Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-03-06 Nemesnádudvar-Sükösd 2-1

FELNŐTT: Nemesnádudvari KSE - Sükösd SC 2:1 (0:0)

2016. március 6. (Nemesnádudvar, 200 néző.)

IFJÚSÁGI: Nemesnádudvari KSE - Sükösd SC 6:1 (3:0)

 

Vezette: Tóth Csaba (Mester Sándor, Flaisz Tamás)

 

Az őszi szezont Nemesnádudvarral azonos, 35-35 pontszámmal zártuk a harmadik helyen. Vendéglátóink a tavaszi első fordulóban 2:1-re nyertek Nagybaracskán, mi itthon Mélykútot vertük 5:0-ra. Így maradt az azonos pontszám és helyezés.

A szomszédok örök vetélkedésén túl a találkozó rangadónak számított az esetleges helycseréért, de bőven volt törleszteni valónk az elmúlt évek eredményeiért is. Ha a múlt héten azt írtam, Mélykútnak Sükösd a „mumusa”, akkor Sükösdnek Nemesnádudvar. Utoljára 2013 augusztusában értünk el ellenük egy sovány döntetlent, azóta négyszer hagytuk el a pályát vesztesen. Ettől rosszabb mérlegünk senkivel szemben sincs.

Még cipeljük az őszi sükösdi megaláztatásunk terhét, amikor Sziegl három góljával három perc alatt intézett el bennünket, feledtetése csak fokozta a reváns vágyat. Általános vélemény volt, hogy elérkezett az idő a törlesztésre, a múlt heti 5:0-s győzelmünk erre jó alapnak látszott. Döntetlennél rosszabb eredményre senki sem számított, pedig a hazai pálya miatt az előny náluk volt.

A kellő elszántság már a kezdés utáni percekben érzékelhető volt, Schultz Máté már a harmadik percben bemutatkozott Magyarinak, ezzel korán begyűjtötte szokásos sárgáját. Keresztúri nyomban törlesztett Matitynál, Donát 25 méteres szabadrúgása kivágódott a védőkről. Kemény ütközés után Szabó Patriknál maradt a labda, átadásából Matity ismételhetett, lövése most Jagiczáról került szögletre. Szöllősi gyorsított fel jobb oldalon, beadását Pesti tűzte kapásból fölé.

A 11. percben Molnár váratlanul cserét kért, kiújult korábbi boka sérülése. Schultz Martin váltotta a számára szokatlan baloldali védőként. Krix húzódott középre, Tamás ugyan tőle valamivel jobbra folytatta, de nem lehetett eldönteni, hogy ki a jobbhátvéd Molnár helyén.

Az átrendeződés néhány perce után a csapat harci kedve nem tört meg, de ijedelem ettől a hazaiakon nem látszott, támadási sorozatunk nem lepte meg őket, gyorsan és határozottan reagáltak, nem volt nehéz felfedezni, hogy a kivárásra játszanak. Ezt igazolta első „bemutató” akciójuk is: Magyari lépett meg a jobboldalon, beadásából Schmidt alig fejelt fölé. A következő Melcher – Keresturi - Schmidt villámlátogatást Vinter Balázs fejezte be, közelről fejelhetett – mellé.

A két fejes figyelmeztető volt, hogy a jobboldali védekezésünk szellős volta miatt baj van a védők szereposztásában. Sziegl igyekezett ezt mielőbb kihasználni, lövését Béda szögletre ütötte. A beadásra Krix emelkedett a legmagasabbra, a kifejelt labdát Tusori kapásból lőtte magasan fölé.

Az első negyedórai nyomásunk valamelyest csökkent, de a 20. perctől újabb lendületet kapott. Kárpáti és Szöllősi bátran vállalkozott a széleken, Pestit és Szabó Patrikot keresték, de mindkettőjükre megkülönböztetett figyelemmel vigyáztak, szoros őrizet mellett. Pesti elől előbb Jagicza tisztázott szögletre, ebből Schultz Máté lőtt mellé. Tamás buzdította társait: „Tegyünk még rá! Kevés!”.

Schultz Martin ezt elsőnek fogadta meg, jól játszotta meg Kárpátit, beadását Szabó Patrik fejelte fölé. A Matity - Pesti akciónak László kapus vetett véget, Patrik elől lehalászta a labdát. Kárpáti eredményes cselekkel húzott befelé, Sziegl nem kímélte. Kacsa szabadrúgása csábító helyzetben találta Matityot a 16-oson belül, Donát a labda átvételénél elcsúszott - kár, mert ezzel nagy lehetőségünk úszott el, ebben benne volt a gól!

Bohner szólóját Keresturi állította meg, jó néhány próbálkozása akadt így el a védőkön. Az ellentámadásból Schmidt jelent meg a veszélyes zónában, ezúttal becsúszva szerelte Krix. Vinter Balázs szabadrúgásáról most Harsányi maradt le, a jobb kapufánál.

Folyamatosan változott a kép, felváltva kerültek veszélybe a kapuk, folyt a harc a vezető gólért. Üresjárat alig volt. A Magyari – Jagicza - Schmidt felzárkózást Tamás blokkolta és mi jöttünk. Szöllősi jóval gyorsabb volt a baloldali védőjénél, két perc alatt kétszer állították meg szabálytalanul. Először Magyari kaszálta el, 27 méterről járt a szabadrúgás, Matity fölé tekerte. Tusori megismételte Magyari megoldását, Donát szinte ugyanarról a helyről lőhetett, most a védők fejelték ki.

Amíg a két elszalajtott lehetőséget fájlaltuk, jött a kontra: Krix most Vinter Balázzsal találta szembe magát és keményen ütközött. A játékvezetőnek nem tetszett a kivitelezés és sárgalappal büntette. Egy percen belül Vinter Zoltán Bohnerral szemben törlesztett, ő is megkapta a maga sárgáját.

A félidőig hátralévő öt perc inkább a miénk volt. Szöllősi a kapuig jutott, Magyari és a kapus közös erővel meg tudták állítani – már az ötösön belül. Szöllősi újra megpróbálta, passzával Szabó Patrik lőtávolságba került, mégis Matityot választotta. Donát 20 méterről nagy lövést eresztett meg, de fölé ment. Az utolsó percben Vinter Zoltán „beszállt” még Krixbe (valamiért nem kedvelték egymást), Kárpáti lövése zárta a félidőt, amelyben egyik fél sem tudta rákényszeríteni akaratát a másikra, úgy fejezték be, ahogy elkezdték.

A második játékrész Bohner cselsorozatával indult, Harsányi döntötte le, jogos volt a sárga lap. Schultz Martin szabadrúgását támadóink nem tudták használni. Az 50. és 60. perc közötti tíz percet a hazaiak nagyon megnyomták, védekezésre kényszerültünk, tele szabálytalanságokkal mindkét oldalról. Ezek megítélésében Tóth játékvezető fölöttébb bizonytalan volt, partjelzőinek is köszönhetően.

Védőink fegyelmezetten visszazártak, a gát egyelőre működött, még a 16-os vonal előtt. Vinter Zoltán ezért távolról próbálta meg, harmincról alig tévedett. Keresturi labdájára Béda jó ütemben lépett ki. Tamás, majd Krix szerelte Tusorit.

Lassan kibújtunk a szorításból és újra támadhattunk, de Szabó Patrik, Kárpáti és Bohner kísérletei a védőkön elhaltak. A Matity - Kárpáti összjáték már többet ígért, de Pesti az átadásról lemaradt.

A 60. percben fordult a kocka. Tamás a vonal mellett megszerzett egy előrevágott labdát. Bármilyen módját választhatta volna a felszabadításnak, de kivárt, gyenge és késői passzával nagyon nehéz helyzetbe hozta Krixet, aki estében ellenfélhez passzolt. Schmidt beívelését Schultz Martin hátrahúzva próbálta menteni, a lecsúszott labda Vinter Balázs elé került, ő lekezelte és közelről megszerezte a vezetést (1:0).

A bekapott gól nem fagyasztotta le a csapatott, dicséretére szól, hogy töretlen elszántsággal küzdött tovább az egyenlítésért. Kárpáti harcolt ki szögletet, beívelését a védők kifejelték, Kacsa újra megszerezte és a jobboldalon üresen hagyott Schultz Máté elé tette. Öt méterről kellett volna a kapuba találni, de nem sikerült.

A 64. percben nálunk kettős csere következett: Bohnert Kovács Robi, Szöllősit Nemes váltotta. Mindketten sérülés után tértek vissza, s amíg helyüket keresték, a hatalmas kapuskirúgásból Vinter Balázsnak már csak Krixen kellett volna túl jutnia, ami nem egyszerű, Dávid elsöprő lendülettel érkezett és szögletre mentett, amiből Tamás szabadított fel, s a labdát Schultz Máté vihette tovább és kitette Schultz Martin elé, őt Keresturi ütötte el. Martin 35 méteres remek szabadrúgásból egyenlített a 68. percben. Lövése a két méteres László kapus feje fölött a léc alatt kötött ki (1:1).

Újabb lendülettel folytatódott a küzdelem a győztes gól megszerzéséért. Matity nagyszerű labdáját Pesti már átemelte az utolsó védőn, Jagiczán, ám a kapus most éber volt és időben kilépett a labdáért.

Az egyre feszültebb légkörű mezőnyjátékban Nemesnádudvar továbbra is szervezetten védekezett és az alkalomra várt, ami a 80. percben be is következett. Megszállták a 16-osunkat és tűz alá vették a kapunkat. Béda két közeli lövést még bravúrral hárított, a harmadiknál Schultz Máté felszabadítása Sziegl elé került, átvette, megtolta és átesett a rosszütemben belépő Schultz Martinon. Tizenegyes! Vinter Zoltán pedig biztos ítélet végrehajtónak bizonyult (2:1).

Fel még most sem adtuk. Pesti 30 méterről megeresztett, váratlan lövése nagyon közel járt a felső sarokhoz. Nemes jó cselekkel túljutott a védőkön, félmagasan belőtt labdáját fogta László. A következő Nemes - Pesti támadásnál is László volt a végállomás. Schultz Máté még egy utolsó rohamra vállalkozott, Keresturi jó pozícióban terítette le, a játékvezetőnek az nem tűnt fel, annál inkább Matitynak és Pestinek, akik kifejtették külön véleményüket, amit Tóth a 89. és 90. percben egy-egy sárga lappal díjazott.

Nem sikerült tehát a bravúr, minőségi különbség nem volt a két csapat között, a meccs patikamérlegen is döntetlen volt, ha nem gólra játsszák ezt a játékot, vagy ha beszámítom a kezezésért meg nem adott 11-est. Ellenfelünk ebben eggyel jobb volt, a „mumus” továbbra is kísért!

http://www.sukosdsc.hu/sites/default/files/files/blog_kep/2016-03-08_11pn_-_Megyei%20II.%20oszt%C3%A1ly%2C%20D%C3%A9l%2C%2017.%20fordul%C3%B3.jpg

(A Petőfi Népe fotója a mérkőzés egy pillanatáról, 2016. március 8., 11. oldal.)

 

Ifjúsági csapatunk súlyos, 6:1 arányú vereséget szenvedett, gólunkat Geletta Gergő rúgta.

 

Tóth Csaba játékvezetőt láttuk már jobb formában is, osztályzata: 5 pont.

 

Sükösd, 2016. március 8.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/17/1107687.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/17/1132173.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/17.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/17.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer