését Nagy szögletre ütötte. A beívelésre Schultz Máté emelkedett a legmagasabbra és a veszély elmúlt.

A 39. percben Bohner sikeres alakítása után Szabó Patrik lőhetett és végre eltalálta a kaput (először). Kovács Robi is a kapu közelébe került, lövés előtt Ujházi lerántotta. A szabadrúgást Bohner Frühvirth kezébe emelte.

Az öltözőbe egy gólos hátránnyal vonultunk, sok-sok kérdőjellel, végül arra jutottunk, hogy ha így folytatjuk, gólt csak véletlenül rúgunk.

A második félidőre Schultz Martin már nem jött ki, az elsőt is sérülten vállalta. Pályára lépett viszont Gruber Attila, hosszú-hosszú kihagyás után. A kezdeményezés pedig maradt a hazaiaknál. Molnár nyomta el Újházit, Tokodi szabadrúgása a sorfalról Majoros elé pattant, lövése mellé ment.

Feltűnt viszont Gruber játékkedve és harciassága, új színt jelentett elöl, rá már figyelni kellett, még akkor is, ha első lövése célt tévesztett. A középpályánk is éledezett, érezhetően átvettük a játék irányítását.

Ujházi a felezővonalnál letalpalta Matityot, a szabadrúgásból feljebb jutottunk, a 16-os magasságáig. Szabó Dávid passzát Schultz Máté a kapu elé ívelte, Gruber visszafejelte Matity elé az ötösre. Donát kivárta az egyetlen alkalmas pillanatot és a lábak sűrűjében a gólvonalon túlra terelte a labdát (1:1). Erő nem kellett hozzá, de rutin és higgadtság annál több.

A középkezdésből labdát szereztünk, Szabó Patrik előtt megnyílt a rés, mégis Matityot választotta, ő pedig a már lesen lévő Grubert. Ez is helyzet volt, nem tudtuk gólra váltani.

Az egyenlítés átsegítette a csapatot a holtponton, ha nem is hiba nélkül, de az első félidőbélitől jobban ment a játék. Bohner újra és újra meg tudott szabadulni őrzőitől, de a harmadik – és legfontosabb – húzásnál rendre elakadt, ami ugyan nem ártott, mert a labda addig is nálunk volt, az eredményen viszont nem változtatott.

A 65. percben Szabó Patrik - Szabó Dávid adogatásából az oldalvonalon kívül került a labda. Dávid hatalmas partdobása a kaputól két méterre helyezkedő Matity fejéről, az ütemet tévesztett kapus fölött a hálóban kötött ki (1:2). Ebben is benne volt Donát kivételes helyzetfelismerése és megoldása.

MEGVAN! – mármint a meccs a sükösdi szurkolók szerint, pedig hátra volt még nehéz 25 perc.

Majoros megforgatta Hornyákot, Szabó Dávid ellenállhatatlan lendülettel érkezett és takarított. Az eddig sem „tüskementes” játék egyre jobban keményedett.

Ujházi Szabó Patrikot, rögtön utána Bohnert döntötte le, ami tankönyv szerint sárgát ért, a bíró csak feddéssel élt. Schultz Máté alkalmazkodott a helyzethez és Ujházit tüntette el, figyelmeztetéssel megúszta.

Hegyi és Csongor fogta „satuba” Szabó Patrikot a hazai harmadban. A szabadrúgást követően Matity kiváló indításából Gruber meglepő gyorsasággal hagyta ott védőit, már az ötösön járt, amikor Csongor – ki tudja honnan – előkerült és becsúszva menteni tudott. Biztos gólhelyzet maradt ki, Attila már a tizenegyesről lőhetett volna, állítólag az egyenetlen talaj miatt nem vállalta. A szögletből Szabó Patrik fejelt fölé.

Szeremle erősített és gyorsan visszatámadott, Tamás szögletre tisztázott Tokodi elől, a beívelést Bohner vágta a mezőnybe. Közben Ujházi belekönyökölt Szabó Dávid bordáiba, aki egy ideig földön maradt, de folytatta. Schultz Máté Újházin vett revánsot a társat ért sérelemért, amiért már járt a sárgalap, sajnos az ötödik.

Az utolsó tíz percet Szeremle nagyon megnyomta, védekezésre kényszerültünk. Szabó Dávid, Molnár és Tamás nem hagyta élni az egyre idegesebb támadókat, kemény közbelépéseik megtették hatásukat. Ujházi nagy erejű lövése alig kerülte el a kapunkat, Csongor közel negyven méteres szabadrúgását Nagy Endre a felső kapufára tolta. Parázs jelenetek zárták a találkozót, a végén Matity sárga lapjával.

Az eredményt megőriztük, amiért jöttünk, elértük. Az utolsó kilenc fordulóban hét győzelemmel és két döntetlennel veretlenek maradtunk, még egyet kell lépnünk, és a dobogón maradunk!

 

Ifjúsági csapatunk az első helyezettel szemben erejéhez mérten helytállt. A 3:0-ás vereség a két csapat közötti életkorbeli és tudásbeli különbséget realizálja.

 

Stefánovits Gábor István játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2015. november 18.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/14/1059610.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/14/1075764.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/14.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/14.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer