Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-03-19 Híd SC-Sükösd 0-5

FELNŐTT: Híd SC – Sükösd SC 0:5 (0:1)

2016. március 19. (Csátalja, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Híd SC – Sükösd SC 0:2 (0:2)

 

Vezette: Baráth Gábor (Id. Kriván Péter, Komáromi Henrietta)

 

A Híd SC új amatőr csapatát Kovács József edző rakta össze ősszel az újrakezdéshez. Nehezen indultak, de menetközben formálódott, összeállt a csapat és 15 pontjukkal a 11. helyen zárták a szezont, ami jobb volt, mint amit az első három forduló után jósolni lehetett. Addig csak egyetlen gólt rúgtak, 19-et kaptak (nálunk hármat), pontot nem szereztek.

A tavasz sem indult jobban, bár feltűnt, hogy Nemesnádudvarral szoros mérkőzésen (1:2) maradtak alul. Kelebián az 1:3 reális, Katymár viszont most nem kímélte őket (1:7), igaz, ősszel még egy kilencessel tértek haza. Így az első három forduló mérlege: 3 lőtt és 12 kapott gól. Pont nélkül a 13. helyen fogadtak bennünket Csátalján, a megye talán legrosszabb talajú pályáján. Bizonyára okuk van arra, hogy Nagybaracska helyett rendre Csátaljára visznek bennünket.

Nálunk az első három forduló forgatókönyve megegyezik az őszivel: győzelem Mélykút és Kelebia ellen, vereség Nemesnádudvaron – ősszel 8:4, most 8:2-es gólkülönbséggel. Panaszra tehát nincs okunk, tartani tudtuk a harmadik helyünket, s hogy ott is maradjunk, Csátalján győzni kellett.

Ellenfelünk kezdőcsapatában – ha jól számoltam – hat új névvel találkoztam, ami jelentős változásokra utal. Nálunk Szabó Dávid, Nemes, Koszorús, Angeli, Schultz Martin és a Kelebia ellen kiállított Pesti hiányzott. Csak megemlítem, hogy jó alkalmat szalasztott el góljai számának gyarapításában.

A hazaiak erős hátszéllel kezdtek, ami általában előnyt jelenthet, ha tudnak élni vele. Jó helyezkedést és biztos labdakezelést igényel, amiben ellenfelünk nem jeleskedett. A félvonalon túli kirúgásokból és indításokból viszonylag könnyen jutottak el 16-osunkig, ott vagy a labdalevétellel volt baj, vagy időt adtak a rutinos védőinknek a közbelépésre, így komolyabb veszélyt nem jelentettek.

Mindjárt az elején Pintérnek mégis sikerült, ami a többieknek nem: Szabó Patrik gyötrése mellett közeledett a kapunkhoz, Szabados eléje vetődött és komolyan ütköztek. Miki először jelezte, hogy cserét kér, végül mégis maradt.

Mi a labdák nagy részét megszereztük és igyekeztünk a földön tartani, ami sok adogatással járt, és a felzárkózás nehezen ment. Ellenfelünk tele önbizalommal támadott, Molnár jó ütemben keresztezett Kovács László elől. Dudás is teljes hittel robogott, Pintérnek címzett átadását Schultz Máté csípte el.

Eltelt 12 perc, amikor az első támadást vezettük. Halász szabadon jött fel a jobboldalon, beadását Bohner tette a 11-es ponton Matity fejére, a befejezés gyenge volt, pedig Donátnál ez már helyzet!

Az első sikertelen rohamok után ellenfelünk valamelyest visszaállt, miután észlelték, hogy a nagy szabadon hagyott területeken előbb-utóbb megtaláljuk a kapuhoz vezető utat. A bal oldalon Rozsi szabadon járhatott fel, rövid passzokkal Matityot vagy Kárpátit kereste, nyesett beíveléseivel pedig Szabó Patrikot. Középen Kovács Robi szervezett, nagyon jól bánt a labdával, Bohnert vagy Halászt játszotta meg.

Negyed óra után végett ért a tájékozódás, védekezésre kényszerült a hazai gárda, csak Pintér tartózkodott a középvonalon, őt Schultz Máté és Tamás is szemmel tartotta, nem boldogult, így a széleken, elsősorban a baloldalon kísérleteztek gyors kontrákkal, ám lövésig nem jutottak. Kovács László próbálta meg távolról, ez mellé ment.

A befejezésekkel mi sem dicsekedhettünk. Kárpáti először Szabó Patrik átadását vágta kapásból fölé, majd Matity passzából találta el a kapust. Halász beívelését törte el Bohner. A 20. percben jártunk és igazi gólhelyzetünk még nem volt. Tamás ezúttal is felhívást intézett a társakhoz: „gyerekek, próbáljunk meg játszani”.

Én úgy módosítottam volna, hogy „jobban játszani”, mert az eddig látottak nem voltak meggyőzőek. A mellettem posztoló rendező szerint, ha így folytatódik, találunk egy gólt és azzal nyerünk, ebben volt is valami, de azért kezdtek alakulni a dolgok.

Kovács Robi cselsorozata ígéretes, a lövése már gyenge volt. Schultz Máté is belelendült, őt Fekete akasztotta meg. A Kovács Robi - Bohner akció végén Matity lábában volt a gól, a döntő pillanatban Papp meg tudta előzni. Kárpáti is jól indult, Töttös kíméletlenül felrúgta. Rozsi 28 méteres szabadrúgása elakadt a védőkön.

Schultz Máté ismét megpróbálta, vele is Töttös volt szabálytalan. Matity 20 méteres jól eltalált szabadrúgását a kapus kiütötte, Keresztes hosszan indította Kovács Lászlót a baloldalon. A futóversenyt Molnárral szemben a szélső nyerte (ritka eset), éles szögből tíz méterről lőtt mellé, de mi következtünk: Rozsi beadását Szabó Patrik fejelte fölé, Bohner jó helyzetet készített elő Kárpátinak, majd Halásznak. Kacsa elől Csizovszki mentett az utolsó pillanatban, Halász elől Kovács kapus bátor kivetődéssel szerezte meg a labdát.

Fogyott az idő, így az utolsó öt-hat percben magasabb fordulatszámra álltunk. A 39. percben Dudás felrúgta Kárpátit 28 méterre a kaputól. Rozsi sokadik beívelését Schultz Máté szerezte meg, lövése a társakról Matity elé pattant, ő pedig nagy nyugalommal a bal felső sarokra emelte. A kapus kapufára tolta, onnan pattant a hálóba (0:1).

Nem sok hiányzott a másodikból sem: Kárpáti tálalt a tisztán álló Bohner elé, Hoschek gyorsabb volt, így a lehetőség elúszott. A félidőt Fekete és Ferenczi eredménytelen kontrája zárta, a játék sem kápráztatott el bennünket, egy góllal be kellett érnünk.

A második félidőt Szabados helyett Béda kezdte, Miki az ütközés fájdalmai miatt nem folytatta.

Hasonlóan az első félidőhöz, a hazaiak kezdtek bátrabban, de a tapasztalt szem láthatta, hogy többre vállalkoznak, mint amire képesek. Schultz Máté biztosan állította meg Ferenczit, a csereként bejött Jakab egészen a kapuig jutott, közelről jó lehetőséget puskázott el. Öt-hat percig tartott az erőltetett egyenlítési kísérlet, mi pedig elkezdtük a valódi játékunkat játszani.

Matity két olyan trükkös labdaátvétel után indított, amit csak ő tud. A középpályán nagyon élni kezdett Kovács Robi is, a csapat egésze az eddigi „úgyis miénk a pálya” felfogást levetkőzte és megerősítette az okos, célratörő változatot. Kárpáti baloldali beadását Csizovszki olyan szerencsétlenül próbálta levenni, hogy gólhelyzetet teremtett Matitynak. A súlyos hibát Donát azonnal ki is használta (0:2). Matity ezzel megtette a magáét, a vádliját ért korábbi rúgás miatt cserét kért, helyét Varga foglalta el.

A második gól után vált egyértelművé a két csapat közötti tudásbéli különbség. A hazaiak ereje és lendülete a vártnál is hamarabb elfogyott, nehezen összehozott kísérleteik jóval a veszélyes zóna előtt elhaltak. Béda negyed óra után ért először labdához, Ferenczi gyenge lövését fogta.

A 60. percben újabb gólt hozott az eddigi legsikeresebben végig vitt támadásunk. Rozsi könnyen jutott át a félpályán, labdáját Bohner kitette Halásznak, pontos beadását pedig Szabó Patrik fejelte a léc alá (0:3).

Ezzel a mérkőzés eldőlt, de hogy biztos legyen a három pont, három perc múlva megrúgtuk a negyediket is: Szabó Patrik visszagurításából Kárpáti lőtt a jobb sarokba (0:4).

Ez a találat végleg megtörte az eddigi tisztességgel küzdő hazai gárdát, a szétesés minden jelével. A 65. percben Hornyák is kapott játék lehetőséget, Halászt váltotta. A négy gólos előny birtokában csapatunk tovább nem erőltette magát, kímélő tempóban, kedvükre játszhattak. Sorozatban alakítottuk ki a helyzeteket, Bohner, Szabó Patrik, Kárpáti, Kovács Robi, még Tamás is növelhette volna góljaink számát, ami kellő összpontosítás híján elmaradt.

Vendéglátóink elvétve jutottak át a félvonalon, Bédának mindössze kétszer kellett közbeavatkoznia. Sebők beadását húzta le, majd Jakab gyenge lövését védte. A továbbiakban Dudásnak sikerült kétszer meglépni, őt Molnár és Kovács Robi szerelte biztosan. A 82. percben Töttös és Dudás kontrájában volt még fantázia, azt meg Sebők rontotta el.

Véglegesnek látszott a 0:4-es eredmény egészen a 89. percig, amikor Kovács kapus volt a segítségünkre az ötödik megszerzésében. Rossz kirúgását Szabó Patrik elcsípte, végig vitte és kilőtte a bal sarkot (0:5), amivel feledtette az első félidei teljesítményét.

 

Ifjúsági csapatunk küzdelmes találkozón nyert 2:0-ra. A gólokat Mádi Gergő és Kárpáti Zsolt lőtte.

 

Baráth Gábor játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2016. március 22.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/19/1107704.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/19/1132195.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/19.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/19.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer