Jelenlegi hely

Így láttam én... 2015-11-22 Sükösd-Csávoly 1-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Csávoly SK 1:0 (1:0)

2015. november 22. (Sükösd, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Csávoly SK 5:1 (1:1)

 

Vezette: Szűcs Gábor (Jánosi István, Lichtenberger István)

 

Csávoly a középcsapatok alsó régiójában, a 12. helyen végzett az elmúlt, 2014/2015. évi bajnokságban, a mostani évadban negyedik fordulóban szerezte első győzelmét, Bajaszentistván ellen. Tompának rúgott hatot, a következő három fordulóban pont nélkül maradt, kapott tizenötöt és rúgott kettőt. A kilencedik fordulóban Szeremlét tudta megverni 2:1-re. Azóta ötször vesztett egyfolytában, 16 kapott és 4 lőtt góllal. A három győzelem és egy döntetlen a 14. helyre volt elegendő.

Egy évvel ezelőtt kerültek vissza a megyei II. osztályba, oda-vissza megvertük őket, Csávolyon 5:0-ás, Sükösdön 4:0-ás eredménnyel. A harmadik helyünkkel biztos esélyesei voltunk a vasárnapi találkozónak, pozíciónk megtartásához, esetleg a második helyhez kötelező volt a győzelem.

A kellemetlen hideg esős idő ellenére derűs arccal érkeztek a játékosok, magabiztosan állították, hogy nem lehet gond a három pont megszerzése. A keretből Nemes, Szabó Patrik, Szöllősi, Schultz Máté, Schultz Martin és Vígh hiányzott. Csak így utólag tűnik fel, hogy ez a csapat fiatalabbik fele és lendületük hiányzott a játékunkból.

Kezdjük az összeállításnál: a jobbhátvéd Molnár előrébb került a középpályára, Koszorús maradt mögötte. A középpályán kreatív és támadásban jó Kovács Robi a balhátvéd – Rozsi vagy Szabó Dávid helyett. A középpálya baloldalán otthonos Rozsi átkerült a jobboldalra, a jobblábas Bohner a balra. Nem tételezem fel, hogy mindez ok nélkül, de hogy nem működött, annak tanúi lehettünk.

A szokásos hátsó adogatásokkal indítottunk (ennek szükségességét régóta nem értem), Rozsi ívelése lesen érte Pestit, Gregó tartotta fel Pappot, Buzás Pestit. Vendégeink hat-nyolc perc után kijöttek a figyelőállásból és csöppet sem méltányolták a harmadik helyünket, bátran és gyorsan támadtak.

Kovács Robi szerelte oldalra Buzást, Tamás ütemtévesztése után Grizák elkapkodta az ajándék lehetőséget. Mátrai már jobban koncentrált és 18 méteres lövését Béda a felső kapufára tolta. Buzás újra megjelent, Tamás most hiba nélkül szerelte. Papp elütötte Kollárt, a szabadrúgásból Katymarac hozta jó helyzetbe Mátrait, a befejezés gyenge volt.

Szembetűnően aktívabbak voltak a vendégeink, Tamás és Molnár közös erővel állta útját Katymaracnak. A szélső védők egyre bátrabban jártak fel, folyamatosan segítették a támadásokat. Kovács Robi egy percen belül kétszer szerelte szabálytalanul Buzást.

Nálunk nehéz volt felfedezni, hogy mit is akarunk. Az előre játék helyett kínos adogatások sorával múlattuk az időt hátul, ha ebből mégis kijöttünk, a hosszú előreívelésekkel Pesti és Papp nem ment semmire. Matity és Bohner is nehezen jutott előre, jobbára a védekezés kötötte le figyelmüket.

A 18. percben Szabó Dávid összecsapott Gregóval és megkapta a sárga lapját. Gál 26 méteres nagy erejű szabadrúgása Tamásról pattant szögletre, a beívelést Matity fejelte a mezőnybe – úgy, hogy a labda a felső karját is érintette. A vendégek erősen reklamáltak, de Szűcs játékvezetőt nem tudták meggyőzni. Molnár először merészkedett a félvonalon túlra, átadása Pestit lesen találta. Bohner egyéni vállalkozása is kifulladt, cseleivel a bolyban elakadt. Csávoly pedig gyorsan váltott, Koszorús mintaszerű becsúszása kellett ahhoz, hogy ne jusson a kapuig.

Részünkről maradt a helyben járás, az értelmetlen passzolgatás hátra. Ha Papp, Pesti vagy Bohner eljutott a 16-osig, könnyen megállították, ziccerig el sem jutottak. A 30. és 35. perc között három zsenge kísérletünk jegyezhető fel. Molnár labdáját Bohner tette tovább Matityhoz, se fejre, se lábra nem volt jó. Rozsi végre a kapu közelébe került, hat méterről lövés helyett a hátvédhez passzolt. Harmadikként a Matity - Rozsi előkészítés Pestit találta lesen. A rosszul elvégzett szabadrúgást Matity szerezte meg, lövése a 16-oson Bosnyákot találta telibe. A veszélyes Gregó – Orosz - Buzás kontra befejezését Gál rossz passza rontotta el, Koszorús elcsípte.

A félidőig volt még tíz percünk, amelyben az eddig kímélő tempónk valamit élénkült. Bohner pontos ívelésére Géci jött ki jól és leszedte Pesti elől. Végre összejött az első gólt ígérő támadásunk is, a Pesti - Matity adogatásból, Pesti hét méterről a jobb kapufa mellé lőtt. Laci újabb próbálkozását Kollár blokkolta.

Felgyorsított Matity is, jó cselekkel jutott el a 16-osig, de tovább nem jutott, Katymarac, majd Mátrai állította meg. A tíz perces enyhe fölényünknek mégis volt hozadéka, tetemes csávolyi segédlettel: Szabó Dávid beadásába Géci beleütött, a mögötte menteni akaró Katymarac lábáról pedig saját hálójába került a labda (1:0). A jegyzőkönyv szerint a játékvezető Szabó Dávidnak adta a találatot, de öngól volt!

A szünetben a forró tea segíthetett, mert a második félidőt jobban kezdtük. Rozsi hozta fel a labdát, Pesti fejezte be, lövését a kapus kiütötte, de a kipattanóra nem érkezett senki. Szabó Dávidot ígéretes helyzetben buktatták, a szabadrúgást Matity a kapu mellé tekerte.

Az 50. percben már helyzetig jutottunk: Pesti passzából Bohner lőhetett volna, de nem tette, az utolsó húzása Bosnyákban elakadt. Rozsi két ívelését tették oldalra Pesti elől a védők. A másik oldalon Bozóki erőtlen lövését szedte fel Béda. A Papp - Szabó Dávid akciónak Gál, Bohner újabb lehetőségének Orosz vetett véget. Pesti elől Grizák keresztezett, Matity ívelése kerülte el a kaput.

Erős tanácstalanság telepedett a csapatra, még tippelni sem lehetett arra, hogy ki fog gólt lőni. Bármibe kezdtünk, elhalt, és újra visszajött a meddő keresztbe- és hátraadogatás. Üdítő pillanatnak számított Kovács Róbert - Pesti akciója, amelynek végén Kollár lerántotta Pestit. Papp 20 méteres szabadrúgását a jobb felső sarokból szedte ki Géci.

A 65. percben Papp helyett Gruber érkezett és azonnal észre is vetette magát: Szabó Dávid labdájával a védője mögé került, éles szögből, nagyon közelről találta el a kapust. A labda Pesti elé pattant és ő két méterről mellé lőtte, ezzel úri módon viszonoztuk Katymarac öngólját.

A kihagyott helyzet felhozta ellenfelünket, Molnár labdát veszített a félvonalon, amire Buzási rácsapott és ki is használt - Tamás és Béda mentéséhez a szerencse is kellett. A 74. percben Bosnyák nagyon csúnyán rátartott Rozsira, a sértett szabadrúgása a kapusról pattant az alapvonalon túlra. A szögletre Rozsi jól emelkedett, de fejese fölé ment.

A 75. percben következtek a cserék, játszhasson mindenki jelszóval az utolsó meccsen. Bohnert Halász, Molnárt Hornyák, Koszorúst Geletta Gábor váltotta. A cserékkel nem változott semmi, a játék ugyanazon a hullámhosszon folytatódott, kivétel a 86. percben adódott. Matity nagyszerű labdát tett Pesti elé az ötösön, de a várt eredmény és a hangulatjavító befejezés ezúttal is elmaradt.

A megváltó sípszó után csak a három pontnak és a harmadik helyünknek örülhettünk, ami pontszámban (35) megegyezik a második helyezett Nemesnádudvaréval. Reméltem, hogy az őszi utolsó találkozóról eseményekben és gólokban gazdag tudósítást írhatok, ami megkoronázza a várakozást jóval meghaladó, nagyszerű sorozatot és végeredményt. Sajnálom, hogy ezt nem tehettem, de én így láttam… Kesergésre semmi okunk, az utolsó előadás felejthető, a csapat őszi teljesítményéhez minden sükösdi szurkoló nevében csak gratulálni tudok! Jó pihenést, szép karácsonyt, sikeres újévet kívánok mindenkinek a polgári életben és a pályán is.

 

Ifjúsági csapatunk szép eredménnyel zárta a szezont és 5:1-re nyert. Góllövők: Kárpáti Zsolt (2), Radics József (2), Pintye Krisztián.

 

Szűcs Gábor játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2015. november 24.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/15/1059620.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/15/1075773.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/15.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/15.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer